Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Wednesday, June 28, 2006

Geschreven door Svenja81

Alweer een week niks eraf! Gelukkig gaan we a.s. vrijdag weer op controle bij Dr. Claessens en dan zullen we het wel eens hebben over dingen die ik nog meer kan doen om verder af te vallen.Voor de rest is er nog ander nieuws. Ik ben laatst bij de dokter geweest omdat ik de laatste tijd veel last heb van drukkende hoofdpijn en druk op mijn ogen. Ook heb ik veel last van ontstoken plekken in mijn huid op mijn buik.

Allemaal niet erg prettig, maar het heeft wel een naam gekregen. De hoofdpijn is simpelweg migraine. Niet erg prettig om te hebben, maar ik ben blij dat het niet aan mij ligt en dat ik niet elke keer aan Patrick moet uitleggen dat ik echt nergens over aan het piekeren ben, maar dat ik gewoon een migraine aanval heb!

Gelukkig heb ik het ook niet zo vaak en zo veel, ongeveer 2 keer per maand maar, sommige mensen hebben het bijna dagelijks!Die ontstoken plekken zijn een ander verhaal. Dat heet Hidradenitis en het is in feite niet meer of minder dan acné.

Het is wel een vervelende soort. Hij komt meestal voor in huidplooien tussen de liezen, onder de borsten en in de bilnaad. Nou, daar heb ik het in elk geval niet, ik heb het heel ergens anders...

In heb natuurlijk een overhangende buik door al dat gewicht, en juist in die huidplooi ontstaan die plekken.

Anders dan gewone acné barsten deze plekken vaak niet via de huid open, maar juist onderhuids. Hierdoor wordt de omgeving besmet en dan ontstaat een grotere ontsteking op die plek.

Er is helaas weinig aan te doen, ze kunnen me ontstekingsremmers geven op het moment dat het echt erg is, maar meer dan dat is niet mogelijk.

Ja, een operatie om de aangetaste huid weg te laten halen is wel mogelijk, maar ik ben bang dat we daar toch echt even mee moeten wachten! Wie weet, als we een tijdje wachten dan wil een chirurg misschien wel meer huid dan alleen de aangetaste huid wegnemen...? Je moet tenslotte toch ook voorzorgsmaatregelen nemen ;-)Deze twee dingen, de migraine en de hidradenitis hangen waarschijnlijk wel samen met het afvallen. Door het vele afvallen komen er vanuit de afgebroken vetcellen hormonen vrij. Deze hormonen gooien de rest van de hormoonhuishouding in de war en waardoor inderdaad migraine klachten kunnen ontstaan en een van de kenmerken van de hidradenitis is juist dat het heel erg opspeelt of juist afneemt bij hormonale veranderingen!Ik zou er natuurlijk voor kunnen kiezen om niet meer af te vallen en dan zouden de klachten mogelijk afnemen...Maar dat doen we dus mooi niet! :-)Dus ik neem me gewoon voor om de komende paar jaar gewoon even door te bijten, zo komen we er vast wel weer doorheen!

Ik ga nu eens wat eten maken om mee naar mijn werk te nemen vandaag. Alvast een fijne week allemaal!

Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan