Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, October 2, 2006

Rebecca woog op het moment van schrijven 58.50 kg (bmi: 20.48).

:baai:

hieronder een stukje dat ik aan aletta schreef (alette je bent geweldig ;)), nog een keer teruglas en dacht... dit kan ik ook wel eens aan mezelf geschreven hebben, vandaar dat ik dit hier nog een keer neerzet..

hopelijk kan dit ook voor andere meiden, die net als aletta en ik soms moeite hebben een ritme te vinden, zelfvertrouwen te vinden, geluk te vinden, tevredenheid te vinden en acceptatie te vinden iets betekenen..

het leven is iets moois, maak het dat dan ook.. zorg ervoor dat je zelf een deel uit mag maken van iemand anders dag.. zorg ervoor dat je aan het einde van je dag trots op jezelf mag zijn.. trots op wie je bent, trots op wat je doet en waar je voor staat..

zorg dat je leeft...


heej meis,

jij bent ook geweldig, en als je dat zelf niet wil geloven, geloof mij dan
en bovendien.. je raakt je opleiding niet kwijt.. je bent op dit punt gekomen, je hebt dit gered, dus de rest kun je ook aan, dat weet ik zeker..

ik denk zelfs dat je sterker bent dan je zelf denkt... ik weet zeker dat je het in je hebt andere mensen zich beter te laten voelen, dat effect heb je ook op mij, dus waarom zou je geen goede dokter zijn.. mensen hoeven niet te weten hoe jij je zelf voelt, zij voelen zich beter door wat je hen zegt.. en doordat zij zich daardoor beter voelen, zul jij merken dat jij je daardoor ook weer beter voelt..

ik loop stage op de afdeling neonatologie.. krijg daar te maken met ienie mienie kleine mensjes.. zo lief, zo klein, nog helemaal niet af, nog helemaal geen enkel benut van de wereld, van alles wat ze nog gaan meemaken, of misschien wel helemaal niet.. want het enige wat die kleintjes doen is vechten, dag in dag uit, om uberhaupt aan dit leven te mogen beginnen...

ik stond daar een dag zo te kijken en dacht, eigenlijk doe ik hetzelfde, ben maar bezig met vechten en vechten en vechten, maar niet om te leven, meer om mezelf alleen maar dieper te laten zinken.. waarom vecht ik niet een keer om wel te leven.. waarom mag ik best een toetje na het eten, maar niet geen toetje eten en dan twee uur later een hele zak chips..

ergens in mijn hersenen moet het fout zijn gegaan, toen ik begon met afvallen, nee eigenlijk al veel verder dr voor.. weet ook wel hoe het komt, iedereen heeft altoijd tegen mij gezegd dat ik te dik ben...en ik heb dat geaccepteerd en me eigen gemaakt.. ik was dik. toen ben ik er wat aan gaan doen en nu ben ik niet meer dik. IK BEN NIET MEER DIK... ik hoop dat mijn hersenen dit lezen en opvangen, verwerken en integreren in mijn manier van denken..

misschien als we het vaak genoeg roepen.. misschien als we lang genoeg blijven vechten.. niet tegen onszelf, maar voor onszelf.. om gezond te zijn, om ons lichaam te onderhouden met voedsel, om ons af en toe wat lekkers toe te staan, omdat we simpelweg... trots op onszelf kunnen zijn...

meis wees blij met wat je tot nu toe allemaal hebt bereikt, er zijn miljoenen mensen die veel harder vechten, maar nog geen tiende zullen bereiken van wat jij allemaal al hebt gepresteerd... je hoeft niet langer meer te vechten, gebruik je energie voor anderen, dat straal je uit, dat weet ik zeker..

ik ga nu ook weer verder leren.. gezondheidsrecht en zo, veel te saai, pfff toch nog maar even leren, want bijna tentamen en dan lekker genieten van mn rust voordat acute geneeskunde begint, lijkt me erg leuk!

dikke kuzz, slaap zacht! xx


Deze reactie bewerken

October 3, 2006 om 12:46
Doordat ik wel veel te veel, maar niet ongezond eet, voel ik me, hoewel ik dikker ben dan ooit tevoren, niet veel dikker..ben ik niet de hele dag bezig met mezelf uitschelden, want het is nu beter verdeeld dan voorheen, maar dat neemt niet weg dat ik veel te zwaar ben en dat het me steeds maar niet lukt die circel te doorbreken..

Wat de liefde betreft? Ach ja..slecht..hij heeft het druk..is veel met zichzelf bezig..ik zie hem niet meer en reageren via mail deed hij opeens ook nauwelijks meer..het lag/ligt niet aan mij zegt ie..maar het voelt anders, en daar kan ik niet tegen..dus ga er zelf maar een eind aan breien denk ik..:(

liefs Josien
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan