Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Thursday, May 17, 2007

Lime woog op het moment van schrijven 71.60 kg (bmi: 25.67).

goedemorgen....
ik zit nog aan de ontbijtkoffie :kopjethee:...
heb lekker lang geslapen :zzz:
en ben tamelijk "wakker" opgestaan...
aangezien ik een grote mok koffie drink, is mijn ontbijt :kiwi: :brood: met kwark al achter de kiezen en ben ik met mijn :expresso: achter de pc gekropen om mijn dagboekje aan te vullen en jullie dagboekjes te bekijken.

Sinds mijn infuus dinsdag gaat het weer iets beter...maar mijn maag en slokdarm zijn nog steeds vuurspuwers... ik kan 6 juni bij de mdl arts op consultatie. is best nog lang wachten...maar het is de collega van mijn specialiste...
Ik heb een eigen MDLarts maar durf daar niet zo goed te gaan omdat die niet samenwerkt met mijn specialiste...
hoewel ik die dokter erg vertrouw. Dus ik twijfel nog steeds of ik hem niet ga bellen....

Momenteel zijn het voor mij vooral "verwen-rustdagen" omdat ik voel dat mijn lichaam het nodig heeft.... en zeker nu het vandaag een feestdag is.... stel ik die 100% gelijk aan rustdag... "niets moet, alles mag ;)"...

Ik was wel blij toen ik vanmorgen op de weegschaal stond... :happy:... want was de laatste dagen wat ontgoocheld.
En dat terwijl ik al van 75 kilo kon "leven met mijn lichaam", ik toen al tevreden was met mijn gewicht.... en me niet meer zou focussen op lijnen en gewicht. Maar het is sterker dan mezelf... even blijven haperen op hetzelfde gewicht... en ik voel de "weerstand" opkomen in mijn hoofd... en de drang naar zoetigheid....
ik heb nu al meer dan een week zin in een snickers crunchy (ik weet zelfs niet of die toegelaten is voor mijn medisch dieet)... maar de zin, honger en goesting is zo groot.
Ik durf er ook geen kopen want anders plunder ik de winkel denk ik.. en koop ik weer veel te veel snoep :snickers: :mergpijpjes: :chips: :chocolade: :chocola:
Die knop in mijn hoofd is nog lang niet op...
ééntje kopen is niets voor mij... dat is me nog nooit gelukt, de drang is te groot... en dan zeg ik tegen mezelf : ik koop er gelijk een voorraad voor de komende weken (en die weken... hmm, dezelfde dag zit alles in mijn maag!!!!!)
ééntje eten lukt dus ook niet... ik heb het vroeger al uitgeprobeerd, meteen moet alles eraan of als ik ergens op bezoek ben en eet ééntje, is de zoetdrang meteen terug dat ik op de terugweg al een voorraad insla en in de auto gaan eten :verlegen:

dus op de tanden bijten en niet toegeven aan suikers m.n. chocola!!!

ik wens jullie een fijne dag
Lime

May 17, 2007 om 04:19
Dan wens ik je nu heel veel sterkte om inderdaad van de chocola af te blijven. Moeilijk kan dat zijn he? Maar probeer je altijd voor te stellen hoe je je voelt als je de volgende dag opstaat en beseft wat je allemaal hebt gedaan en wat voor kater dat oplevert. Daarbij is het nemen van chocola e.d. nu waarschijnlijk helemaal niet medisch verantwoord en veroorzaak je misschien wel een hoop schade bij jezelf.

Wat het boek betreft: het is wel erg zwaar hoor, je moet het niet lezen als je al diep in de put zit. Hoewel, aan de andere kant is het boek ook wel goed om te kunnen relativeren, er zijn immers zoveel ergere dingen nog die in je leven kunnen gebeuren. Laat je me even weten als je het gelezen hebt?

:knuffel:
May 17, 2007 om 11:52
:hoi::hoi:
Je hebt me een tijdje terug een lief, opbeurend berichtje gestuurd.
:thanks:
Ik heb zo het idee dat jij ook wel wat opbeurende woorden kunt gebruiken. :beterschap:
Misschien moet je toch maar naar de dokter gaan die je vertrouwt. Vertrouwen is zo belangrijk in het genezingsproces.
Je moet je ook niet zo fixeren op die weegschaal:weegschaalroze:
Je valt heus wel weer af, de ene keer gaat het gewoon wat langzamer dan de andere keer:yougogirl: En je bent zo mooi op weg, kunnen we allemaal een voorbeeld aan nemen.:excellent:
Ik wens je heel veel :sterkte: met alles en een :prettigweekend: met :zon:
:groetjes:

May 18, 2007 om 16:38
:hoi: Lime,

Ik ben het helemaal met Paciencia eens want vertrouwen is een zeldzaam goed. En het is fijn je verhaal bij iemand kwijt te kunnen die je vertrouwd en waarvan je het oordeel hoog acht. Het is natuurlijk aan jou maar het is fijn als je weer wat meer energie en wat minder pijn zult hebben.

Bedankt voor je lieve berichtje in mijn DBtje. Die laatste onsjes gaan voorlopig niet lukken. Gelukkig blijf ik wel op mijn gewicht en kom ik niets aan. Dat vind ik al weer een grote winst.

Een heerlijk en vooral rustig weekend en hopelijk doe je weer wat xtra energie op.

:liefs:

:liefkadootje:

:kopop2:
May 19, 2007 om 04:32
:hi: Lime,

Bedankt voor je berichtje. Ik heb je buddy gemaakt :) Wat betekent MDL? Ik hoop dat het niet iets heel naars is. In ieder geval een :bloemetje: en een fijn weekend.

Groetjes,

:saskieja:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan