Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Sunday, April 1, 2007

Otjepetotje1979 woog op het moment van schrijven 113.40 kg (bmi: 35.79).

Even wat recepten voor mezelf die me lekker lijken van een site geplukt:

:kg:
Aardappels onbeperkt (2)
Half bakje paturain linesse (1/2)
Paprika's rood, groen, geel in reepjes gesneden (0)
Kipfilet 300 gram in blokjes gesneden (6)
2 uien gesnipperd (0)
1 teen knoflook geperst (0)
Olie 2 koffielepels (2)
6 theelepels kerriepoeder (0)
Ananasschijven (vers = 0)

Aardappels koken en puree van maken. Paturain erdoorheen, zodat het
smeuig wordt.
Kipfilet kruiden met een beetje peper en zout. Olie in de pan en dan
de kip aanbakken. Uien en knoflook erdoorheen.
Kerriepoeder eroverheen. En daarna de paprika's erbij. Alles op een
rustig vuurtje laten sudderen. Zorg dat het kookvocht verdampt!
Dit gaat helemaal in de ovenschaal. Aardappelpuree erop en daar
bovenop de ananas.
Evt. kun je voor 3* geraspte kaas eroverheen strooien.
Dit alles 25 min. in de oven op 230 graden!


Totaal 10 1/2 punt: Was eigenlijk bedoeld voor 2 personen, maar het
was veel teveel. Je kunt je er makkelijk met 3 tot 4 personen van eten!
Het was erg lekker, zeker een aanrader!

Smakelijk!

:kg:
Heb hier een recept van een heerlijke aardappelschotel

Verwarm oven voor op 180 graden.
Vet de ovenschotel in met 1 koffielepel olie.

Snijd 250 gr. aardappelen in dunne schijfjes en verdeel ze over de schotel.
Giet 40 ml. room (5%v.g.) over de aardapelen.
Snijd 1 paprika, 1 ui, 2 tomaten en 50 gr. champignons fijn en verdeel de groenten over de aardappelen.
Snijd 2 plakjes salami (20 gr.) in reepjes en je ze op de aardappelen.
Kruid met zout, peper, oregano, basilicum en 1 eetlepel geraspte kaas 30+ (20 gr.)
Laat de schotel 20 min. bakkebn in de oven.

6,5 punt

:kg:
men neme: (1 persoon)

Aardappel puree a la minute (knorr??)(=geen melk toegevoegd dus)100 gram bereid produkt = 2 points (deze puree is zoooooo lekker)
Rauwe andijvie
Kipfilet/ kalkoenfilet 100 gram = 2 points
Kerriepoeder /kruiden

Kook water voor de puree, en maak puree zoals voorgeschreven. Neem
hiervan 100 gram.
Gril de kip die je lekker hebt gekruid.
Doe lekker veel andijvie door de aardappel puree, voeg de kip toe.

Voor de jus - neem een zakje juspoeder en voeg alleen water toe. = 0
points en voeg dit lekker door de stamppot toe

:kg:
4 hardgekookte eieren (8 points)
100 gram achterham (2 points)
100 gram geraspte 20+ kaas (3,5 points)
100 gram champignons (0 points)
2 tomaten (0 points)
1 ui (0 points)
1 eetlepel lijnfritessaus (1 point)
zout, peper, paprikapoeder (0 points)
maggi (0 points)
stokbrood van 200 gram (8 points)

Eieren prakken, ham, kaas, champignons, ui en tomaat fijnsnijdenen
met zout, peper, maggi en fritessaus door elkaar roeren. Stokbrood
in plakjes snijden, op de bakplaat leggen en beleggen met het
mengsel. Bestrooi het met paprikapoeder en zit dit ca 10 minuten in
een voorverwarmde oven (180 graden)

Dit is heel erg lekker voor een zaterdagavond om snel en lekker een
snack te eten

:kg:
Met veel plezier en een gezonde eetlust heb ik al diverse gerechten van deze site gemaakt. Ik dacht laat ik er ook eens eentje opzetten. Dit is het recept van tropische kip. Lekker met zilvervliesrijst en een salade.

Tropische kip voor 3 tot 4 personen (bereiding ca. 30 minuten)
Totale pointswaarde (6,5) Dit komt p.p. op ca. 2 points p.p.

2 kipfilets (250 gr. totaal) (3 points)
2 kl olie (of een bakvel) (2 points)
1 ui, in halve ringen gesneden (0 points)
1 paprika in kleine stukjes gesneden (0 points)
1 el kerriepoeder (0 points)
2 teentjes knoflook (0 points)
1/2 el bloem (0,5 points)
1 tomaat in partjes gesneden (0 points)
1 sinaasappel (50 ml sap en rasp van 1/2 schil) (0 points)
1 appel, in stukjes gesneden (0 points)
1 kippenbouillonblokje, opgelost in 100 ml. water (0 points)
Handjevol rozijnen, geweld in water (1 points)
1 banaan in plakjes gesneden (0 points)

Bereidingswijze:

1. Snijdt de kipfilet in blokjes en bak deze goudbruin in de olie.
2. Voeg de uiringen en de stukjes paprika toe en laat enkele minuten stoven.
3. Voeg de kerriepoeder, de geperste (of in kleine stukjes gesneden) knoflook en de bloem toe, roer dit goed door.
4. Voeg de partjes tomaat, geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, stukjes appel en de bouillon toe.
5. Kruid het gerecht naar smaak met peper en zout.
6. Dek de pan af en laat 10 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
7. Kook ondertussen de (zilvervlies)rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
8. Als de tropische kip 10 minuten heeft staan te sudderen voeg je de rozijnen toe (zonder het vocht, waarin de rozijnen hebben geweld) Laat het gerecht nog 10 minuten sudderen.
9. Voeg net voor het opdienen de banaan in plakjes toe. En bestrooi evt. naar eigen smaak met kokosnoot (Tip: geraspte kokosnoot op tafel zetten zodat iedereen dit naar eigen smaak aan zijn / haar bord kan toevoegen.

Serveertips: Serveer er als bijgerecht Atjar Tjampoer, augurken of een frisse salade bij.


Ik vind het best ok smaken. Je moet natuurlijk nog wel ff de points voor de bijgerechten erbij tellen. Maar het is echt een mager recept!

:kg:
Kip uit de wok 6,5 points p.p.

Voor 3 personen:
- 1 eetlepel olie
- 400 gr kipfilet
- 90 gr pinda's
- 1 komkommer
- 75 gr erwten
- 1 knoflookteentje
- 1 koffielepel tomatenpuree
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 koffielepels chilisaus

Verhit de olie in een wok. Snijd de kip in blokjes en roerbak ze goudbruin. Voeg de pinda's, de in blokjes gesneden komkommer, de erwten en de uitgeperste knoflook toe en laat alles nog 1 minuut roerbakken. Voeg tenslotte de tomatenpuree, de sojasaus, de chilisaus en 1 eetlepel water toe en laat nog 5 minuten doorkoken.

Ik doe er zelf nog wat aromat door, anders vind ik het wat flauw.
Lekker met gekookte mie (3 points).

Eet smakelijk!

:kg:
Voor 4 personen, 6,5 point p.p.

200 g ui
500 g champignons
4 koffielepels margarine
40 g bloem
1 bouillonblokje, opgelost in 250 ml water
1 eetl. fijngehakte peterselie
300 g gekookte kip
400 g gekookte rijst
80 g gemalen light kaas, 20% v.g.
zout en peper

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Stoof de fijngehakte ui en de in plakjes gesneden champignons in de margarine. Bestrooi met de bloem, voeg voorzichtig de bouillon en de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.Ik had kipfilet gekookt in bouillon, en in kleine stukjes gesneden.
Leg de kip in een ovenschaal. giet de helft van de saus erover en voeg de rijst toe.
Giet over de rijst de rest van de saus en bestrooi met de gemalen kaas. Plaats de schaal in de oven of onder de grill tot de kaas goudbruin gekleurd is.

:kg:
Wij zijn dol op pasta, maar dan een tikkie in de italiaanse stijl, dus niet zo'n heel gevulde saus.
Het onderstaande recept is gemakkelijk en supersnel klaar. Het kost je per persoon: 6 punten.

Benodigdheden voor 2 personen:
Blikje tomatenblokjes
Bakje gesneden ui (AH, voor de luie huisvrouw) 0 pts
Bakje diepvries basilicum = 0 pts
1/3 pot pesto rosso = 6 pnts. (evt. vervangen door pesto pepperoni)
5 eetlepels tomaten ketchup - 0 pts
Pasta, ongekookt 200 gram = 6 pnts (vlgs flexi)
3 tenen knoflook
scheutje limoensap (uit flesje) = ) pts
8 koffielepels geraspte parmezaanse kaas.


Pasta koken volgens de aanwijzingen.
Als de pasta gaar is op smaak maken met scheutje limoensap, en tenen geperste knoflook.

Terwijl de pasta gaar wordt de saus maken.
Blikje tomaten in pan. Ui toevoegen, en vervolgens de ketchup en de pesto; goed doorwarmen en als de uien zacht zijn: de basilicum toevoegen. Goed doorroeren.

Op bord de pasta en de saus, garneren met de parmezaanse kaas.

Lekker met een goed gevulde sla (0 pnts) aangemaakt met de 0 punten dressing (zie onder voorgerechten)

:kg:
Vanavond heb ik een reeds bekend receptje wat punt-arm gemaakt.
Het is daarmee een voordelig stampje geworden zowel in punten als in euro's. Ook man heeft er van gesmuld dus daar komt mijn punt-arme stamp.

Ik kwam uit 6 punten per persoon.

voor 2 personen nodig:
700 gram bloemige aardappelen (of meer naar behoefte)= 4 pnts
100 a 150 cc magere melk = 1 pnt
100 gram magere boursin= 2 pnts
Zout, peper, nootmuskaat, of andere stampotkruiden naar behoefte 0 pnts
250 gram romaatjes (kan ook met cherry-tomaten)= 0 pnts
2 stangen prei = 0 pnts
100 gram rauwe ham= 5 pnts.


Bereiding
Aardappelen koken; met melk, boursin en kruiden puree maken.

Ondertussen:
Prei snijden en wassen; in magnetron op vol vermogen 3,5 minuten.
Romaatjes in vieren snijden
Vervolgens prei en als laatste de romaatjes (rauw) door de puree stampen. De stampot goed doorwarmen.

Ondertussen in grilpan de rauwe ham (droog) grillen/ uitbakken.

De stampot over de borden verdelen en en garneren met de plakken uitgebakken rauwe ham.

6 pts per persoon en wij vonden hem heerlijk.

:kg:
Per 4 personen rekenen op:
400 gram gekookte rijst (8 punten)
1 koffielepel zonnebloemolie (1 punt)
1 ui (0 punten)
2 tenen knoflook (0 punten)
1 rode paprika (0 punten)
2 aubergines (0 punten)
1 courgette (0 punten)
250 gram champignons (0 punten)
1 groentebouillonblokje (0 punten)
2 blikken gepelde tomaten (2 punten)
Provencaalse kruiden (0 punten)
peper en zout (0 punten)

Doe de olie in een braadpan en voeg de gesnipperde ui toe. Bak even
en voeg dan de rest van de groenten, in stukjes gesneden toe. Voeg
de gepelde tomaten en het bouillonblokje toe en laat ongeveer 20/30
minuten sudderen.

Voeg de kruiden naar smaak toe en serveer met de rijst (of
aardappelen, of pasta, net waar je zin in hebt) De liefhebber kan er
wat geraspte kaas over strooien.

Eet smakelijk.

:kg:
100 gram rundertartaar
100 gram gekookte aardappelen
2 wortelen
2 preistengels
3 koffielepels paneermeel
1 ei
1 koffielepel olie
1 snuifje gemalen komijnzaad
peper en zout

meng het paneermeel met het ei en de tartaar
kruid met peper, zout en het komijnzaad en rol er balletjes van
verhit de olie in een pan en bak er de balletjes in aan
snijd de wortelen in plakjes, de prei in ringen en de aardappelen in
grove stukken en doe bij de balletjes
laat nog 10 minuten bakken en kruid met peper en zout

:kg:
100 gram kipfilet (2 points)
250 gram bamigroenten (0 points)
1 koffielepel olie (1 point)
1 eetlepel ketjap (0 points)

Kipfilet in stukjes snijden en in een wok bakken in de olie.
Bamigroenten toevoegen. 1 eetlepel ketjap toevoegen en evt kruiden
om op smaak te brengen.

Heel erg makkelijk maar super lekker

:kg:
Voor twee personen:

1. Bakvel in een pan;
2. twee ons tartaar rul bakken
3. toevoegen twee ons macaronigroente, gesneden van AH (is een
beetje duur). Als je op de kleintjes wilt letten kun je ook zelf
snijden, 50 gr. champignons, 50 gr, ui, 50 groene en 50 rode
paprika.
4. door elkaar roeren het hele spul.
5. twee tenen geperste knoflook erbij
6. half zakje chili mix (casa Fiesta) toevoegen
7. vervolgens een blik gepelde tomatenblokjes en een klein blikje
tomatenpuree.
9. dan half liter blik chilibonen of kidney bonen er bij doen, en
het hele spul doorwarmen.

Serveren met gemengde sla en 0 vet saus (zie elders: knorr salad mix
met yoghurt)

:kg:
200 gram aardappelen
200 gram broccoli
1/2 ui
zout
5 gram boter
1 koffielepel mosterd
35 gram belegen light kaas

aardappelen en ui met zout 10 minuten koken.
broccoli toevoegen en samen nog eens 10 minuten laten koken.
kaas in kleine blokjes snijden.
aardappelen met broccoli afgieten (vocht bewaren) en pureren met een
pureestamper.
boter en mosterd toevoegen.
evt kookvocht toevoegen wanneer te droog.
kaasblokjes erdoorheen scheppen.

:kg:

Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan