Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Friday, June 30, 2006

Anmalo woog op het moment van schrijven 124.00 kg (bmi: 45.55).

Hèhè een nieuw verhaaltje...

:halloallemaal:

De afgelopen maanden, stonden eerst vanaf oktober/november in het teken van de voorbereidingen en afrondingen van de verkiezingen en daarna langzaam overlopend...
in -vóóral de afgelopen weken- ...overname, financiëringen, borgstellingen, aandelenoverdrachten, achtergestelde leningen, :contract: Holding en B.V.'s...adviseurs, banken en notarissen.....
Wát een enorm gedoe...:bleh:
Samen met zijn broer heeft mijn man het bedrijf waar zijn broer ál jaren werkt, mijn man ooit gewerkt heeft, en sindsdien al jaren adviseur is, overgenomen.
De verkopende partij is werkelijk ongelofelijk verschrikkelijk geweest in dit proces.:nietgoed:
Zelfs de adviseur, die ál jaren zulke en nog veel grotere zaken begeleid, had dit nog nooit meegemaakt. Ook de notaris, die dagelijks toch ook de ene na de andere BV....opricht, niet.
Gisteren zou er om 10.00 uur getekend worden...maar tot het laatst toe was er 'gedoe' en dát is dan een májor understament.
Om 12.45 uur dácht ik nú ga ik bellen.....mijn man -die door verplichtingen elders- er ook niet bij zat- nam niet op Shít!!....maar belde direct terug dat hij net een sms-je met gefeliciteerd had gehad.... Op dat moment was het dus -eindelijk- net rond maar moest alles nog getekend.

Ik heb me daarin ondergedompeld, misschien wel achter verschuild.

Ik merk dat ik wanneer héél druk is, en de afgelopen weken was écht extreem, dat ik niet goed aan mezelf kan toekomen. Gevoelsmatig van alles moet onrustig ben, gevoel van te weinig rust :hangmat2:
Niet zozeer dat het niet zóu kúnnen -qua tijd is natuurlijk best een uurtje van het één of ander in te passen- maar dat ík het op de een of andere manier niet kan.
Voor het geval ik het ál dacht, ík geloof niet dat ik ooit nog zo kan acteren als voorheen, vóór mijn burn-out....
Ik raak een soort op slot, gevangen in de gedachtes in mijn hoofd, waardoor ik niet goed kan ontspannen en dus niet of slecht slaap en overdag niet doe wat ik zou willen of moeten doen. :moron: Op de één of andere manier kan ik dan niet "vrij" denken en "doen", komt het gewoon niet goed naar boven....

GEVOLG is :
Dat op een paar kleine -heldere momenten na- dat ik véél te weinig :waterdrinken:
Af en toe een poosje goed eet, maar qua eten vaak de mist in ga.
In de zin van teveel, te vaak en verkeerd.
Ik vind het lekker en gezellig dinertjes :dineren:, stokbrood met van alles en nog wat en toastjes mét kaas...enz..:lekker:
Maar het geeft tegelijkertijd ook een vorm van bevrediging en RUST.
En dat ik niet of véél te weinig aan beweging doe. :beweging:
Te weinig rust neem, of liever gezegd VOEL.
KORTOM: dat ik niet-goed-voor-mezelf-zorg....

Je zou denken dat vooral bovenstaand 'drukke en insteressante' verhaal over politiek en werk is, waardoor ik me steeds gestressed voel.
Dat is -als ik ergens middenin zit- wel zo, maar dááronder ligt wat anders.

Als ik héél eerlijk ben, ben ik NÚ het meest opgefokt, voel ik me bedreigd door de snel naderende vakantie -we gaan ipv volgende week wel een week later weg, om meer relaxed weg te kunnen gaan-. :caravan:

En wáárom ???
.... omdat ik zó graag dunner en "strakker" in het pak daar wil zijn.
En omdat ik dit jaar dikker ben dan ooit en me daarvoor schaam......
Ik zíe er als een bérg tegenop... alleen het ídee dat iedereen <we gaan zomers al jaren naar hetzelfde -overigens fántástisch mooi- land en plek> dat dan ziet...

Wáárom torperdeer ik mezelf?...En oohhh......had ik maar en was ik maar.....
En natuurlijk constaren anderen het hooguit, als ze die 5 :kg: extra :pijlup: al op zouden merken, en nemen die me heus zoals ik ben en gaan gewoon verder tot de orde van de dag.
Ík ben het vooral en eigenlijk alleen zélf die mezelf niet accepteer -goed genoeg vind-zoals ik ben.......die graag -om indruk te maken?!?!...in een dunner en strakker en sexier lijf ...de Blitz hád willen maken :suus:......wáárom....??? ..
Omdat ik de illusie heb dat ik dán pas IEMAND ben :Imgood:.......???
Terwijl ik mezelf dónders-goed realiseer dat míjn lesje :contract: in dit het leven is dat ik goed ben, zoals ik ben, niet om wát ik doe of hóe ik eruitzie......


Wanneer ik de succesen en -ondanks tegenslagen het doorzettingsvermogen- van de andere dikkerds en mindere dikkere op de site lees......weet ik ....
dat het zo is.....

"I ONLY GOT MYSELF TO BLAME..."

ÍK TORPEDEER MEZELF....
Mezelf verbergend achter allerlei smoesjes van drukte, belangrijk doen, stress en weet ik het allemaal...
Ómdat ik zó graag belangrijk wil zijn, íemand wil zijn, GEZIEN wil worden
Ómdat ik mezelf niet accepteer zoals ik ben.....van binnen...en dát verberg met
mijn .....dikke buitenkant......
Maar WAAROM.......????
Ómdat ik mezelf blijkbaar niet goed genoeg vind, om te doen wat ik zou moeten doen.

Van buitenaf gezien heb ik alles, écht een lieve man, leuke, mooie, gezonde en lieve kinderen, mooi groot huis, inclusief sportkamer met allerlei apparaten om me op uit te leven, heerlijke tuin, werken zoveel of weinig als ik wil, een lieve steun en toeverlaat in de huishouding waarmee ik mezelf écht in mijn handen mag knijpen, auto's en geld genoeg om te kunnen doen wat ik zou willen...

Mijn vader zei gisteren nog..... je bent voor het geluk geboren........
"Maar, pap...waarom voelt het dan niet zo..... ???"

.... Ómdat ik NÚ eerst en vooral eens moet leren ÉN accepteren....
dat ik het ECHT WAARD ben om goed voor mezelf te zorgen...
én DÁÁROM te doen wat ik zou moeten doen :idee: !!!


Nou...als dát geen Oprah Winfrey-momentje was, weet ik het niet meer.

Het lijkt zo eng :bang: om echt eerlijk te zijn, het líjkt zoveel makkelijker en veiliger om achter een masker te schuilen.......maar angst is een slechte raadgever......dát blijkt maar weer, want achter af......viel het best mee...


Anmalo:hartje:


Kilo's "by the way" = 1 :pijlup: => ..... 124 :kg:

June 30, 2006 om 16:44
Ik was 10 kilo afgevallen en niemand die het zag :handenoverelkaar: dus die 5 kilo van jou zien ze zeker niet :stom: maak je daar maar niet druk om.
Geniet lekker van je vakantie en die lijn komt dan wel weer als je terug komt, als je daar meer beweegt dan thuis, zal het reuze meevallen.

Groetjes van Jeanette
July 2, 2006 om 20:34
tsja wat zal ik hier eens op zeggen... herkenbaar.... en meer dan dat kan ik er ook niet echt op zeggen...

Ik merk dat no diet in sommige gevallen me helpt om mezelf tot dingen toe te zetten, al ben ik daar nu ookal 2 weken mee gestopt. Evenals ik vroeger toen ik journalistiek ging studeren ineens interviews moest doen terwijl ik mega verlegen was. Merkte wel dat als ik echt iets moet of wil ik me er toe kan zetten. Afvallen is een ander verhaal. 15 jaar geleden zat ik op stijldansen, toen al 30 kilo te zwaar, maar lekker in mijn vel. 5 jaar later danste ik 8 uur in de week, nog steeds 80 kilo en lekker in mijn vel. Gestopt, 20 kilo aangekomen in 2 jaar, en 8 jaar later zit er nog ruim 10 kilo bij. 10 jaar niet gedanst, niet op hakken gelopen, maar er altijd naar terugverlangd.
Toen kwam ik een cursus salsa solo tegen. Dames die de passen leren en wat extra solo passen en toch met een partner kunnen dansen omdat je de passen kent. Twijfelde heel erg. De gratis proefles was al geweest. Ik kreeg niemand mee. Maar ik heb de stap gewaagd en ben gegaan. En ondanks dat ik de dikste en kleinste ben en de minste conditie heb, heb ik het naar me zin, en op het moment dat ik op die vloer sta dood te gaan, is er niets waar ik aan denk. Alle zorgen alle stress verdwijnt. Tis dansen, naar de muziek luisteren en lol hebben. Ik hoorde halverwege de cursus per toeval dat er vaak mannen (die waren geregeld om te komen helpen) over waren. Of er dames bleven (uit de les na mij). Weer de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of ik mocht blijven. En de afgelopen 5 weken heb ik dus 1 uurtje solo, 1 uurtje rust, 1 uurtje met partner gedanst. En ik vind het heerlijk. 2 uurtjes in de week waarin alle stress en drukte en zorgen van me af zijn. En vooral de solo les is intensiever dan een uurtje cardio. Ik heb het zelfs zo naar mijn zin, dat ik me voor september al heb opgegeven voor 1 uur solo en 1 uur partner. Beide lessen zijn heel anders maar heel gezellig.
Ik ga 8 juli zelfs ALLEEN!!! naar het eind feest omdat ik niemand meekrijg. Er gaan dacht ik wel 2 dames uit mijn les, maar die zijn uhm minstens 10 jaar ouder dan ik en trekken naar elkaar toe. Ik hoop dat er een aantal van de partner les gaan, kan ik in ieder geval 1x de dansvloer op ;)
Heb zelfs weer dansschoenen gekocht, maar die moeten nog flink ingelopen worden, en ik moet weer leren op hakken te lopen, want na 10 jaar geen hakken, weer op 5 cm staan is lastig...

Misschien is het iets voor jou om een hobby te zoeken waarbij je ook gewoon ff alles kan loslaten en vergeten. Misschien dat andere dingen dan ook makkelijker gaan, wie weet ga je je wel lekkerder in je vel voelen, of vind je extra motivatie en gaan die maskers dan vanzelf ook weer weg.
July 4, 2006 om 03:52
Wat een verhaal Anmalo!
Oprah zou het niet beter gezegd kunnen hebben (geintje!).

Je hebt wel gelijk. Ik heb ook alles wat ik maar zou willen (vriend, baan, sociaal leven, materiele dingen) en ben daar ook "dik" tevreden mee...

Alleen dat overgewicht en het feit dat ik dat overgewicht ook als een soort zelfbescherming om me heen draag, daar kom ik maar niet vanaf. Ik ben wel blij om te lezen (ook in Maaike's stukje in het club-gedeelte en de reacties daarop) dat meerdere mensen dat hebben.

Veel sterkte, kop op en geniet toch zoveel mogelijk van je vakantie zometeen!

Groetjes,
Nancy
Onbekend
July 4, 2006 om 16:26
:hoi:

Anmalo, schoonheid zit van binnen. En volgens mij zit dat wel helemaal goed bij jou.
Wat andere mensen van jou denken of vinden moet je helemaal lak aan hebben.
Ik ben zelf altijd zwaarder geweest dan jij nu bent, dus het kan nog erger moet je maar denken. Dat is natuurlijk makkelijk praten, want ik ben ook niet voor niets aan het lijnen en ik weet heel goed wat je bedoelt. Want je hoort de mensen denken, maar dat zijn dan vaak de mensen die nergens naar hoeven te kijken. Die rustig elke avond aan een borrel zitten met een chipsje erbij, hoef ik niet te proberen, want dan kun je me binnen de kortste keren helemáál rollen, dat geld natuurlijk voor meer mensen op deze site. En die mensen weten niet wat voor strijd wij iedere dag moeten leveren. Wat je vader zegt kun je ook anders opvatten. Je hebt geluk met zo'n lieve man en die kindertjes. Dat is meer waard dan al het goud in de wereld.
Dus kop op, ga er voor. Het is het waard.

:groetjes: :hug: :luv:
:poehlover: annette
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan