Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Wednesday, July 26, 2006

Wombat woog op het moment van schrijven 58.00 kg (bmi: 21.05).

En terwijl jullie genieten van de zomer van de eeuw is hier eindelijk wat fatsoenlijke winterregen gevallen.
Gelukkig worden de herfstachtige :storm: afgewisseld met :zon: zodat het redelijk goed te hebben is :D

En ik moet toch werken, lekker binnen met Pooky poes in mijn armen zit ik hier achter mijn computer.

Ik heb net de dagen geteld die ik nog moet gaan om een jaar op streefgewicht te zijn en dat zijn er ;4b ;7b oftewel nog zeven Zondagse columns te gaan voordat ik mijn stokje aan de volgende ga geven want dan moet ik het verder alleen af kunnen.

Zo'n virtuele gemeenschap werkt ook veel te verslavend, dus vanaf de lente (die begint hier in September) ga ik me weer lekker met de reele wereld bezig houden en ik weet dat ik dit wel vaker heb gezegd..... :socool:
Vandaar dat ik mezelf nu alvast maar ga voorbereiden op dat losrukken van het world wide web.

July 27, 2006 om 03:16
Hoi Wilma!

Ik heb dezelfde plannen.. Zo gauw ik een jaar op streef zit en dat is precies 29 november dan ga ik het ook alleen doen (misschien al wel eerder)
Ik kan wel andere leuke dingen verzinnen dan nog hier rond te hangen; hoewel ik natuurlijk heel veel aan deze site heb gehad.

Ik heb juist het idee dat ik in de winter veel makkelijker afval..... heb nu zulke dikke worstevingers en houdt heel veel vocht vast... en van hardlopen komt niet veel.

Inderdaad iedereen hoor ik om me heen klagen over het weer. Ik vind het eigenlijk best lekker, terwijl ik niet eens airco heb op mijn werk. Het is er 38 graden!!! :schrik:
Maar daarnaast is het heerlijk, het buitenleven... zeker met de zomerfeesten.

Ik heb erg veel zin in Andalusië. We hebben al een beetje een route uitgestippeld..
en ik had nog een erg leuk geillustreerd boekje met allerlei tips, maar ik kan eens op de bieb rondstruinen of ik die van jou kan vinden. (om hem nu helemaal op te halen, vind ik ook al zo wat!)

En jij gaat eind september met Ingrid rondtrekken..... kom je dan niet in de problemen met het nieuwe schooljaar? Jullie zullen wel weel bij te kletesen hebben...
Leuk hoor!

Nou, ik ga maar weer eens wat doen.
Geniet van de regenbuitjes en stuur er af en toe maar 1 deze kant op, want dan hoef ik niet zoveel te sproeien hihi... Da's dan weer een nadeel van een tuin :D

Groetjes
Fammes
:bloem: :bloem:
July 27, 2006 om 03:31
Hoi Wilma,

heb m'n streef nog niet geheel bereikt als ik naar het ideale gewicht kijk, maar voor mezelf ben ik er al wel....Nu moet ik het nog een jaar zien vol te houden, voor mij werkt Valtaf in iedergeval wel ter controle...hoop het zo te houden?!

Virtueel en IRL lopen bij mij al een aantal jaar door elkaar....heb Manlief namelijk leren kennen via de virtuele snelweg,(niet dat je daar iets van merkt verder) maar ik ben dus niet meer zo huiverig in het scheiden van IRL en WWW.
Na drie maanden besloten we al dat samenwonen het voor ons zou zijn (hoezo snel...pfff) na een half jaar kochten we samen een huis, inmiddels zijn we drie jaar bij elkaar en hebben een zoon van een jaar ( ja ja...getrouwd ben ik ook nog op de valreep, met een buik van ruim 7 maanden, zeeeeeer charmant in zo'n afkledende tent...hahaha) Als het klikt dan klikt het, en via WWW kom je wat sneller tot de kern omdat je niet door de buitenkant afgeleid wordt?? Aan de andere kant, zo veel mensen heb ik niet die ik IRL toelaat....ben toch best selectief.

Ga nu koffie halen en dan een vergadering in met mijn kluppie...wordt relaxt, heb dit keer weinig te zeuren en laat mijn mattenklopper thuis..Aansturen is echt net opvoeden.
:bloem3:
spreek je!
Heidi
July 27, 2006 om 04:57
wom,

ik ben ALWEER terug van vakantie.. helaas :( en dit keer blijf ik hoor.. heb je al ge-4w-drived haha of zoiets? lijkt me gaaf!

maarrre... wat lees ik???? je hebt het al eerder gezegd inderdaad, maar ik wil dus echt niet hebben dat je weggaat!! blijf dan tenminste voor je buddy's! ik hoef ook niet echt meer af te vallen en zo, tja, op gewicht blijven, dat wel, maar dat is geen reden om weg te gaan he! dat zou ik en nog heel velen met mij niet leuk vinden ;) haha!

heb je column gelezen over die stoel.. jammer dat het zitgedeelte zo lelijk was! maar je hebt wel een punt gemaakt daar, dus misschien gaan ze er wat aan doen!

ik ben blij dat het hier nog lekker warm is, ondanks dat iedereen aan het klagen is.. ach ik klaag van de winter wel weer, want tegen kou kan ik toch een stukkie minder ;)

dikke kus en alvast een fijn weekend!

xx rebs
July 27, 2006 om 07:13
Hi:wombat:

Ik heb niet geklikt hoor, maar vind een wombat gewoon schattig.
Moeilijk he om dit virtuele los te laten, ik heb ook een tijdje non-aktief gestaan maar mis het dan echt.
De echte wereld wordt ook vergast op verhalen over mijn virtuele kennissen:lachen:

Vind hier zoveel steun en gezelligheid (+)

Personeelszaken heeft me voorlopig weer op ziek gezet dus voorlopig loopt de ziektewet nog door.Belachelijke aktie van ze.Vrijdag bedrijfsarts zal wel goed komen, een blinde kan nog zien dat ik niet in staat ben te werken dus ik heb er wel vertrouwen in.

Tel jij maar lekker de dagen af, ik ben trots op wat je hebt bereikt. Lukt mij niet mijn streef vast te houden, zet het ook steeds omlaag:) wilde eerst de 80 toen 78 75 en 72 omdat ik die 72 niet vasthield dacht ik mezelf te prikkelen door 70 als streef te nemen zodat ik de 72 als bovengrens houd, ik ben nu weer 5 kg van dit gewicht af.

Komt vast wel goed toch:?:
Laatste loodjes wegen zwaar.

Je bent in iedergeval een voorbeeld voor me.

:donkey:
July 28, 2006 om 04:39
Wat zou ik dat jammer vinden als je ermee zou stoppen, maar ik begrijp het wel.
Ik heb een paar keer m'n streefgewicht bijgesteld en het weer gehaald. Ik vind het moeilijk om op gewicht te blijven, ben geneigd om nog steeds af te willen vallen.
Ben inmiddels ook aan het hardlopen (weliswaar meestal op de loopband in de sportschool, maar daar maak je ook kilometers)

Ik ben blij dat je het alvast aankondigt, want dan kunnen we ons erop voorbereiden. Je bent voor mij toch één van de voorbeelden dat afvallen en sporten een perfecte combinatie zijn. Je wilt presteren, daardoor ben je gemotiveerd om chips en wijn te laten staan.

In elk geval bedankt voor je dagboek :dagboeklezen: en je columns. En heel veel succes met je meubels. :goodluck:
July 28, 2006 om 05:59
hoi Wilma,
ik zal je zeker missen. ik snap wel dat je er ooit een punt achter wilt zetten, maar waarom na een jaar op streef? ik heb al zo vaak een poging gedaan, maar ben nu op de goede weg en heb niet de indruk, dat ik over een jaar (of zo) het helemaal alleen zou kunnen. ik heb dan nog steeds ook mijn buddy's nodig voor de broodnodige controle.

ik vond het in ieder geval prettig om je virtueel te hebben leren kennen. en die zeven columns..... ik kijk ernaar uit.
Hans
July 28, 2006 om 06:01
Heey Wilma!

Ophouden?
Ben je betoeterd?
Je bent veel te leuk voor deze site!
Laat Emiel je maar ompraten!!! Kom op Emiel, smeek, bid, vecht, ga op je knieën, we hebben Wilma hard nodig hier!!!

Mocht je toch doorzetten, dan dwing je me natuurlijk wel om volgend (voor)jaar als we naar Australië gaan persoonlijk te komen checken of je nog wel op streefgewicht bent, hahahaha!

Tja, Wilma, het is natuurlijk helemaal jouw beslissing, maar het gemis zal ben ik bang wederzijds zijn.... gelukkig hebben we nog even om aan het idee te wennen!

Ciao!

Stess :skydive::
July 30, 2006 om 16:27
hoi Wilma,
nou, ik ga niet zomaar de halve marathon lopen hoor, dat duurt nog ruim twee maanden en dus tijd genoeg om te oefenen. en als het niet lukt is er niks aan de hand. mijn verjaardag vieren met de hele marathon in Rotterdam is niet meer dan een leuk idee en een soort ultieme uitdaging. dat betekent niet, dat ik dat voortaan elk jaar ga doen, ook al sluit ik een herhaling niet uit.

net als jij ben ik geen echte sporter en heb nu het hollen gevonden. dat deed ik in het verleden ook een aantal jaren en het ging steeds mkis als het koud en nat weer werd. ik moet nog zien of de voorzorgsmaatregelen (kleding en dergelijke) afdoende zijn om die zorgjes voortaan af te wenden, anders blijf ik gewoon wandelen.

ik heb ook veel en soms langdurige afslankpogingen gedaan, die telkens na verloop van tijd mislukten. de buddies hier heb ik dus voorlopig nodig en ik heb niet de indruk dat 1 jaar stabiliseren voor mij genoeg is. wie weet komt er dus naast wombat.valtaf.nl een mogelijkheid voor wombat.stabiliseert.nl :-)

als je daarvoor belangstelling hebt en die mogelijkheid ook gaat komen, dan hoef je je toch niet van het wereldwijde web los te rukken :D
July 31, 2006 om 05:01
Hoi Wilma,

tja, die mattenklopper...Da's een verhaal apart.
Een jaar of acht geleden was ik coordinator van een aantal buitenkantoren. De communicatie naar deze mensen verliep via mail en telefoon. Speelde zeg maar agentje, stuurde bij waar nodig, corrigeerde, en dat had vaak iets weg van opvoeden. Ik ben altijd boos met een knipoog, ze mogen best weten dat ik ergens link over ben, maar ik laat de deur altijd open. Een van de mail-titels die ik hanteerde wanneer ik wat te mopperen had was: Mama is boos.
En als ze het erg bont maakten, dan dreigde ik ( met 100 km ertussen) met de mattenklopper. Tijdens een Sinterklaasfeest kreeg ik dus op een gegeven moment een vergulde mattenklopper, en die hangt nog steeds aan de muur van mijn kantoor.
Geheel ongebruikt hoor! (Heeft dus niets met Tedje&van Es van de tegenpartij te maken, maar met mijn management-skills...)

Heb zo mijn eigen visie op het aansturen van mensen.
Vergelijk het wel eens met een puppy-cursus of het opvoeden van kinderen. Je begeleidt, draagt kennis over, zorgt dat ze zelfstandig kunnen werken en denken, stimuleert goed gedrag, leert ze verantwoordelijk zijn en laat los. Vooral dat laatste was mijn eigen struikelblok, maar inmiddels weet ik dat ze ook languit moeten kunnen gaan om van hun fouten te leren.
Had het nooit achter mezelf gezocht, maar ik vind het dus echt leuk om als docent op te treden, is een klusje dat ik steeds vaker oppak ook voor medewerkers van andere disciplines. Kan er van genieten als ik merk dat het kwartje gevallen is, als er inzicht ontstaat in gecompliceerde zaken.

Doordat ik dus nog steeds zelf bijleer en groei blijft mijn werk een leuke bezigheid. Daarnaast is het voor mij van essentieel belang dat ik mijn zelfstandigheid behoudt, ben ooit in een afhankelijke positie geweest, en in die situatie wil ik nooit meer komen. Mijn huidige partner denkt daar net zo over, hij wilde persé een onafhankelijke vrouw... We delen huishouden en werk in gelijke mate.
En dan komt de hokjesgeest al om de hoek kijken.
Tegen mij zeggen mensen, goh, werk jij vier dagen? Veel hoor.
Tegen hem zeggen mensen, goh kerel, dat hebbie goed geregeld zeg, vier dagen werken, wat een luizenleven heb jij!
(?? hebben we hier een evrouwcipatie-vraagstuk te pakken?)

En over dat snel zijn...tja...op een gegeven moment word je gewoon heel snel concreet. Tijd investeren in een relatie waar je niet zeker van bent doe je misschien nog met 20-22 jaar...Maar wij leerden elkaar kennen toen we de 30 al ruim gepasseerd waren, dan sla je alleen nog maar spijkers met koppen is mijn ervaring.
Eigenlijk hebben we alle fouten gemaakt die er te maken zijn in dating-land hoor.
We begonnen zo keurig...bellen via mobiel, maar als dan de batterij de geest geeft? Dus bellen met het vaste nummer, en de nummerherkenning gewoon aan laten staan. Uren aan de bel gehangen...kostte wat nachtrust, maar dan heb je ook wat.
We hadden het overal al over gehad eer we elkaar IRL zagen...
Of zoals dat in het Duits heet; Schon über Gott und die Welt gesprochen.
Eerste afspraak, ook zo fout, gewoon bij mij thuis!
Had 'm gezegd; Als je koffie krijgt in een plastic bekertje, dan hoef je je jas niet eens uit te trekken. Krijg je het in een kopje aan de eetkamertafel, dan twijfel ik nog, maar als je een mok krijgt en op de bank terechtkomt...dan ben ik verkocht.
Heb uiteindelijk naast de bank ook nog een thermoskan gezet, en hij is nooit meer vertrokken....need i say more?
:bloem3:
grtz.
Heidi
Onbekend
July 31, 2006 om 05:12
Hey Wilma.

Een combinatie van beide is niet mogelijk? Ik vind het word wide web ook erg leuk, maar ik kom gelukkig ook nog wel buiten hoor! :D

Ik zou het wel jammer vinden als je van het net zou verdwijnen.

Mijn pesthumeur is gelukkig weer een beetje over. :)

Wij hebben gisteren ook regen gehad! Jeuj! Echt heerlijk, een enórme plensbui waardoor de plantjes weer een beetje adem kunnen halen! :)

Anyway, voorlopig blijf je nog online. ;)

Groetjes,

Willemijn

July 31, 2006 om 05:50
Hoi Wilma!

Ik denk wel dat heel veel mensen jouw schop onder de kont zullen missen!

Fammes
July 31, 2006 om 10:15
Hi weer,

Vervelen????Wat is dat????Heb ik echt nooit last van!!!!!!!!!!!!!

Geniet van de vogels, zit hier een prachtige bonte-specht.......kijk om me heen hoe alles groeit en bloeit.....geniet van mijn kinders als ze spelen.......geniet ervan als mijn kinders bij een ander spelen.....lees eens wat.....poets het hoognodige........draai een wasje.....kook een maaltje.....bel een vriendin......nee de dagen komen echt wel om hier!!!!en als ik even niets weet pak ik een lekker boekl

Snap niet dat ik ooit de tijd heb ghad om te werken:lachen:

Nee, baal wel van het niet kunnen werken hoor!Maar accepteer dat het niet gaat(best moeilijk)maar maak er het beste van ondertussen.

Later,:donkey:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan