Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Wednesday, August 30, 2006

Srumping woog op het moment van schrijven 66.00 kg (bmi: 21.80).

Ik dacht laat ik ook eens iets schrijven over mezelf. Misschien dat anderen er steun aan kunnen ontlenen, of hartelijk om mijn verhaal kunnen lachen. Ook goed.:-)

Ik ben één van de ongetwijfelde vele, ook op deze site ingeschreven en met hun gewicht worstelende, moeders. 16 maanden geleden ben ik bevallen van onze prachtige zoon, Lars. Omdat ik voor mijn zwangerschap al 15 kilo was afgevallen ben ik gelukkig met een gezond (66kg bij 1.74m) gewicht aan de zwangerschap begonnen. Ik had alleen mijn streefgewicht nog niet bereikt, maar ik dacht: als ik let op wat ik eet tijdens mijn zwangerschap en ook daarna- en dan bedoel ik zeker niet 'dieten', maar gewoon 1 bord opscheppen, veel groente, veel fruit, niet te veel vlees (ca. 100 gram bij het avondeten), geen tussendoortjes etc.- dan komt het na een paar maandjes vanzelf vast wel weer goed....

Tjsa, wat kan ik zeggen: Het heeft iets langer geduurd dan ik had verwacht, maar.......gisteren was ik- na 16 maanden- eindelijk weer 66kg! Bij 68 kilo paste ik mijn favoriete spijkerbroek weer, dat was nog ns een mijlpaal!

Nu nog 3 kg, of liever zelfs 6 kg, te gaan. Mijn streefgewicht lijkt zoooo dichtbij, maar ik weet als geen ander hoe lastig die laatste kilo's kunnen zijn. Ik kan t.z.t. waarschijnlijk wel wat 'opbeurende' berichten hier en daar gebruiken. Desalniettemin geloof ik in mijn eigen kracht..... Al wordt die soms wat ondermijnd door lange dagen op het werk en dan hongerig thuiskomen en natuurlijk eerst mijn kleine Larsje te eten geven, slapeloze nachten door Lars, of gewoon een ontzettende trek in een, heel vet en tikkeltje zout, frietje met liefst veel mayonaise en pindasaus. Best vies als ik het zo teruglees, maar deste lekkerder als je er, ik weet niet waar dat door komt, al de hele week op de meest vreemde momenten aan moet denken, en het dan eindelijk op zaterdag kunt opeten (de beste halen we op de zaterdagmarkt) . Gelukkig is daarna de trek weer voor weken gestild. De overtollige calorieen van de ene dag 'los ik op' met een 'balans- c.q. fruitdagje' de volgende dag. Van je discipline moet je het hebben, zullen we maar zeggen.

Ik heb nu wel een manier gevonden om mezelf af en toe iets extra's te gunnen, zonder dat ik me schuldig hoef te voelen. En ja, zeg maar niets, want ik weet dat ik niet de enige ben die last heeft van schuldgevoelens bij het eten. (Is dat iets katholieks ofzo? :-) de oplossing: Ik sport! Ik dacht echt, voor mijn vakantie althans, dat dát me nooit zo lukken. Sporten? Wanneer dan? Ik ga (4 dagen) 's ochtends weg om 6.15 ben om 18.15 weer thuis, en Lars gaat pas om 19.30 naar bed. Ik heb dat liefje de hele dag niet gezien, dus ik ga zeker niet beginnen met koken tót hij in bed ligt. Nee, al mijn aandacht gaat naar hem. Daarna ben, of eigenlijk wás, ik moe. Moe, moe en nog eens moe. Ook errug leuk voor manlief, overigens (not!).

Waarom is het toch gelukt om te gaan sporten? 7 weken geleden gingen we op vakantie. Bij ons huis hadden we een heerlijk eigen zwembad. Ik ben gaan zwemmen. Elke dag, twee weken lang, 25 baantjes op en neer. Toen we thuis kwamen was ik niet aangekomen, ondanks de heerlijke franse keuken en de vele wijntjes. Ik dacht; daar willen we meer van weten. Geinspireerd ging ik de eerste week na thuiskomst (ik had nog een weekje vakantie) weer naar de sportschool. Dat abonnement had ik toch al, schrik niet, een half jaar!!! niet meer gebruikt- daarvoor was ik overigens ook niet geheel overtuigd van het nut en had ik er al helemaal geen plezier in. Mijn lieve man, Max, zag het effect van het sporten op mij en bood aan twee werkdagen Lars op te halen, zodat ik direct na het werk kon gaan sporten. Een geweldig idee! Ik had hem dat zelf echter niet durven vragen, omdat hij ook lange dagen maakt en Lars sowieso 's ochtends uit bedje haalt, wast, aankleedt en naar het kinderdagverblijf brengt.

Inmiddels loop ik alweer 3 weken, om de dag, 5,5 km hard en ga ik op di, do en zo naar de sportschool om 1 uur en 15 minuten cardio en wat fitness te doen. Het bevalt uitstekend. Zo goed, dat ik me bijna een beetje verslaafd voel. Ik heb minder trek, verheug me des te meer op de dagen dat ik kan sporten, ik ben veel vrolijker en ik ben niet meer moe en heb dus veel meer energie gedurende mijn volledig vrije uren (ook erg prettig voor de a.s. echtgenoot ;-) ! En als ik wél trek heb in poffertjes op zondag of een glas wijn meer op zaterdag, dan mag ik dat van mezelf. Da's best fijn.

Mijn 'voedingsgoeroe' is Sonja. Ik vind haar boekje zo'n uitkomst. Niet omdat ze iets vertelt wat ik nog niet wist, maar omdat het zo fijn is dat je het niet elke dag zelf hoeft te bedenken allemaal. En als je je aan haar dagindeling houdt hoef je ook geen calorieen of punten (-ook gedaan) te tellen. Met haar boekje in de hand maak ik mijn boodschappenlijst en daar komt niets extra's bij, uitgezonderd thee, koffie, schoonmaak- en wasmiddel en toiletartikelen. In het kader van het motto: 'wat je niet hebt, kun je ook niet opeten'. Voor de mensen onder ons die zich de hele supermarkt door kunnen beheersen, maar het bij de kassa begeven (bij de repen e.d.) : misschien je boodschappen bestellen bij Albert? Is een dure oplossing, ik weet het, maar het werkt wel....En dat is een ding dat ik heel zeker weet ;-)

Zo, ik geloof dat ik wel genoeg heb geschreven voor nu.

Ik wens iedereen die dit leest ontzettend veel succes en sterkte bij het bereiken van hun streefgewicht!

Groet, Stephanie

Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan