Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Tuesday, July 10, 2007

Apestaartje woog op het moment van schrijven 78.00 kg (bmi: 24.90).

4kg afgevallen! Het gaat redelijk goed en ik moet zeggen dat ik nauwelijks honger heb. Toch heb ik het idee dat ik tekorten oploop doordat ik niet altijd kies voor goede voeding. Ik woog een tijdje geleden "ineens" weer 81kg en er was dus al 3kg af. Niet slecht dus; 7kg in totaal afgevallen. Of een gewicht onder de 70kg realistisch is, weet ik niet. Ik ben nogal stevig gebouwd en nu ik een aantal kilo's ben afgevallen beginnen mensen om me heen al te "zeuren"; je moet echt niet meer afvallen! Maar voor mij voelt het wel goed om een soort van buffer te hebben, zodat ik wat ruimte heb om nog weer eens wat kilo's aan te komen. Gewicht zo tussen de 65 en 70kg daar voel ik mij het beste bij. Ik schrik me overigens dood elke keer van de meisjes hier met een ondergewicht die er trots op zijn afgevallen te zijn! Er is een aantal dat wel inziet dat ze echt ziekelijk mager zijn en zeer ongezond bezig zijn, maar ik krijg de rillingen van meisjes die denken dat ze mooier worden of een echte prestatie leveren als ze een BMI van 17, 16, 15 of nog minder bereiken! The world has gone mad!

July 21, 2007 om 09:51
H@i Apestaartje,

Het valt soms inderdaad niet mee hè, om verantwoord vegetarisch te eten als je wilt afvallen. Dingen als noten en kaas zijn op zich gezonde (en lekkere) vleesvervangers, maar ze staan te stuiteren van de caloriën. Ik eet tegenwoordig ook weer vis, vooral omdat dat toch wel erg gezond lijkt te zijn.
Van bloedarmoede heb ik eigenlijk nooit last gehad. In tegendeel zelfs: de laatste keer bij de bloedbank was m'n Hb 9,6, zo hoog is het nog nooit geweest (ik schommelde eerst tussen de 8 en 9, ook ruim voldoende dus). Toch eet ik niet bewust veel dingen met ijzer, dus ben bang dat ik je daar ook niet veel tips over kan geven. Veel groenten, dat wel. En appelstroop op brood, dat heeft er misschien ook aan bijgedragen. Dat bevat in elk geval meer ijzer dan de hagelslag die ik vóór het lijnen altijd at. ;) Daarnaast eet ik zo veel mogelijk volkoren (brood, rijst, cornflakes etc), ook een bron van ijzer en vitamine B.

Verder is het inderdaad wat je zelf ook zei: vegetarisch eten is meer dan alleen het vlees weglaten. Ik begin zelf steeds meer handigheid te krijgen in het "stiekem" toevoegen van tofu. Ik vond het altijd erg vies, maar met de juiste (en grote hoveelheid) kruiden is het eigenlijk best goed te eten.

Bij de clubs kan je trouwens een vegetarische club vinden waar recepten en ingrediënten besproken worden. Misschien heb je daar iets aan? In elk geval veel succes met afvallen, als je zo doorgaat bereik je ruim op tijd je streefgewicht! (+)
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan