Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Saturday, February 17, 2007

Marib woog op het moment van schrijven 109.80 kg (bmi: 33.89).

Dag iedereen,

Alle verjaardagen zijn voorbij. Pas in juli is manlief jarig, en dan mag ik wel weer eens wat zondigen. Als ik het voor die tijd natuurlijk niet al gedaan heb, met Pasen en Pinksteren en weet ik wat voor smoezen ik nog meer heb.

Heb me afgelopen week goed gedragen en volgens het menu van Fit for Life geleefd. Wel héél erg lekker hoor. Ik heb manlief, die meestal kookt, op het hart gedrukt vooral niet creatief te gaan doen. Want dan gaat hij dingen frituren, of hij gebruikt potjes die natuurlijk bol staan van de suiker en zo. Maar deze week ging het goed.

Vorige week heeft dochterlief haar feestje gehad omdat ze 13 was geworden. Met vier meiden een slaapfeestje: video kijken, nagels lakken, elkaar opmaken, tot half drie 's nachter monopolyen. Maar ze hebben zich keurig gedragen, en helemaal niet erg veel lawaai gemaakt.

Vanmiddag gaan we fietsen naar Amsterdam (half uurtje) en dan richting Historisch Museum en eten bij de Libanees. Morgenochtend is er bij de duikvereniging het 'spel zonder flessen'. Ik doe niet mee, maar sta bij een onderdeel. Je moet dingen doen als bordjes opduiken, in een touw klimmen en aan de bel trekken, over een mat lopen die op het water ligt (dat kunnen kinderen altijd heel goed, die wegen nog niets), zwemmen met een vuilniszak om je heen, en dat soort dingen. Erg leuk. De winnende groep krijgt een taart, en dat is het voodeel van bij een onderdeel staan: je kunt niet winnen en krijgt dus ook geen taart.

Dag allemaal, sterkte ermee en zo!

Marib

Onbekend
February 17, 2007 om 08:13
Hoi Marib,

>> Ik zet me meteen na mijn appel en sinaasappelsap 's morgens al te verheugen op de lunch. <<

Ik dacht meteen "maar dat ik ook logisch met zo'n klein ontbijt".
Mijn ontbijt tijdens werkdagen: appel (als voorafje), salade van 1 rode grapefruit en 2 of 3 (ligt aan de grootte) sinaasappels (als ontbijt), appel (als tussendoortje). Op vrije dagen varieer ik. Vanmorgen: 400 gram tropische fruitsalade van ananas, papaya, mango (als ontbijt), bakje (125 gram) frambozen (als tussendoortje), groot glas sinaasappelsap (als tussendoortje). Hierdoor red ik het simpel tot aan de lunch.

Leuk om te lezen dat je een hele week volgens het menu hebt gegeten. Ik was al een beetje bang dat je het FFL bijltje er een beetje bij neer had gegooid, maar gelukkig was dat niet zo ;)

Je weekend ziet er heel leuk uit. Ik heb nog nooit bij een Libanees gegeten, dus weet ook niet wat je kunt verwachten. Maar vragen om (extra) groenten kan natuurlijk overal. Zal mij nog moeten gebeuren dat ik het dan niet krijg :--)
Eet smakelijk voor vanavond in ieder geval!

:doei: en tot schrijvens,

Barkie
February 17, 2007 om 13:01
Ha Marib,

Je staat bij mijn buddy's, hoor.
Ik was het die een blender nodig had. Ik heb een staafmixer, en nu blijkt dat ik daar ook zo'n 'hakselbakje' bij heb, waar ook van die draaiende mesjes inzitten. dus voorlopig heb ik wel genoeg, denk ik.
Spannend een slaapfeestje van je dochter (nee, niet Muis, die is van Yess weet ik nu).
Over een jaar of twee jaar zal het verjaardagfeestje met jongens gehouden worden, denk ik. schuifelen in het donker. tenminste, zo herinner ik het van mijzelf. leuke tijd.

marib, ik wens je morgen veel plezier bij het duikspectakel.
groeten van :geluksklaver:
Onbekend
February 17, 2007 om 17:12
Hoi Marib,

In het dagboek van Yess schrijf je >> want van de FFL'ers zijn jij het Barkie het zuiverst in de leer, toch? <<

Ik ben bang dat je hier theorie en praktijk door elkaar haalt :lachen:

In het begin, de eerste 4 maanden, gemeten over 13 weken, was ik gemiddeld 87,5% van de dagdelen per week (een dag deelde ik op in 3 delen) zuiver in de leer. Daarna ging ik meer naar 80%. Mijn maaltijden probeer ik vwb eten altijd zoveel mogelijk FFL te houden, omdat ik merk dat ik me daarbij het beste voel.

Ik zie nu pas dat jij in mijn dagboekje (wederom) schrijft "nu maar weer volhouden".
Ik kies bewust voor de FFL richtlijnen, net als voor geen-vlees (hierin ben ik nog niet strikt, maar ik eet geen "stukken" vlees meer) en inmiddels voor minderen-met-vis.
Bij jou krijg ik de idee dat het toch nog een soort van "oei, ik ben op dieet" zijn is?

:kussie: Barkie
Onbekend
February 18, 2007 om 10:19
Hoi Marib,

Waarom maak je dan niet eens zo'n smoothie van Gillian? De mangomanie (blz 61) bijvoorbeeld is heerlijk en weinig werk. Er staat bij dat die behoorlijk machtig is en uit ervaring weet ik dat dat ook zo is.
Misschien dat je dan 's morgens minder 'verlangt' naar de lunch?

Ik snap wel dat je liever niet overschakelt naar iets anders, want inderdaad, wat dan wel en wat dan niet.

Ik heb gisteren natuurlijk meteen even opgezocht was mezze is ;)
Dit lijkt me ook zeer zeker iets voor mij en mijn hubby, dus ik ga dat maar eens voorstellen aan hem. Als we met zijn tweetjes uit eten gaan en er staan teveel file's richting Almere, willen we voortaan wat vaker in Amstelveen of Amsterdam gaan eten. Vooral als we er simpel met de tram/metro kunnen komen, is dat ideaal; dan laten we de auto bij het werk staan.

We stoppen uiterlijk aan het eind van het jaar. Vlak voor augustus moeten we beslissen of we hier willen blijven of terugwillen naar De Bank per 1 november. De Bank heeft natuurlijks niets (meer) aan ons, dus dan vliegen we er vanzelf uit of krijgen een oprotpremie van de huidige werkgever.
Als mijn hubby zich laat overschrijven naar mijn groepsleider dan kan het allemaal sneller. Dan wordt hij op de lijst van boventallig personeel gezet, en daar ga ik me dan ook op laten zetten. Dan vliegen we er uit als ons werk is overgenomen door de indiërs.

Die vakanties in het onderwijs zijn wel ideaal ja, maar inderdaad in de dure tijden en geen vrije keuze om vrij te nemen. Mijn eerste echtgenoot moest in het begin vrij nemen in de bouwvak, maar naderhand liet het bedrijf de keukenshowroom open en was hij in de bouwvak keukenverkoper. Hierdoor konden wij dus eerder of later met vakantie, net wat we wilden.

Nog een prettige zondag en tot schrijvens,

Barkie
February 26, 2007 om 04:50
Ha Barkie,

Vanmiddag gaan wij in het Almeerse even winkelen. Geen kleren, want ik ben dikker dan ik van de zomer was, en dan ik van de zomer weer wil zijn. Maar ik heb nog boekenbonnen vanmijn verjaardag. Dus eens kijken of er iets leuks bij is.
Wij hebben vorig jaar ook een keer spruiten met walnoten gegeten. Mijn dochter vindt ze ook heerlijk, en manlief is minder enthousiast, dus dit leek me wel lekker. Ik weet niet meer wat we er van vonden. We hebben het niet herhaald in ieder geval, dus dat zal wel iets zeggen,

Gisteren heerlijk mosselen gegeten. Meestal eet ik die 'goed', maar gsteren had manlief zelf stokbrood gebakken, en met wat kruidenboter kon ik het toch niet weerstaan........ zodat ik vannacht last van mijn maag had. Sukkel.

Nou ja, dadelijk weer mijn sapje en appel, en wat banaan door de sap, want die zijn aan het bruin worden en dan vind ik ze niet meer lekker om zo te eten. De mangomanie heb ik nóg niet gegeten.......... of gedronken, dat weet ik niet.

OK, ik ga me aankleden en aan het persen. Fijne dag!

Marib
Onbekend
February 26, 2007 om 06:18
Hoi Marib,

In Almere zitten in het nieuwe winkelcentrum een aantal boekenzaken. Eentje, dat is een nieuwe, zit onder V&D. De Ark is verhuisd naar de 'rechter'zijkant en er zit 'links' volgens mij ook nog een Bruna.

Oeps, mosselen. Er zijn een paar vissoorten die ik dus niet zo snel zou eten. Mosselen horen daar ook bij. Misschien de volgende keer dat manlief mosselen eet er toch maar eens een paar proeven. Wie weet vind ik ze wél lekker :D

De mangomanie wordt een dikke sap. Je kunt hem dus drinken, maar dus ook eten.

Een hele fijne winkelmiddag!

Groetjes, Barkie
February 26, 2007 om 06:22
Die mangomanie klinkt goed, ga ik zeker ook proberen! Leve de blender. Ook ik heb laatst gewinkeld waarbij ik tot de conclusie kwam dat ik mijn maat niet meer paste en dat werkt superfrustrerend. Toen iemand anders later ook nog eens aan me vroeg of ik misschien zwanger was? Want ik had een beetje een buikje gekregen....was de maat vol! Lukt aardig, maar ik oet wel zorgen dat ik zelf echt de juiste boodschappen in huis haal....
February 27, 2007 om 02:55
Ha Yess,

Dat klinkt niet gek, een paar dagen België. Die bieren liggen mij niet zo. Ik vind het vreselijk stinken en zo smaakt het ook, wat mij betreft. Toen ik mijn lief leerde kennen, en bleek dat hij een fervcent Belgisch bierdrinker was, heb ik geprobeerd het lekker te gaan vinden, maar nee hoor, niet gelukt.

Ik ben sowieso niet zo'n drinker. Bij mij zit het in het, verkeerde, eten. Gisteravond, na me keurig gedragen te hebben de hele dag, werd om elf uur mijn lief ontboden om zijn vader naar de dokterspost te brengen. Hij voelde zich niet goed, had ook zondagochtend al bij de dokterspost gezeten, maar toen was er niets aan de hand. Nu trouwens ook niet, maar hij maakt zich druk om mijn schoonmoeder, die sinds december in ziekenhuizen en nu het revalidatietehuis ligt, en hij is bang om alleen te zijn.

Hoe dan ook, ik bereidde me voor op een paar uur wachten. Eerst een banaan genomen, maar toen drie boterhammen met kruidenboter en tenslotte nog twee beschuiten met pasta. Zo stom! Al met al waren ze met een uur al weer hier, en heeft mijn schoonvader bij ons geslapen vannacht. Ben benieuwd hoe lang dat gaat duren.

Leuk, dat feestje van Muis. Toen ze hier het slaapfeestje hadden zijn ze opm half drie gaan slapen, maar ze waren wel muisstil!

Dag!

Marib
February 27, 2007 om 03:07
Ha Sjakky,

Jij bent ook druk natuurlijk, maar nu heb je toch vakantie? Wij wel, heerljk is dat.
Gisteren gewinkeld, maar er staat ook nog een verfsessie van mijn dochters kamer op de rol. Niet dat ik daar om sta te springen, en ze mag het meeste zelf doen!

Mijn knopje is er ook nog niet hoor. IK hou mezelf voor dat als ik niet met meer dan 100 kilo in de zomer door Madrid wil sjouwen, dat ik er dan NU iets aan moet doen, maar voorlopig helpt het maar matig....

Groetjes,

Marib
March 1, 2007 om 16:08
Hey Marib,

Ben jij gezellig aan het posten en schitter ik door afwezigheid. Sorry daarvoor. Soms zijn er andere dingen die prioriteit hebben boven valtaf. :)

Het was idd heerlijk om even weg te zijn; dat laadt me altijd enorm op. Heb met de gedachte gespeeld om naar de therm in Limburg te gaan, maar dat werd alles bij elkaar toch even te duur. We hebben niet minder genoten in het Belgische!

Ach als je niet van bier of alcohol houdt zou ik zeker niet mijn best doen om het lekker te gaan vinden. Gewoon bier ben ik ook niet zon fan van, maar die zoete donkere biertjes vind ik wel heel lekker, voor zo af en toe. Zou er niet een hele avond op kunnen ‘zitten’.

Hoe is het nu met je schoonouders? Zo verdrietig voor degene die lijdzaam moet toezien hoe zijn partner door de medische molens gaat. Ook al ‘had hij niets’, zijn zorgen en ongerustheid zal wel aan hem vreten! Is jouw man zijn enig kind die hem op kan vangen? Logeert hij nog bij jullie of is hij inmiddels terug in zijn eigen huis? Ja, je kent vast wel die uitdrukking: visite en vis niet langer dan drie dagen houdbaar. Hoeveel jullie ook van hem houden en hem willen steunen. Sterkte daarmee.

Wat is dat nu toch met jou? Het lijkt wel alsof je jezelf aan het straffen bent voor het feit dat het afvallen niet wil lukken de laatste tijd. Een soort psychologisch spel tussen je hersenen en je wil: wie zal het winnen? Je bent al heel ver gekomen Marib, dat mag je jezelf toch niet ontnemen?!

Vandaag ben ik redelijk goed bezig geweest. De lunch niet 100% omdat ik brood met Marmite zonder rauw erbij heb gegeten. De boterham was uit het vuistje tussen het werk door, soms is dat gewoon niet anders. Dan ís er gewoon geen tijd om rustig van alles tevoorschijn te halen en er iets lekkers van te maken, komt gelukkig niet vaak voor.
Vanavond een mix van rauw met gestoofde prei erbij en wat speltpasta. Niets culinairs maar wel erg lekker en daarbij was de keuken snel opgeruimd. Daar valt zo nu en dan ook wat voor te zeggen. :D Ik voel wel dat het een lichte maaltijd was en dat ik beslist niet te laat moet gaan slapen om me niet aan iets anders dan water te vergrijpen.

Oh, jullie hebben dat dus óók! Dat jij vindt dt het er niet uitziet en zij niet begrijpen waar je het over hebt.
En zoveel andere dingen die plots ook zo moeilijk te begrijpen zijn geworden. Zucht……

Zuiverste in de leer? Weten en doen? Als er beweging naar beneden zit in dat lijntje, ben ik al heel gelukkig!

Haha, Muis en muisstil: ze spant de kroon op dat soort avonden!

Toi-toi en tot gauw!

:yess:

March 2, 2007 om 07:58
Ha Marib,

zit ik net een lief mailtje naar jou te schrijven en wil ik die versturen (reactie plaatsen)
verdwijnt ineens de hele pagina. en is daarna mijn hele tekst weg.
nou ja, in iedergeval wens ik je veel power en veel zon en veel zin in een zakkend grafieklijntje. daar komt het in het kort op neer.

groetjes van :geluksklaver:
Onbekend
March 6, 2007 om 12:03
Hoi Marib,

Hoe is het nu met je knopje???

En is de kamer al geschilderd?

Groetjes, Barkie
March 7, 2007 om 04:15
Hoi Yess,

Met mijn schoonvader gaat het niet goed. Hij wordt elke dag wat slechter, en is door mijn schoonzusje al na 2 dagen naar een verpleegtehuis gebracht. Het was niet te doen thuis! Zondag heeft hij een beroerte gehad, en nu slaapt hij alleen. Hij eet niet, tenzij je hem voert. Het verpleegtehuis weet ook niet wat het is, want dit kennen ze niet.
Mijn schoonmoeder ziet er eigenlijk wel goed uit vond ik (vergeleken bij haar man), maar ze is nogal tobberig en zeurderig. Wat ook onder andere de reden is voor de instorting van schoonpapa, want hij moest alles doen. Zelfs bijvoorbeeld een afspraak maken met de diëtiste, terwijl ze toch zelf ook de telefoon had kunnen pakken. Enfin, ik zit elk moment een telefoontje te verwchten dat het afgelopen is.....

Verder weet ik niet wat er met mij aan de hand is, maar mijn knopje is ver te zoeken! En im wil niet al te streng zijn, want dan word ik helemaal dwarsig, weet ik uit ervaring. Ik eet goed, veel rauwkost, veel groente, en ik hoop dat zodra het mooier weer wordt, dat ik dan van de slechte dingen af kan blijven.

Marib
March 7, 2007 om 04:25
Hoi Barkie,

Het knopje is goed verstopt. Ik hoop het weer te vinden in een donker hoekje, als de zon in dat hoekje schijnt. Tot die tijd laat ik mezelf maar een beetje, maar verplicht mezelf wel tot véél groenten en véél rauwkost.
't Zit gewoon in mijn hoofd, hopeloos gewoon. Ik heb maandag wel bloemkoolsoep gemaakt, en die gisteren gegeten toen ik erg trek had. Met daarna een avocado, dus dat mag allemaal. Dus misschien valt het ook allemaal wel mee.

Wij hebben onze tweejarige trouwdag in Rotterdam doorgebracht, was erg leuk. Bij Donner kom ik ook wel eens, maar niet heel vaak. Ben overigens wel gek op boeken, net als vier.

Jammer dat je weg moet uit Kostverloren! Nu ga je zeker richting ziekenhuis? Nee, daar is niet een Appie in de buurt, of je moet nog zuidelijker gaan, bij winkelcentrum Groenhof.

Goed, ik heb weer geschreven bij diverse mensen, en nu mag ik aan mijn ontbijt. Het is half elf, dus lijkt me wel tijd worden... ik heb lekker mango, misschien maak ik die mangomanie wel.

Dag!

Marib
Onbekend
March 7, 2007 om 05:12
Hoi Marib,

Het wordt inderdaad hoog tijd dat de zon zich weer wat vaker laat zien.
Als ik 's avonds thuis kom is het donker en dat associeer ik op dit moment met "laat".
Ik heb dan aan de ene kant weinig zin om iets te gaan ondernemen, terwijl ik dat aan de andere kant juist erg graag wil.

Als je veel groenten en rauwkost eet en je genoeg "gezonde" dingen om je heen hebt voor de 'hoofd'honger, dan is het ook niet zo'n probleem, vooral als je weet waar het door komt. Maar gelukkig gaan we de goede kant weer op...

Ik ben ook gek op boeken, tegenwoordig vooral op kookboeken. Het 'vreemdste' kookboek dat ik zag liggen was met friese recepten. Ik wist niet dat de friezen zoveel eigen gerechten hadden :--)

We gaan inderdaad naar het gebouw bij het ziekenhuis. Ik heb daar destijds (in 1987) mijn opleiding gedaan en het is echt 3 x niks daar. Groenhof is inderdaad in de buurt, maar als je een pauze neemt van 1/2 uur kun je net heen-en-weer lopen.
Mijn lunches zal ik dus moeten meenemen en ik ben al bezig diverse leuke/lekkere lunchgerechten bij elkaar te zoeken. Ik heb zojuist nog een recept van een "Zuiders slaatje met tonijn" voor 1 persoon gevonden dat er wel lekker uit ziet.

Ah, lekker, mango! Eet smakelijk en een hele fijn dag/week toegewenst.
Tot schrijvens,

groetjes, Barkie
March 7, 2007 om 14:58
Hi Monica,

Weet je wat erg lekker is op de pannenkoek? Groenten met rauwkost: uitje bakken, wat tomaat, bleekselderij, komkommer, eventueel gebakken courgette met knoflook, beetje sausachtig iets op je pannenkoek, dan die groenten, en ik eet er mijn vingers altijd bij op!

Als je fit for life doet, heeft Marilyn Diamond een ding dat lsmaakt naar een gepofte aardappel met kaas, maar het is een gepofte aardappel met pompoen. Erg lekker ook. Hij staat op onze receptensite, fit en bourgondisch.

Sterkte er verder mee!

Marib
March 9, 2007 om 14:49
Hoi Marib,

Wat een ontzettend vervelend nieuws van je schoonvader! Dat hij zo verschrikkelijk snel achteruit gaat, dus er was wel degelijk iets aan de hand? Ach gut, hij heeft zijn vrouw waarschijnlijk verschrikkelijk gemist en dat samen met de zorgen om haar hem zelf ziek gemaakt. Ik houd er niet zo van om in ‘je ziet wel dingen’ te vervallen, maar het komt vaker voor. Dat de partner die achterblijft heel snel daarna ziek wordt of overlijdt. Ik geloof heilig dat mensen kunnen sterven van verdriet!

Soms kun je niet meer van jezelf verlangen dan het beste wat je kan geven. Je hebt iets nodig wat je weer daar brengt waar je wilt zijn. Dat iets zul je zelf naar op zoek moeten, moet ik voor mijzelf ook in orde maken! Tot die tijd proberen om de schade zo beperkt mogelijk te houden. :)

Op naar het mooie weer met lange wandelingen en fietstochten en zon heerlijke picknickmand achterop. ;)

Jah, hoe is het nu met de kamer van je dochter? Af, incluis gordijnen? Hoe zit het met de puberteit bij jullie? Bij ons zwaar hevig aanwezig! Mijn god, ik had geen idee dat het defragmenteren van die voorkwab zoveel teweeg zou brengen. Las hier interessant artikel over: http://www.nrc.nl/wetenschap/article340839.ece

O.K. Marib, houd je taai, wij komen er heus wel!

:hug:

:yess:
March 24, 2007 om 07:38
Hoi Marib,

hoe is het met jou en je familie. heb je het er druk mee?

sterkte en groeten van :geluksklaver:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan