Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Saturday, February 17, 2007

Troeltje woog op het moment van schrijven 104.30 kg (bmi: 35.26).

Vanmorgen ben ik maar weer eens op de weegschaal gaan staan en bleek dat ik min of meer stabiel ben gebleven de afgelopen weken. Er was 2 ons af en daarmee zit ik gewoon goed op schema en heb ik niets te mopperen. Stiekem had ik natuurlijk wel gehoopt dat ik nu onder de 100 zou zijn, dát is niet gelukt, maar ik zit er wel héél dicht bij! Volgende week zal het vast gelukt zijn.

Mijn hele leven was hét weegmoment de maandagochtend, maar onlangs heb ik besloten om dat te veranderen naar de zaterdagochtend. Misschien een beetje struisvogelpolitiek, maar als je in het weekend een beetje buiten je (lijn)boekje gaat, heb je de hele week nog om het recht te breien. Als je daarentegen op maandag weegt, dan word je meteen afgestraft..... ;)

Wat ik ook de laatste weken veranderd heb is het winkelen. Ging ik voorheen meerdere malen per week naar de supermarkten ..... de laatste paar weken ga ik nog maar één keer en haal voldoende in huis voor een hele week. Op is dan op. Omdat mijn thuiswonende zoon een slechte eter is, maak ik veel eenpansgerechten, stamppotten die hij lekker vindt en waar ik dus heel veel groenten in kan stoppen. Zo krijgt hij dan ongemerkt toch zijn vitamines binnen. Los van het feit dat het enorm veel tijd scheelt heb ik het ook al gemerkt in mijn portemonnee! Elke week haal ik een vast bedrag in huis en daar doe ik het dan mee en meestal hou ik dan nog geld over! Ik heb daar heel erg veel plezier in.

Een heel prettig weekend gewenst allemaal!

Groeten
Ellen

February 17, 2007 om 04:41
Hallo Ellen,

Gelukkig dat je min of meer hetzelfde gewicht bent gebleven, zo ga je er met goede moed weer tegenaan.(+)

Net als jij ga ik een keer per week naar de supermarkt en koop dan alle boodschappen tegelijk. Iedere zaterdag ga ik achter de computer zitten en maak een weekmenu, daaronder maak ik een boodschappenlijstje en beide print ik uit. Het weekmenu hang ik aan de magnetron zodat ze weten waar ze met eten koken aan moeten beginnen (aardappelen schillen of water opzetten voor de rijst of pasta).Als ik dan thuis kom kan ik gelijk verder en eten we om 6u30 ipv 7 uur. Ze klaagde dat we altijd zo laat eten en op deze manier zijn we wat vroeger.
En je hebt gelijk het scheelt in je portemonnee, als je iedere dag naar de supermarkt:boodschappen: gaat koop je altijd dingen die je niet wilde kopen (Het is in de aanbieding of dit of dat vinden we zo lekker) Is ook beter voor de lijn.

Ik ben ook min of meer gelijk gebleven in gewicht, afgelopen woensdag - 3 ons en vandaag hetzelfde als woensdag. Let maar op we gaan langzaam maar we gaan door. Hiervoor heb ik dieeten gedaan waarbij je een kilo per week afviel, daarna kwam je ook weer kilo's per week aan en dat moeten we niet hebben.

Een heel fijn weekend en tot de volgende keer

Groetjes
Sylvia
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan