Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Friday, August 18, 2006

BigAngel woog op het moment van schrijven 55.30 kg (bmi: 21.07).

Zo,

Gisteren weer op de club geweest en nog een wat tips gevraagd.

Het lukt me maar niet om het eraf te krijgen en nu gaan we maar eens experimenteren waar dat aan ligt.

Vanaf vandaag niet meer iedere dag soep (krijgen we altijd in de bedrijfskantine), daar zit volgens de leidster veel zout in (eigenlijk weet ik dat zelf ook wel) en daardoor kan ik veel vocht vasthouden.

Verder niet meer 20 points per dag maar 22 points per dag (beetje tegenstrijdig maar ik probeer het gewoon) en mijn sportpunten niet extra meer tellen.

Normaal telde ik mijn sportpunten nog apart (en het is niet zo dat ik al sportte voordat ik ging afvallen, dus eigenlijk zou dat dan ook moeten), maar vanaf nu heeft leidster aangegeven dat ik daar beter eens mee kan stoppen.

Die zal ik wel missen denk ik zo want ik verdiende best veel points met sporten. Ik sport 3 keer 2 uur per week (maandag BodyPump en BodyBalance, op woensdag (BodyCombat en BodyBalance en op zondag BodyPump en BodyCombat) en ik moet eerlijk bekennen dat dat vrij intensieve sporten zijn, zelfs de BodyBalance. Op maandag had ik dan toch al gauw 5 points, op woensdag 6 en op zondag vaak zelfs 8. En die vallen nu dan weg.

Maar eens kijken of het wat opbrengt, ik moet en zal de kilootjes weer eraf krijgen.

Het rare is echter wel dat ik wel in gewicht bijkom maar niet in omvang. Ik pas nog altijd in mijn kleren.

Op de WW werd wel gezegd dat het ook aan mijn intensieve sporten kon liggen en dat ik dus nu spieren aan het kweken ben en dat weegt altijd zwaarder als vet. Maar ik kan me niet voorstellen dat dat zo snel gaat, ik ben nu ongeveer 5 maanden zo intensief aan het sporten. Ik snap het ook niet meer ik ga maar gewoon weer eens proberen.

Groetjes,
Angelique

August 28, 2006 om 03:07
Hoi Angelique,
Ik kwam toevallig bij je langs (virtueel dan), en ik las dat je twijfelt aan het kweken van je spieren. Maar ik denk dat ze gelijk hebben. Het schijnt ongeveer 3 maanden te duren voordat je stofwisseling zich aanpast. Spieren nemen minder ruimte in dan vet, dus het kan inderdaad zijn dat je aankomt in gewicht maar niet in omvang. Daarom vind ik het zelf zo belangrijk dat je de weegschaal gebruikt als hulpmiddel maar zeker niet als doel op zich.

Als je twijfelt laat dan een keer een huidplooimeting doen (bij de sportschool bijv.)
Het kan ook zijn dat dit het gewicht is wat jouw lichaam ideaal vindt om goed te functioneren. Je kunt dan wel proberen om -kosten wat het kost- je gewicht lager te krijgen maar zodra je dan niet oplet, schiet je gewicht weer naar de 55 kilo. En zo blijf je altijd een strijd voeren met jezelf, en dat is zonde van de energie.
Volgens de site is het ideale gewicht voor jou 59 kilo. Dus daar zit je netjes onder.
Heel veel succes met het vinden van jouw balans.

Groetjes,
Mariette
:aristocat:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan