Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Friday, May 11, 2007

BP52 woog op het moment van schrijven 79.60 kg (bmi: 27.22).

Een nieuw berichtje. Mijn drukke week zit er bijna op. Vanochtend ben ik vrij. Maar ik had gelijk al wat vervelende mailtjes (mensen die boos zijn vanwege miscommunicatie) en voel me daar een beetje naar over (niet gaan snoepen... :nono: )
Vanmiddag moet ik even gaan werken, overlegje. En dan lekker weekend, al moet ik nog wel wat doen achter de computer. Daarnaast is mijn huishouden afgelopen week verschrikkelijk verwaarloosd, dus ook daar moet wat aan gedaan worden. Ben maar vast begonnen met de vuile was wegwassen. Nog drie wassen te gaan...

Qua Sonja Bakker ging het prima deze week! Woensdag heb ik me er niet aan gehouden, ik was bij een vriendin lunchen en 's avonds hebben we met elkaar frietjes gegeten. Verder geen koek of frisdrank genomen, geen toetje, niet overmatig gegeten. Dus het was wel te vet, maar niet te veel.
De overige dagen heb ik me goed aan het voorschrift gehouden. Gisteren zelfs wat extra streng geweest vanwege woensdag.
Resultaat is dat ik deze week 1 kilo ben afgevallen. Het was iets meer afgelopen woensdag, maar er is weer twee ons bij.

Gisteren zag ik een documentaire van de VPRO "vette honger" heeft nog iemand die gezien? Het ging over ons voedsel, overgewicht, overproductie, landbouwsubsidies, elkaar wegconcurreren, en de honger in de derde wereld. Het heeft me zeer aangesproken, en ik ben nog meer dan voorheen voornemens om flink te matigen. En ik ga toch proberen biologisch voedsel te kopen. Het is wel duurder, maar ik ben geschrokken van hoeveel eten mensen weggooien (ook de producenten) en hoe het geteeld wordt om maar zoveel mogelijk winst binnen te halen.

Daarnaast, waarom bezuinigen op goed en verstandig voedsel? Dan maar wat matiger eten. Waarom bezuinigen op voedsel, en vervolgens 6 paar schoenen in de kast hebben staan? En zo kan ik nog wel even doorgaan. Dus, Bol gaat biologisch!

Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan