Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Friday, March 2, 2007

Smartie30 woog op het moment van schrijven 118.40 kg (bmi: 41.46).

Ik was gisteren zo moe na het werk dat het er niet meer van gekomen is mijn ervaringen van de dag op te schrijven. Dus laat ik dat hier dan maar even doen.

De weegschaal gaf inderdaad weer minder aan, maar ik dien er wel een kanttekening bij te plaatsen. Mijn startgewicht van 100.2 is gemeten bij de voedingsconsulente met kleren en bij mij thuis was het in ondergoed 99.2 kilo. Dus dat scheelde al een kilo. Aangezien ik tot nu toe alleen maar thuis gewogen heb is het afgevallen gewicht dus een kilo minder. (Misschien had ik beter als startgewicht 99.2 aan kunnen houden zodat ik alle gewichten neem van mijn eigen weegschaal).

Ik begon de dag met het brood. Eindelijk iets eetbaars. Lekker plakjes komkommer erop gedaan: heerlijk! Overdag ging de hoofdpijn wel eigenlijk. Heel druk bezig, maar collega's vonden het wel raar dat ik een shake nam. Het moeilijkste moment was voor mij mijn collega's brood en fruit te zien eten, want dat vind ik ook heerlijk! Maar goed, gewoon braaf mijn sinaaappel-shake gedronken (ze vonden het eruit zien als banaan kleur): ik vond het wel aardig smaken. En als extraatje heb ik een paar plakjes komkommer erbij gegeten: wel lekker fris hoor.

In mijn pauze heb ik de groentensoep gemaakt. Dit keer met tauge en een tomaatje erdoorheen. Maar deze soep vond ik niet zo lekker. Natuurlijk wel netjes opgegeten. Na het werk keek ik echt uit naar het moment dat ik iets lekkers ging eten, dus het werd de vanille pannekoek. Heerlijk in de koekenpan met 1 eetlepel olijfolie gebakken en smaakte voortreffelijk! En ruim 2 uurtjes later zat ik het caramel dessert te eten: ook lekker! In de avond trouwens wel weer hoofdpijn! Niet normaal voor mij want ik heb bijna nooit hoofdpijn. Je mag er iets voor innemen maar ik drink gewoon zoveel mogelijk water en thee om het tegen te gaan. Daarna zo moe dat ik uitgeteld op de bank in slaap gevallen ben en pas om 2 uur s nachts weer wakker werd omdat ik moest plassen. Dus dat eerst gedaan, de tv uit, lichten uit, tanden gepoetst en mijn bedje opgezocht.

Vandaag (vr 2 maart) hoef ik niet te werken: heerlijk! Dus ik heb een beetje uitgeslapen en heb me natuurlijk wel gewogen. Op mijn weegschaal: 96.4 kilo! Wow! Ben met 99.2 kilo begonnen (wel na een vreselijk uitgebreide vreetdag wat vast mijn gewicht tijdelijk omhoog gegooid heeft), dus is bijna 3 kilo eraf in 2 dagen! Nou ben ik wel redelijk nuchter: ik had echt zoveel naar binnen gewerkt die dag voor ik zou starten en weinig gedronken. Dusse, die eerste kilo's zijn vaak grotendeels vocht. Maar ondanks dat ben ik er toch blij mee. Geeft toch een motiverend effect!

Om 10.25 uur begonnen met een ananas-pompelpoes shake. Niet onaardig, maar de perzik mango vond ik toch lekkerder! Strakjes ga ik het brood maken als lunch (eigenlijk is het dan de snack, maar het is lunchtijd). Daarna weet ik het nog niet precies. Ik denk dat het toch weer een soeppie wordt (kippen ofzo) en dan weer een snack iets van dessert (chocomousse klinkt wel aangenaam) en dan vanavond 1 van de omeletten. Ik zal het wel aanpassen als ik het zeker weet wat het geworden is.

March 2, 2007 om 06:26
Ik ben begonnen met het Prodimed dieet. Als je wilt weten wat het precies is: www.prodimed.nl of google eens met prodimed. In het kort: het is een eiwitrijk dieet waardoor je geen honger ervaart en de spiermassa behouden blijft en de kilo's eraf vliegen. Ik ben net bezig dus durf nog geen algemene uitspraken te doen. Maar ken wel iemand die er 40 kilo mee afgevallen is binnen 6 maanden tijd! Dat klonk mij gewoon zo goed in de oren. Uiteindelijk wil ik 6 weken dit dieet volhouden en dan kijken of ik over kan schakelen naar Sonja Bakker of een op maat gemaakt dieet door de dietiste....

Je moet echt kijken naar wat je doelen zijn en wat het best bij je levensstijle past. Ik heb even Sonja gedaan en het was echt heel lekker en er ging wel iets vanaf, maar ik viel alleen de eerste week 1 kilo af. Daarna ging het maar met 0.5 kilo tegelijk en ik wilde gewoon sneller afvallen. In ieder geval in het begin....

Ik wens je succes met je keuze voor een dieet of eigen methode!!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan