Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Wednesday, June 28, 2006

Marib woog op het moment van schrijven 105.20 kg (bmi: 32.47).

Hallo allemaal,

Heel even achter de PC, maar het is mooi weer en ik wil plantjes voor de tuin kopen. Die heeft allemaal lege plekken, en daar komt steeds onkruid. Ik heb me nu voorgenomen om elke week te schoffelen, en dat heb ik al een week volgehouden.

Vanochtend mijn meissie uitgezwaaid. Ze is met school naar Huizen (30 km) voor het schoolkamp van drie dagen. Op de fiets! Vrijdag moe ik haar halen, vroeger fietsten ze dan ook terug, maar dat schijnt toch niet zo goed te gaan na drie dagen kamp........

Morgen studeert mijn zoon af. Het duurt maar tien minuten, maar ik wil er natuurlijk wel bij zijn. Dus samen met zijn broer vertrekken we morgen om tien uur naar Leiden, en verder ben ik lekker vrij die dag. Helemaal niet erg, het is hartstikke mooi weer!

Mijn afvallen gaat niet echt geweldig. Kilo erbij en eraf, het schiet maar niet op.

Marib

June 28, 2006 om 10:23
Hoi Marib,
Ik weet hoe je je voelt: kilo erbij, kilo eraf. Om wat voor reden kan ik niet een hele dag streng zijn.
Ik heb anderhalf uur in de auto heen en anderhalf uur in de auto terug gezeten voor een gesprek van een uurtje waar ik de inhoud al van wist, maar ja, dat hoort erbij.
Het was alleen maar een intakegesprek, dus is er niet echt resultaat geboekt.
Op je vraag voor volgend jaar: Ik mag blijven!!
Men heeft een potje gevonden waar ze me uit konden betalen, voor in ieder geval 5 jaar. Betekent wel dat ik qua salaris geen hout op vooruit ga, ik blijf op het minimum, maar wel dat ik mijn dochter op "mijn" school ga plaatsen!
Dit is iets wat ik steeds al wilde, want de school die ze nu bezoekt vind ik niet echt geweldig, maar door mijn onzekere toekomst wilde ik haar niet verkassen.
Ik werk tenslotte niet om de hoek, het is wel aan de andere kant van de stad.
Wat je vermoeidheid betreft: volgens mij is dat een algemen ziekte in het onderwijs, ik merk dat zelfs ik redelijk "op" ben. Vorig jaar begonnen een aantal leraressen spontaan te huilen toen het schooljaar eindelijk achter de rug was. Pure oververmoeidheid!
Wij hebben 21 juli als laatste schooldag, dus moeten we nog even doorbijten.
Ik moet in de laatste week nog even 580 leerlingen in een nieuw klasje kwijt...
voot het gemak gaat groep 4 niet automatisch naar groep 5. We splitsen de klassen en verdelen de kinderen in groepjes van 2 of 3 naar een nieuwe groep. We hebben namelijk 6 groepen 4/5.
Gefeliciteerd met het afstuderen van je zoon. Wat heeft hij gestudeerd?
Mijn zoon heeft ook een toetsweek en dat is niet echt bevordelijk voor zijn humeur........
Is het niet erg leeg in huis zonder dochter?? De mijne is pas zeven en gaat in de zomervakantie met de naschoolse opvang 4 dagen op kamp, ik heb er nu al pijn in mijn buik over..
Hoe dan ook, ik ga even een half uurtje genieten van mijn tuin (waar overigens ook het onkruid hoogtij viert). vanavond ga ik weer naar de sportschool zweten en voor die tijd moet ook weer het avondeten klaar zijn.
Haast, haast, haast. Ik kan niet wachten tot het vakantie is!
Duik ze en misschien vindt je nog eens een schat of zo ( of dat die schat van een man van je is of iets anders mag je zelf verzinnen).
Sjakky
Onbekend
June 28, 2006 om 14:56
Hoi ;mbarib,

Gefeliciteerd met het afstuderen van je zoon. Logisch dat je er naar toe gaat ook al duurt het maar tien minuten.

Ik doe nog steeds FFL hoor, maar merk dat ik, nu ik iedere dag een eiwitmaaltijd wil eten, vrij snel naar vlees grijp. Vooral die rolletjes vlees met tapenade en alfalfa zijn erg gemakkelijk en bijzonder lekker. Aangezien ik weinig vlees wil eten, vooral thuis eigenlijk helemaal niet, heb ik behoefte aan veel simpele, en met verschillende eiwitbronnen, vegetarische recepten. Vandaar mijn lidmaatschap van de vegetarische club, die ook voor parttime vegetariërs is.

Je laat ons niet echt in de steek hoor. Met het mooie weer zit ik ook liever buiten, maar aangezien ik op mijn werk veelal achter de pc zit kan ik hier aanloggen wanneer ik wil. Daardoor ben ik hier vaker dan anderen.

Tja, die baan. Gisteren werd er door een collega van een ander team op aangedrongen dat ik een berichtje zou sturen naar haar nieuwe club, want daar zoeken ze nog 1 persoon. Dat die club al zover was dat hij dus bijna helemaal vol zit was mij/ons niets van bekend. Communiceren wordt er ook nu nog steeds niet gedaan. Die baan lijkt me ook wel wat, dus morgen, ben vandaag vrij, ga ik een mailtje sturen.
Amstelveen bevalt prima. Omgeving is veel leuker, in Zuid-Oost hadden we niets in de buurt, en hier allemaal winkeltjes. Ik kom elke werkdag bij Appie om dingen voor de lunch te halen, avocado/tomaat/brood/worteltjes, want het assortiment in de kantine is gering + duur. Ik eet wel in de kantine, maar koop daar dus alleen soep als die me lekker lijkt. Bij Dirk ben ik nog niet geweest, die ken ik eigenlijk helemaal niet.

Grappig joh! Ik kom ook wel eens collega's tegen die ik jaaaaren niet gezien heb, vooral nu we met iedereen die ge-outsourced is in 2 gebouwen zitten, Amstelveen Noord en Zuid. Sommigen, vooral de mannen, zijn grijzer en/of kaler geworden, terwijl ik niet veranderd schijn te zijn, alleen wel ouder natuurlijk. Mijn 'dikke' periode hebben ze niet meegemaakt, dus mijn afvalgebeuren is aan hun voorbij gegaan. Maar er is veelal herkenning over en weer, dus zoveel veranderen de meeste mensen niet meer als ze ietsjes ouder zijn.

Heb jij nu al vakantie of duurt dat nog even? Ik heb echt geen flauw idee wanneer wie vakantie heeft en of Almere bij Noord of Midden Nederland hoort.

Groetjes, ;bbarkie
July 3, 2006 om 17:34
Hè Marib,

Heb jij het óók zo warm? Phhh, vandaag nog wel wezen fietsen. Kwam vanmorgen na een ritje van ruim 12 km enigszins bezweet aan en ben de rest van de dag niet meer afgekoeld. Eind van de dag te laat thuis omdat er nog van die fijne telefoontjes kwamen….Om 6 uur in de supermarkt en rammelende maag. Weet precies wat ze bedoelen met geen boodschappen doen als je trek hebt. Mijn wagentje werd geladen met allerlei zaken die we niet direct nodig hadden. De chocolade voor Muis was op, zo ook hagelslag en pure chocopasta. Stond heel erg lang te dubben bij het schap met ‘hartige’ toast. Heb ze uiteindelijk niet gekocht, wel een stel bananen en daar onderwijl twee van gegeten. Mijn trek nóg niet gestild, dan maar twee droge verse boterhammen……. Eenmaal thuis had ik vis op het menu staan, met net die boterhammen achter de kiezen dus geen succesvolle combinatie………. Snel na het eten naar school voor rapportontvangst. Alles verlaat, zooi in de keuken nog maar net opgeruimd. Heb jij dat ook dat je toch wel in een wat lagere versnelling staat als het zo warm is?

Leuk; jouw meisje op voor het KVK songfestival. Misschien staan er foto’s op de site van KVK die je kunt downloaden? Al is ze niet door, het meedoen is op zich al een avontuur. Ze voelen zich dan helemaal toppie zo op het podium, ik ken dat wel. Wilde mijn Muis ook altijd, maar omdat zij een zangstem heeft waar niemand blijer van wordt heb ik haar maar een beetje afgeleid van die gedachte. Dat zij de hoofdrol heeft gekregen in de schoolmusical zal denk ik meer te maken hebben met het feit dat ze een betere dramaqueen is dan serene!

Vooralsnog blijft ze balletten. Vind ze nog veel te luek om mee op te houden en behalve judo is er niet iets anders waarvan ik gehoord heb dat ze graag zou willen uitproberen. Ja, misschien toch weer gaan hockeyen wat ze eerder twee jaar heeft gedaan en er mee gestopt omdat ze het nieuwe team niet leuk vond……. Echt meedraaien heeft ze nog niet gedaan op nieuwe school. Wel nieuwe klas en mentor leren kennen op intromiddag. Ze zit in een klas met 17 leerlingen! Niemand die zij goed kent; twee kinderen die zij eerder wel ergens heeft ‘gezien’.

En heeft jouw dochter er al zin in? Zijn de boeken al bestled? Zag met schrik de boekenlijst, shit zeg, dat is geen kattepis! En dan alle sportspullen waar zij na de zomer beslist uitgegroeid zal zijn….. Denk dat ik maar een bijbaantje ga zoeken.

Gefeliciteerd met je zoon! Wat heeft hij gestudeerd? Nu helemaal klaar voor de arbeidsmarkt? Ja, dat wil ík natuurlijk weten!

Jij vroeg naar iets sterks voor onder de struiken? Wat vind je van ‘maagdenpalm’. Dit is een heel sterk groenblijvend plantje wat in het voorjaar blauwe bloemen geeft. Het is een bescheiden niet woekerende kruiper en vraagt weinig aandacht. Je hebt ze met klein blad en bloemen (minor) en met groter blad en bloemen. Je kunt ook denken aan varens die het heel erg goed doen in de schaduw en weinig aandacht behalve voldoende vocht en af en toe bijmesten vragen. Hostas, ben ik zelf erg dol op. Zij trekken wel slakken aan, dit jaar voor het eerst schelpenbed aangelegd en dat werkt werkelijk heel erg goed tegen slakken; houden niet van kalk!

Hoop dat je er iets mee kunt.

Groetjes, Yess
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan