Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Wednesday, August 30, 2006

Sjakky woog op het moment van schrijven 78.00 kg (bmi: 30.47).

Hallo allemaal,
Ik heb een nieuwe weegschaal moeten kopen, want de vorige wilde niet meer.
Hij was nog niet zo oud, maar ondanks nieuwe batterijen gaf hij alleen maar aan dat er een storing was.
Mijn nieuwe weegschaal is tot nu toe een vriendelijk ding. 78 kilo is het resultaat.
Dit geeft de burger weer moed.
Morgen is mijn eerste werkdag en dan begint het fietsfestijn weer.
Helaas niet op topsnelheid zoals ik het afgelopen jaar heb gefietst.
Vanaf maandag gaan mijn dochter (7) en ik samen op de fiets naar de andere kant van de stad, gemiddeld zo'n 45 tot 60 minuten fietsen in haar tempo.
Omdat mijn meisje vanaf haar geboorte al een bolletje is ben ik blij met de extra lichaamsbeweging.
Vandaag moet ik nog in de winkel werken, want echt een vrije dag heb ik natuurlijk nooit. Maar zeg nou zelf, welke vrouw heeft dat nu wel??
Even de was eruit halen, nieuwe was erin, mezelf en de kinderen klaar maken voor vertrek en dan gaan we!!
Iedereen een prettige en STERKE dag toegewenst!!
good Luck, Sjakky

Onbekend
August 30, 2006 om 07:14
Hoi Sjakky,

Het is je vergeven hoor :D
Ik ben :) voor je dat de :weegschaalrose: een lieverdje blijkt te zijn. Vaak valt een nieuwe toch een aantal :kg: hoger uit, maar de jouwe was nog niet zo oud, misschien dat het daarom weinig of niets scheelt.

Hoewel ik nog geen vakantie heb gehad neem ik vaak een dagje of een paar uurtjes vrij als het mooi weer is. Daarnaast woon ik alleen, dus in het huishouden doe ik dan bijzonder weinig, hoeft ook niet zo snel natuurlijk als met kinderen.
Maar als ik in de tuin zit zit ik daar niet te niksen. Ik heb daar dan altijd boeken of tijdschriften bij en zit te lezen, puzzelen of recepten uit te zoeken. Gewoon liggen of zitten houd ik niet vol. Maar deze vrouw heeft dus wel echt vrije dagen, die plan ik gewoon in.

Omdat er op dit moment, al vanaf vrijdag, problemen zijn met inbellen met de laptop van huis uit hoop ik op een pieperloze week. Anders moet ik opkomen op het werk en 's nachts is dat niet leuk :(

Jij ook nog een prettige en STERKE dag toegewenst.

Groetjes, Barkie
Onbekend
September 2, 2006 om 11:29
:hoi: :s:jakky,

Ik ben vandaag naar een Turkse markt/bazaar geweest. Het was er heel gezellig en ze hadden heerlijke hapjes. Nu ben ik benieuwd naar de naam van 3 van die hapjes:
1. hartig hapje van bladerdeeg, gevuld met geitenkaas en wat kruiden.
2. zoet hapje, donkergroen 'kokertje', groen vanwege de pistachenoten.
3. zoet hapje, bruin 'flapje', bruin vanwege de walnoten.
Weet jij de namen van deze hapjes?
:groetjes: :b:arkie
September 7, 2006 om 05:01
Hai Sjakky,

Heb nog veel meer LLF recepten, heb ze jarenlang opgespaard, hoop dat er een paar lekkere voor je bij zitten. De recepten heb ik verzameld uit kookboeken, beetje aangepastt ot goed gecombineerde maaltijden. Lekker smullen maar en groetjes van Primrose
:struik:
September 7, 2006 om 05:12
Hai Sjakky,

Leuk je reactie op de recepten die ik geplaatst heb. Ik heb nog veel meer recepten, jarenlang opgespaard uit kookboeken en tijdschriften en van internet geplukt, beetje aagepast tot goed gecombineerde maaltijden. Ik hoop dat er nog een paar lekkere voor je tussen zitten, lekker smullen maar Sjakky.

Groetjes van Primrose :struik:
September 7, 2006 om 05:24
Hai Sjakky,

Vergeet ik nog, leuk dat je mij tot je buddy hebt gemaakt, lekker chatten. Mijn computer deed net een beetje raar, dus je hebt een dubbel berichtje van mij gehad, I am snorry!!! Met mijn schouder (dank voor je belangstelling) gaat het qua pijn de goede kant op (nog maar 8 paracetamols per dag) en er begint een beetje beweging in mijn hand en arm te komen. Over een jaar loop ik vast weer op mijn handen.

Heb nog lekkere recepten van toetjes (Tofu), zet ik volgende week even op de site, toetjes heb je wel nodig voor man en kids als ze zo verwend zijn door jou en jij mag ze ook hebben.

Spreek je gauw, groetjes van Primrose :struik:
Onbekend
September 16, 2006 om 16:40
Hoi Sjakky,

Mijn vriend en ik gaan eigenlijk altijd kort met vakantie, zodat we vaker weg kunnen.
We plannen regelmatig een dagje weg, een lang weekendje weg en ook een week of midweek. Dat vinden we allebei leuker dan 1 x een lange vakantie.

Van Marib heb ik al een tijdje niets gelezen, maar Yess heeft donderdag nog gereageerd in de "een leven lang fit en gezond" club. Ze is hier dus al wel weer.

Groetjes, Barkie
September 18, 2006 om 18:19
Hi Sjakky,

Ben je er inmiddels achter wat voor exemplaar weegschaal je hebt? Ik hoop dat ht een vriendelijk kreng wordt: zon eentje die vlijmscherp weegt en er nooit doekjes omheen windt! Zon eentje die lekker terug bekt als je begint te schelden!

Gezellig om nu samen met je dochter naar school te fietsen; de verhalen en ideeën die je dan hoort tijdens dat ritje samen is wel een heerlijke start van de dag. Wij hebben het in het verleden geregeld gedaan, 12km fietsen naar school en deden daar dan ook 3 kwartier over, maar de laatste jaren dichter bij huis mocht moeders niet meer mee. Wel stoer hoor; door weer en wind, wij deden het alleen als de voorspellingen goed waren!

Wat ik allemaal gelezen heb? Bijna alle 12+ Carry Slee boeken. Ik geloof dat het Marib is die niet van haar boeken houdt, maar ik vond ze geweldig! Het gaf ook elke keer weer enorm veel stof tot ‘tafelconversatie’. Daarnaast heb ik de passievrucht van Karel Gastra van Loon gelezen: aanrader, doodzonde dat hij er niet meer kan schrijven! House of the Spirits van Issabel Allende, had ik al eens ned. vertaling van gelezen, maar nu in het Engels. Jij die van het occulte houdt zal dit beslist ook een mooi en boeiend boek vinden, ben nu Paula aan het lezen, maar schiet niet op: weer terug in normale ritme wat weinig tijd voor mezelf overlaat. Een schitterend gebrek van Arthur Japin; filosofisch en intrigerend. Ik heb er van genoten, gewoon een makkelijk intrigerend boek voor tussen de bedrijven door. De chirurg van Tess Gerritsen, van begin tot het eind genageld aan je stoel om vooral te willen weten wie wat hoe en waarom!!! Nu ligt alweer een aantal weken het vervolg op de Da Vinci code; Het Bernini mystery op mijn nachtkastje; maar de tijd en rust om te lezen is weer weg, jammer. Maar goed, ben nu weer ‘terug naar school’ en lees andere boeken door het overhoren van Muis. Ongehoord hoeveelheid huiswerk overigens!

Heb jij dat nu ook wel eens: dat je was in de machine vergeet en dat het dan zo gaat stinken? Met name de koude wassen: jugh, dan maar nog een keer draaien….
Lfs, :yess:
September 20, 2006 om 04:56
Ha die Sjakky,

Sorry dat ik niet eerder reageerde, maar ik was gewoon niet online steeds. Ben nu weer aangekomen tot 108, balen! ging in de vakantie zo goed. Enfin, ik hoop dat het een tijdelijk iets is, want in principe eet ik s'morgens alleen fruit, tssen de middag brood met tomaat of komkommer of zo, en dan 's avonds alleen vlees en groente. Maar ik denk dat ik te weinig sla eet. Ben erg druk op school, vaak pas rond 5 uur thuis, en dan kookt manlief, maar zonder sla. Die moet ik er dus gewoon zelf bij maken, dat blijkt.

Wat is dat voor cursus die je doet in Gouda? Was je nog op tijd die dag, of toch te laat door het wegbrengen van je meisje?

Mijn dochter is dit jaar in de eerste begonnen, en op haar eerste schooldag zat ik ook van half negen tot half vier vast op school, balen! Maar ze vindt het erg leuk, en beweert zelfs dat het leuker is dan de basisschool. Ze heeft wel meer vrij, heeft nu, in anderhalve week school, al op 4 dagen uren vrij gehad wegens ziekte.

Gisteren is ze gevallen met turnen, zou volgens de turnjuf gebroken kunnen zijn, dus wij naar de Eerste Hulp van de VU. Na drie uur wachten, voelen en foto maken blijkt de vinger alleen gekneusd te zijn. Fietsen is lastig voor haar, tas is zwaar, dus vanmorgen bracht ik haar naar school (mijn vrije dag immers). Ben ik net thuis belt ze op dat het tweede uur ook nog vrij heeft. Of ik haar en haar vriendinnetje weer wil ophalen! En als aardige moeder doe je dat.......

OK, ik spreek je weer!

Marib
Onbekend
September 21, 2006 om 13:40
Hoi Sjakky,

Nou je ziet, je vraagt je af waar Yess en Marib zijn en ze zijn beiden weer terug!
Gelukkig maar.

Ik was net even buiten in mijn tuin en heb voor morgenochtend weer 8 mooie grote rijpe bramen geplukt en 3 al bijna helemaal rode tomaten.
Hoe staat het eigenlijk met jouw fruit- en groentenplantjes?

Groetjes, Barkie
September 21, 2006 om 17:25
Ha Sjakky,

Ik ben dus net zo'n hypocriet als jij. Ik heb die 108 ook niet in mijn gewichtstabel gezet, maar de 107 van vanochtend weer wel. Ik hoop dat het beter met me gaat nu ik weer op de site ben, en me door jullie kan laten steunen.

Is het een leuke cursus die je doet? Waar leidt ie voor op? Iets in het onderwijs lijkt me, anders zou je geen vrijstellingen kunnen krijgen. Of iets secretaresse-achtigs?

Dit is maar kort, ik moet naar bed.

Zie je weer!

Marib

September 21, 2006 om 17:28
Ha Sjakky,

Ik ben dus net zo'n hypocriet als jij. Ik heb die 108 ook niet in mijn gewichtstabel gezet, maar de 107 van vanochtend weer wel. Ik hoop dat het beter met me gaat nu ik weer op de site ben, en me door jullie kan laten steunen.

Is het een leuke cursus die je doet? Waar leidt ie voor op? Iets in het onderwijs lijkt me, anders zou je geen vrijstellingen kunnen krijgen. Of iets secretaresse-achtigs?

Dit is maar kort, ik moet naar bed.

Zie je weer!

Marib
September 21, 2006 om 17:28
Ha Sjakky,

Ik ben dus net zo'n hypocriet als jij. Ik heb die 108 ook niet in mijn gewichtstabel gezet, maar de 107 van vanochtend weer wel. Ik hoop dat het beter met me gaat nu ik weer op de site ben, en me door jullie kan laten steunen.

Is het een leuke cursus die je doet? Waar leidt ie voor op? Iets in het onderwijs lijkt me, anders zou je geen vrijstellingen kunnen krijgen. Of iets secretaresse-achtigs?

Dit is maar kort, ik moet naar bed.

Zie je weer!

Marib
September 23, 2006 om 05:42
Hoi Sjakky,

Om de een of andere reden gooi ik Dordrecht en Gouda altijd door elkaar. Maar goed dat er bij ons (geloof ik) geen mensen uit die woonplaatse zijn, anders kreeg ik nu een steen naar mijn hoofd.

Hoe lang duurt die opleiding? Ga je die gebruiken voor de school waar je nu werkt, of ga je dan solliciteren? Vind je het leuk?

Bij ons op school hebben we twee vrouwen die de studie 'mens in ontwikkeling' hebben gedaan. Ik geloof tenminste dat het zo heet. In ieder geval over hoe mensen in elkaar steken en hoe ze met elkaar omgaan en zo, en hoe je dat kunt verbeteren. Die zijn zo creatief in het omgaan met de leerlingen, daar ben ik jaloers op. Maar om nu weer een vierjarige studie op te gaan pakken.........

Toen ik net begon met Nederlands geven ben ik mijn eerstegraads gaan doen. Mijn tweedegraads stamt uit 1983, en ik begon pas in 2002 te werken in het onderwijs, dus was dat nogal belegen. Maar het was me toch te zwaar, en werk, en studie, en gezin. Ik wil ook nog tijd voor mezelf overhouden, anders voel ik me erg ongelukkig.

Mijn gewicht doet weer aardig, maar inderdaad het is weekend. Nou ja, we zien wel!

Marib
Onbekend
September 24, 2006 om 11:28
Hoi Sjakky,

Dank voor de felicitaties.

LOL, denk je dat het daar aan ligt?
Ik zag dat jij ook nogal dol bent op Patricia Cornwell? Ik heb al haar boeken, maar haar laatste "Het risico" nog niet gelezen. Van Tess Gerritsen heb ik 5 boeken waaronder "De chirurg" die Yess uit het slaap hield :D

Ik heb een heerlijke dag gehad. Lekker gedaan waar ik zelf zin in had, 's avonds tussen de telefoontjes door wat gesport en tv gekeken. Lekker relaxed dus.
's Avonds een turkse bonensalade gegeten die ik ook op de turkse markt had gehad. Ben de naam vergeten, maar er zaten bruine bonen, maïs, rode kool, wortel en ui in. Was weer erg lekker. Onze turkse bazar heeft een klein verbouwinkje achter de rug en ik zag in het hoekje met kant en klare produkten nu ook de baklava Antep fistik liggen. Ben maar snel doorgelopen want ook al was het heerlijk het was ook erg zoet, dus vast veel suiker.

Groetjes, Barkie

Van Harte Gefeliciteerd!!
Ik begrijp nu waarom ik je zo aardig vind: je bent een weegschaal!!!
Ik hoop dat je iets heel erg leuks gaat doen vandaag.
Prettige dag nog en veel plezier.
October 3, 2006 om 11:17
Hé Sjakky,

De ellende duurde gelukkig maar kort: het ergste moet nog komen. Ik krijg een oproep voor de colonoscopie binnen inmiddels 5 tot 6 weken. Je hebt al gelezen wat dit inhoudt en zelf ga ik er een beetje laconiek in. Het belangrijkste vind ik dat zaken worden opgespoord danwel uitgesloten. Zelf denk ik niet aan het ergste, hooguit aan iets van een vleesboom en dat is niet zo gecompliceerd om te verwijderen: gebeurt direct tijdens oscopie en wordt vervolgens op kweek gezet.

Als je de kans krijgt om de boeken wat je cadeau hebt gedaan aan je schoonzusje nog eens te lezen: beslist doen. Voor mij was dit zon boek om ’s nachts niet te gaan slapen. Ook het boek van Tess Gerritsen kan ik je van harte aanbevelen. Als crime liefhebber zul je ervan smullen! Barkie is de expert en het helemaal met me eens!

De voorlichtingsavond op school was feitelijk een kennismakingavond. Kennismaking met haar mentor en andere ouders van klasgenoten. Rondleiding in de nieuwe school. Voorlichting hebben we tijdens de officiële voorlichtingsavond gehad in januari: zaken waarop wij onze keuze voor deze school hebben gebaseerd. Ik geloof niet dat er specifieke doelen zijn waar de 1e zich van de rest van de klassen onderscheidt. De school heeft een bepaald programma en uitgebreid zorgplan voor de leerlingen in verticale lijn. Wat wél grappig is was dat de mentor zei dat zij verwachtte dat de meeste kinderen het eerste trimester vaak magere cijfers halen voor hun proefwerken en SO’s. Als verklaring hiervoor gaf zij dat de kinderen het niet gewend zijn om rijtjes te stampen en daar dan bedrogen mee uitkomen. Nou gelijk heeft ze gehad. Muis had vorige week verschillende So’s waaronder Biologie, maar daar hoefde ze niets voor te leren want ze had goed opgelet tijdens de les was haar lezing. Vandaag kwam ze helemaal teleurgesteld thuis: ze had haar cijfer teruggekregen: een zés, ze kon het nauwelijks over haar lippen verkrijgen, zo teleurgesteld als ze was.
Er is vier keer per jaar een ‘tafeltjesavond’. Dan worden er specifieke zaken/ontwikkelingen van jouw kind besproken met de mentor. Verder krijgen alle 1e jaarsleerlingen een dyslexietest een algemene toets en een medisch onderzoek om vroegtijdig evt. aandachtspunten op te sporen.
Een heel belangrijk doel van de school: feesten! Het doel is om minimaal 6x per jaar een knalfeest te organiseren. Muis is inmiddels ook lid van de feestcommissie. Ze baalt er wel van dat de 1e en 2e-jaars al om 22uur naar huis moeten! Ce la vie!

Jouw voorlichtingsavond ziet er dus heel anders uit. Jij krijgt dus álle docenten te zien en te spreken op één avond? Wat bedoel je met ‘misschien valt het allemaal wel mee”? De derde, hoeveel jaar moet hij nog? Weet hij al wat hij hierna wil gaan doen? Hij zal nu inmiddels 15 of bijna vijftien zijn? Nog steeds heel erg jong vind ik om nu al een beslissing te nemen wat van invloed zal zijn op de rest van je leven. Is hij nog een beetje boefig op school? Is hij überhaupt een boef? Muis heeft een ongelooflijke boef in de klas: waanzinnige voorganger die de eerste dag al de klas uit werd gestuurd! De docent had tegen hem gezegd dat hij terug kon komen als hij zich weer gewoon kon gedragen. Hij sloot de deur achter zich om het meteen weer te openen en binnen te lopen met een uitgestreken smoel van buitengewoon gewoon zijn. Grote hilariteit kun je je wel voorstellen. Ikzelf moet hier smadelijk om lachen, dit is zulks eenvoudig boefzijn dat ik mij niet voor kan stellen dat een docent zich daardoor laat opwinden. Wat zou Marib hiervan vinden, dit is haar ‘steel’.

Fijne avond en tot schrijfs!

:yess:
October 11, 2006 om 03:47
Hé Sjakky,

Hollandsdiep!

Voorlopig ben ik er nog wel hoor, al was het alleen maar om jouw mailtje te beantwoorden.

:yess:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan