Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, October 2, 2006

Catje woog op het moment van schrijven 76.90 kg (bmi: 26.61).

Goedenavond,
hele week niet met de lijn of bewegen bezig geweest, was ziek, moest met mijn pa naar het ziekenhuis, weekend is eindelijk het gras gelegd.
vrijdag eindelijk is aan de hematoloog is gevraagd wat nu precies de aandoening van mijn vader is. hij had steeds over, dat beeld hoort bij de aandoening, bla bla bla
mijn vader heeft dus een zeldzame bloedziekte, Polycythaemia vera.
Dat is een ziekte waarbij de patient dus extreem veel rode bloedcellen aanmaakt, met als gevolg dat je bloed te dik wordt en dus niet helemaal in de dunne aderen kan komen of de aderen beschadigt, gevolgen kunnen zijn, TIA. hartinfarct of aderen in de benen of armen die geen bloed meer krijgen, De oplossing aderlating, het teveel aan bloed wegnemen. dat is dus jaren gebeurd en nu plotseling heeft hij bloedarmoede, dus heeft hij vandaag 2 zakken bloed gekregen. heb 4 uur met hem in het ziekenhuis gezeten en dan maar hopen dat ie zich wat beter gaat voelen. mijn vader is inmiddels een zielig hoopje mens, mager aan het worden, snel moe, bleek, nog steeds benauwd( zijn nog steeds aan het zoeken naar de oorzaak van vocht achter de longen) kortom een schim van de trotse man die hij ooit was. Over 2 dagen moet hij zicht wat beter voelen, dus dat wordt duimen.
en dan 3 november weer naar de hematoloog.
komt dus geen einde aan, zielig voor hem. dat blijft denk ik regelmatig terugkeren naar het ziekenhuis. de zusters die de bloedtransfusie deden, vonden het ook wel vreemd dat iemand met die ziekte, bloed moest krijgen.
dus mijn pa is eigenlijk wel bijzonder, bloedgroep AB+ is al niet veel voorkomend en dan nog die rare ziekte die bij 1 op de 200.000 voorkomt. Ik had hem iets heel anders gegund.
Vandaar dat mijn hoofd niet naar hardlopen stond, was flink ziek en mijn gedachten waren toch bij mijn pa.
nu ben ik redelijk hersteld en ga woensdag weer een poging om te lopen. moet wel weer een achterstand inhalen ten opzichte van de anderen, maar ja is niet anders

zo zijn jullie ook weer een beetje op de hoogte.

groetjes Ria

Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan