Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Wednesday, September 20, 2006

Marib woog op het moment van schrijven 107.00 kg (bmi: 33.02).

Hoi allemaal,

Ik ben echt schandalig bezig. Ben weer aan het aankomen (108 gisteren, vanochtend niet gewogen), en zit dus nu op een kooksite te kijjken hoe ik scones moet maken....... Fout, fout, fout! Maar vanmiddag gaat de tandarts een kies trekken, dus ik vrees dat de behoefte om scones te gaan bakken en op te eten erg klein is, daarna...... Drie jaar geleden is er ook een kies getrokken, en toen kreeg ik een kaakontsteking. Wat deed dat pijn zeg. Je begrijpt dat ik erg uitkijk naar deze middag.

Nee, om de een of andere manier lukt het afvallen niet meer. Terwijl het in de vakantie zo goed ging, ondanks dat ik toen niet aan FFL hield. Nu hou ik me daar wel aan (behoudens misstappen), en kom ik aan. Zal wel door de soep komen die ik op school eet, zo'n instantpakje. Weliswaar neem ik altijd champignonsoep, maar dat is natuurlijk niet wat gezond is. Ik zal me er weer toe moeten zetten om soep te maken en mee te nemen naar school.

Aan het begin van de zomer was ik hier minder omdat het zo heet is op mijn kamertje. Nu is het niet meer heet, maar de school is begonnen en ik ben stagecoördinator. Daar komt een hoop werk van af! Dus iedere keer als ik klaar ben met werken, dan wil ik naar beneden, want ik heb deze zomer een ware leesverslaving ontwikkeld.

Ik probeer er vanaf nu weer regelmatig te zijn, en ga dus al mijn maatjes even een berichtje sturen.

Marib

Onbekend
September 20, 2006 om 15:44
Hoi Marib,

Welkom terug. Omdat ik alleen woon heb ik mijn pc gewoon in de huiskamer staan. Ik zit dus nooit op een koud of warm kamertje en kan op mijn werk ook gewoon inloggen.

Ik heb al die dingen inderdaad gedaan in de vakantie. Boeken heb ik niet gelezen, wel wat meer tv gekeken 's avonds dan normaal.

Met die nieuwe baan is niets geworden. Ze wilden me graag hebben, maar boden iets heel anders aan dan wat ik wilde. Ik heb de baan dus niet genomen.

Vandaag heb ik nog iets van Gillian gemaakt: sesam-pompoenspread. Bij de vegetarische club wordt er, nu voor de 2de keer, een produkt genomen waar iedereen dan een recept mee bedenkt. Dit keer was het pompoen en dat had ik nog nooit gehad, wel leuk dus. Vanmiddag heb ik de spread gemaakt en vanavond heb ik het als soort dressing door een eenvoudige salade gedaan en dat smaakte prima. Je kunt hem ook als dipsaus gebruiken, dus heb ik er wat komkommer in gedipt. Smaakte ook verrassend.

Ik merk wel dat ik er nu na de vakantie weer in moet komen. Zowel maandag als dinsdag heb ik tussen de middag een soep genomen die noch FFL noch vegetarisch was :( Voor de rest gaat het met eten wel goed en door het minderen met vlees leer ik veel andere produkten kennen. Vooral diverse soorten vis en tot nu toe allemaal even lekker :)

Groetjes, Barkie
September 21, 2006 om 04:20
Hoi Marib,

Dank je voor je reactie. Ik was maandag en dinsdag zo goed bezig, maar helaas, woensdag is het alweer misgegaan. Maar goed, ik weet dat je na één dip niet moet opgeven, dus vandaag (donderdag) weer vol goede moed er tegen aan.
Ook ik heb vaak dat het tot een uur of 4 heel goed gaat, maar daarna wordt het moeilijk en grijp ik naar de verkeerde dingen. Hoe dat toch te voorkomen is, weet ik ook niet. Ja, je kunt natuurlijk altijd een komkommer, worteltje of appeltje nemen, maar dat zijn vaak de dingen waar je dan geen trek in hebt.

Groetjes,

Omilly

P.S.Wat heb jij een ontzettend leuke introductiepagina opgesteld. Mijn complimenten.
September 21, 2006 om 12:25
Hoi Marib,

Ik heb in de vakantie zo'n enorme dip gehad, zat bijna weer boven de 80!!
Ik ben dan wel zo'n hypocriet dat ik het niet in mijn gewichtentabel heb gezet. Komt door de schaamte denk ik...
Ik ben inderdaad iedere week te laat voor mijn cursus en ik ga een uur eerder weg dan de rest, omdat ik mijn dochter moet ophalen van school. Dit heb ik van te voren gemeld en zij vinden dit geen probleem.
Ik heb afgelopen week mijn assessment gehad en hoor binnenkort hoeveel vrijstelling ik ga krijgen. Ik hoop natuurlijk een behoorlijk wat, dan kan ik misschien de cursus versneld doen.
Mijn huisje is zo klein dat ook mijn PC in de woonkamer staat. Enerzijds lastig omdat ik niet zoveel rust van de koters krijg, maar anderzijds prettig omdat ik dan een beetje overzicht heb op wat de koters op het internet uitspoken.
Een collega van mij is ook met FFL begonnen en zij had van de week een hapje mee van pompoen met rijst en kerrie. Rook erg lekker.
Ikzelf maak af en toe een Nordwick Sandwich. een tortilla met tahin en sla. Ook erg lekker en lekker snel om te maken. Ik wikkel het dan in aluminiumfolie om het makkelijk mee te nemen.
Ik hoop dat de tandarts je niet al te veel mishandeld heeft. Ik wordt al misselijk als ik voor controle moet.....
Ik heb alle zenuwbehandelingen voor iedere kies al gehad volgens mij.
Is overigens heel erg goed om snel extra kilo's kwijt te raken. Ik durfde alleen nog maar vloeibaar voedsel.
Anyway, ik heb je gemist en ben blij dat je weer terug bent.
Sterkte en tot gauw.
Sjakky
Onbekend
September 22, 2006 om 05:50
Tsja, die kies trekken heeft in ieder geval een positieve uitwerking op je gewicht :D

:prettigweekend:
September 22, 2006 om 11:52
Hoi Marib,
de opleiding is onderwijssecretaresse. dus zowel onderwijs als secretaresse.
Hij is trouwens in Dordrecht en niet in Gouda.
Lekker zeg, dat de kilo's er weer "afvliegen", maar ja, het weekend staat weer voor de deur........
In mijn geval is dat een behoorlijke drempel, verjaardagje hier en natuurlijk niet te vergeten: vrijdagavond Chipsavond!!
Ik zal morgen wel weer extra mijn best doen.
Prettig weekend!
Sjakky
September 24, 2006 om 03:36
hoi Marib,

Bedankt voor je reactie op mijn dagboek! Ik ben nog maar net begonnen op deze site en vond het erg leuk om wat te horen van een mede-lijner!
Hoe gaat het met je gebit?? Ik weet waar je het over hebt hoor, ik ben al 8 kiezen kwijt (incl. 4 verstandskiezen) en gelukkig heb ik na het trekken nooit erg last gehad, maar wel ervoor... Bah! Maandag mag ik weer naar de tandarts voor controle, ben nu al zenuwachtig...gelukkig hebben we een aardige, luisterende tandarts die altijd een verdoving geeft als je dat graag wilt. Anders durfde ik helemaal niet meer!!

Inderdaad zit onze oudste in de eerste klas (nog maar 3 weken dus) en is het nog allemaal nieuw voor ons. Het is een rustig, evenwichtig kind, dus ik verwacht dat het wel goed blijft gaan. Zij krijgt ook 3 boterhammen mee en een halve liter water. (lekker zwaar, de tas weegt zo'n 8 kilo...)

Ik hoop dat je weer op het spoor bent van het lekkere (!) en werkzame ffl dieet/voedingswijze!! Ik volg dr Gillian McKeith, maar dat is zo'n beetje hetzelfde en voor mij werkt het goed.

Gelukkig maar!! Want met gewoon hongeren val ik dus echt niets af...

Sterkte deze week en houdt vol!!

Groetjes Manon
Onbekend
September 24, 2006 om 11:36
Hoi Marib,

Dank voor je felicitaties.

De kermis was bedoeld als doel van de wandeling. Even kijken wat voor attrracties ze allemaal hadden. Hier is het de gehele dag gisteren en ook vandaag droog gebleven, weinig zon maar welk een lekkere temperatuur.

Ik heb in het verleden 9 x een kaakontsteking gehad. Het kwam altijd van binnen uit, met de kies was nooit was mis. Naderhand is ontdekt dat dat werd veroorzaakt door kaliumtekort, net als de blaasontstekingen die ik voor de kaakontstekingen had.
Sinds ik weinig/geen suiker, weinig koffie, weinig sterke drank neem en let op produkten met kalium heb ik geen enkele keer meer blaas- en kaakonsteking gehad.
Van de betrokken tanden en kiezen zijn er inmiddels 3 getrokken en daar heb ik nu bruggen (kiezen erom heen krijgen een kroon en daartussenin "hangt" dan een dummykies).

Klinkt lekker dat aardappelbootje. Heb even in de receptenfolder gekeken, maar kon hem niet vinden. Zou je hem erin kunnen zetten? Aardappel met kaas klinkt zeer goed, dus als dat kan met aardappel & pompoen wil ik dat zeker gaan proberen.

Groetjes, Barkie
October 2, 2006 om 18:51
Hé Marib,

Volgens mij werkt het inderdaad beter om hier geregeld te komen: je wordt elke keer geconfronteerd met het doel wat je ooit voor ogen had………..

Ben zelf ook niet zo vaak geweest de laatste maanden; heb even heel erg veel om handen in de avonduren. Als je dingen in je eentje doet duurt het vaak veel langer. Ooit geprobeerd om in je eentje een zwaar meubelstuk te verplaatsen? Met zun tweeën til je het op en hupsakee op een andere plek. In je eentje is het met een deken eronder en trekken of schuiven; schiet niet echt op! Zo heb ik ook schuivend meerdere dingen de trap afgekregen: doodeng, maar zonder ongelukken gelukt! Vanavond voor het eerst sinds weken weer wat leut televisie gekeken: expeditie Robinson. Muis en ik vinden dit wel heel erg leuk.

Grappig dat jij dit zegt over het Bernini; de meeste mensen vinden juist Da Vinci spannender omdat het verhaal en plot nog nieuw is (dat is écht het eerste boek), met het Bernini als vervolg ben je als lezer al voorbereid op wat voor soort plot het gaat worden. Jah, de Passievrucht, heb jij de film ooit gezien? Ik niet, zal hem toch eens proberen te downloaden. Geweldig verhaal! Armin die eerst vol afschuw naar zijn zoon kijkt dat niet zijn zoon is, voor wie de puzzelstukjes uit het verleden eerder voor de lezer te plaatsen zijn dan voor hemzelf. Zijn moeder die zich maar vast blijft bijten in die Bijbel. En dan de rol van Ellen, de vriendin van Monica: zij heeft altijd geweten dat Bo niet zijn zoon maar broertje was. Als man, zou ik behoorlijk kwaad op haar zijn geweest: hem zien lijden, kapot te zien gaan in zijn zoektocht en nog steeds niets zeggen? Voor mij zou dit zo iets als vertrouwensbreuk zijn en mijn vertrouwen in de relatie doen verliezen.

Witte Oleander zeg je, daar heb ik meer over gehoord. Misschien mijn volgende boek voor een paar weekjes retraite.

Marib Weltrusten, :yess:
October 12, 2006 om 17:20
Hé Marib,

Proberen begint met Doen hoor!! Ja, dat hoor je nu uitgerekend van mij! Waar hang je uit? Voor wie ben je je aan het verstoppen? Zo warm is het niet meer op dat bovenkamertje en dat boek kan best een half uurtje wachten. Zoveel huishouden heb je ook weer niet, want daar heb je Olga voor. Dip? Wil het even niet lukken, maar door weg te blijven en je grafiekje niet meer in te vullen wordt het niet beter. Kom op Marib, pak de spirit weer op. Wat is je streven voor de kerst? Hoeveel km wil je nu kunnen fietsen het komende voorjaar zonder in flauwte te vallen? In welke mate wil je de artsen deze keer flabbergasteren tijdens de duikkeuring?

Kom op Marib: go look for your spirit and find them back, you need them!!

lfs :yess:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan