Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Friday, December 8, 2006

Maartje27 woog op het moment van schrijven 77.00 kg (bmi: 26.96).

ZO! een nieuwe dag, nieuwe kansen!!
Vanmorgen NIET :nono: op de :weegschaalrose: gaan staan, wilde het mezelf niet aandoen :wilnietkijken:
Heb voor de verandering mijn lichaam nog eens bekeken en nu..weliswaar 5 kg zwaarder als een tijdje terug zie ik dat alleen terug in mijn borsten, mijn buik lijkt zelfs "platter" (in hoeverre dat kan als je over de 100 kg hebt gewogen) alleen mijn borsten zijn het die groter, steviger en zwaarder zijn en eigenlijk ook mooier!
Mijn rug vind ik mooi :ffdenken: en menige vriendinnen van mij zijn jaloers op mijn billen, kont, die is ook niet opvallend groot, eigenlijk heel bescheiden en mijn vriendje vind hem ook super :shy: al zie ik het zelf nog niet zo hoor...
Mijn buik en bovenbenen zijn nog het dikste denk ik dan...mijn schouders en hals vind ik wel mooi...de rest echt niet hoor!
Heb een zwarte ribbroek aan van Esprit van vorig jaar en of het nou maat 38 of 40 is, kan ik niet terugvinden, hij past me goed! en maakt het getal op de weegschaal dan uit?? eigenlijk niet toch?
Heb nog een trui erbij gevonden en het staat echt best leuk! Weet niet met welke ogen en hoe ik dat zo kan zien vanmorgen maar zet me wel aan het denken over van waarom ik me dan druk zou maken? Vorig jaar had ik deze broek ook aan, heb me het hele jaar ellendig gevoeld, gefixeerd op wel en niet eten etc. en heeft het geholpen? dezelfde broek heb ik nog steeds aan dus ben in iedergeval nooit veel afgevallen in die tussentijd....dus heeft het zin gehad? eigenlijk alleen maar ellende! Ik wil met nieuwe ogen naar mezelf gaan kijken en niet de hele dag van mezelf MOETEN water drinken, MOET gezond eten MOET om de tijden denken MOET etc. ENZ. ENZ. NEEEE!! Ik MAG er zijn! Ik ben het waard! Ik wil goed voor mezelf zorgen en heb het ZELF in de hand, verantwoordelijkheid nemen! Genieten! en niet alleen van eten, van dingen doen, van mensen om je heen, van kleine dingen; lezen, een gedicht schrijven, kaartje naar iemand sturen, iemand bellen, op visite gaan etc. en ik MAG eten, eten waar ik zin in heb, lekker genieten van MIJN portie brinta 's ochtends, lekker thee drinken tussendoor en dan maar MET honing want heb een zere keel en dan maar daar behoefte naar zoet uithalen, net zoals ik koffie MET suiker en melk lekker vind, eigenlijk staat het in mijn VERBODEN lijst om te drinken maar waarom?? Heb het de laatste dagen een paar keer gedronken en dan 1 max 2 kopjes, aan meer heb ik ook geen behoefte maar voelde me erna wel beter door, verzadigd...en dan denk ik...is een kopje senseo met 1 klontje suiker en een beetje melk dan echt zo verkeerd? Misschien moet ik het mezelf maar gewoon toestaan...misschien moet ik mezelf wat meer gaan toestaan en mezelf gaan accepteren, dan maak ik het mezelf makkelijker en de mensen in mijn omgeving ook want omdat ik niet tevreden ben met mezelf zit ik niet lekker in mijn vel, ben ik niet altijd gezellig/aardig/leuk, doe wel alsof maar het is niet "echt" en hoewel ik denk van niet er zijn mensen om mij heen die er doorheen prikken en ik weet dat ik er veel meer voor ze zou kunnen zijn als dat ik op dit moment ben door simpelweg van mezelf te leren houden en voor mezelf te zorgen, dan pas kun je er ook voor een ander zijn! En daar wil ik naartoe....weet niet waar ik dit opeens allemaal vandaal haar maar vind het wel een HELE goede!
IK WIL MET ANDERE OGEN GAAN KIJKEN!!! Helpen jullie me?

:hugsandkisses: Maartje :vlinder2:
:rodehartjes:

Onbekend
December 8, 2006 om 04:25
Hey! :baai:
Het is een waarheid als een koe! We zouden eens wat meer moeten genieten, en geen zelfmedelijden hebben. Kijk eens naar de mensen die het slechter hebben, dat zijn er zoveel!! En wij dan zeuren over een paar kilo's meer of minder. Je zegt het goed, het is het niet waard! Zonde van je tijd en energie. Ik ben er de afgelopen weken ook achter gekomen dat je kwaadmaken en je rot voelen totaal geen zin heeft. Ik ben 5 weken kwaad geweest om het onrecht wat me is aangedaan, maar wat ben ik ermee opgeschoten..??? Niks, alleen dat ik bijna in een depressie geraakt ben.... Ik had 1 van de ouders van de kinderen van mijn werk aan de lijn en die zei het heel treffend. :word er niet bitter van, ZIJ zijn hierin tekort geschoten, niet JIJ. Het is het niet waard. Laat het los en maak straks een nieuwe start. En zo is het helemaal natuurlijk!!! Ik denk dat het me nu aardig gelukt is om het los te laten. Ik heb nu rust en dat is heerlijk!! (5 weken onzekerheid maakt je stapelgek!)
Nu gaat het met mijn rug ook beter, ook doordat de meeste stress weg is nu. Advocaat regelt verder alles voor me en dat geeft ook rust. Hopelijk halen we er nog een fink bedrag uit en zo niet, dan maar niet. Als ik het maar kan afsluiten allemaal, want ik ben er ZOOOOO klaar mee!! :boos:

Haha, ga je nog wat leuks doen van het weekend..???? Want daar gaan we toch voor he..?!! Ik ga dus niet uit met Rogier (ik hoop volgende week dan maar..) :grinnik: maar ga naar mijn zussie. Saunaatje pikken, genieten en lekker winkelen ofzo. Ik wil eigenlijk een nieuwe mobiel... geen centen voor, maar als je abo neemt, betaal je (nu) niet zo gek veel.Ik zie het wel.

Fijn weekend, vergeet niet te genieten!!
:vrienden02:
December 8, 2006 om 07:48
Hey Maartje,

dat is wel een mooi streven zeg, en je hebt ook gewoon super gelijk. Het ligt er gewoon aan hoe je naar dingen kijkt. En inderdaad, hoezo dat getalletje op de weegschaal laten aangeven hoe je je voelt? Die broek past toch?
Het is denk ik ook vaak het "moeten" dat ons zo ongelukkig maakt, zeker wat betreft gewicht en lijnen. Je legt jezelf regels op, en als je je eigen regels en eisen breekt, dan voel je je ongelukkig. Dus wat heeft het voor nut om het te doen.
En inderdaad een kop senseo met suiker en melk is natuurlijk niet slecht. De hele dag alleen maar senseo met suiker en melk drinken dan wel ;) maat houden is het toverwoord. Genieten totdat het genieten geen genieten meer is.

Ik wilde je ook nog even bedanken voor je berichtje.. ik voel me nogsteeds wel klote, vooral omdat er weer even voor de zoveelste keer bevestigd wordt, dat als ik een jongen ECHT leuk vind, het dus altijd slecht uitpakt. En als ik iemand wel leuk vind maar niet fantastisch, ik er jaren bij zou kunnen blijven.. tot ik het uitmaak dan..
Ik ben al zo vaak door deze zooi heengegaan, heb het echt gehad.. En ik weet wel dat het allemaal voorbij gaat en ik me beter ga voelen.. maar dat is al voor de zoveelste keer..
Vertrouwen in de liefde is dus momenteel ook weer ver te zoeken.. heb er gewoon helemaal geen zin meer in. Geen prins die nog in mijn kasteeltje komt, ze laten toch alleen maar chaos achter, en dan kan ik het weer alleen op gaan ruimen. Dus nu weer even hermetisch afsluiten..

Ik ga denk ik zo wat kasten uitruimen, heb verder nergens zin in, ik staar een beetje in de ruimte en alles ontgaat me. en het kan me ook niet zoveel schelen.. Dan maar iets gaan doen waar ik normaal niet zo snel aan zou beginnen, aangezien het toch niet doordringt..

Fijn weekend meissie, en tot gauw!

Liefs, Sandra
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan