Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Friday, August 18, 2006

Reza80 woog op het moment van schrijven 136.00 kg (bmi: 46.51).

:wb:

Het heeft even geduurd.... maar hier is dan toch een nieuw stukje in mijn dagboek. Misschien zijn jullie wel benieuwd hoe het is gegaan bij de diëtiste en de psycholoog. Ondertussen is het alweer ruim een week geleden dat ik daar ben geweest.

Van te voren was ik eigenlijk best wel zenuwachtig. Ik verwachtte niet dat ze negatief zouden zijn over een operatie, maar in je achterhoofd denk je er wel aan.

Als eerste was de diëtiste aan de beurt. Ik moest alles opnoemen wat ik normaal gesproken eet. En ze vond het allemaal nogal meevallen. Ik heb alleen in de avond en de weekenden mijn slechte momenten. Op het werk eet ik eigenlijk heel weinig. Niet omdat er geen tijd voor is, maar gewoon omdat ik er geen zin, trek in heb. Uiteraard moest ik daar ook op de weegschaal. En ik woog 135 kilo. Dat was dus een kilo minder dan de week ervoor bij de chirurg. Nu denk ik niet dat ik ineens een kilo ben afgevallen, maar dat die weegschaal gewoon wat anders stond afgesteld.
Verder vond ze mij niet een typische zoetekauw. Vooral de sapjes die ik drink zijn slecht. En natuurlijk heb ik die tijd in de maand ook zin in chocola ;-)
Maar de sapjes kan ik vervangen voor de lightvariant. En ze vond dat ik wel de discipline heb om me aan het dieet te houden en te stoppen met eten wanneer ik vol zit. (Heeft natuurlijk te maken met het feit dat ik overgeven het meest verschrikkelijke vind wat er bestaat) Haar advies naar de chirurg wordt dus toch de maagband.

Later op de dag was de psycholoog aan de beurt. Zij heeft me vooral veel gevraagd over mijn leven. Hoe het nu in elkaar steekt en hoe lang ik al overgewicht heb enz. Ook vroeg ze hoe de familie, mijn vriend en mensen op het werk over mijn operatie denken. Echt iedereen is enthousiast en staat volledig achter me. Ze leven allemaal mee en steunen me enorm. Dus dat zit wel goed! Ze vond dat ik overkwam als een intelligente, sterke vrouw. Nou, dat is wel goed om te horen!
En ook haar positieve advies is de maagband.

Wat een opluchting was dat zeg! Er viel echt een hele last van mijn schouders.
En op mijn verjaardag (1 september) heb ik weer een afspraak met de chirurg. Dan gaan we kijken welke operatie het wordt en hoe het verder gaat lopen. Ik ben dus benieuwd!

:hugsandkisses:

Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan