Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Saturday, January 5, 2008

Hoss woog op het moment van schrijven 145.00 kg (bmi: 42.37).

Hoi "stuk" !!

Tsja..........het zal je maar gezegd worden ! Vijftiger........overgewicht van minstens zo'n 50 kilo.
Toch doet zo'n opmerking van buddy Fluit in mijn vorig dagboekje, mij weer even melancholisch terugdenken aan de tijd waarbij dat soort opmerkingen in het verleden vrij normaal voor mij waren.

Bovendien geeft het best wel een extra stimulans om jezelf weer eens extra onder de loep te nemen en vraag je je af...........zou ik dat nog steeds zijn ?
Natuurlijk niet ! Zeker qua uiterlijk niet meer met veel overgewicht.
Maar "stuk" heeft voor mij niet alleen een "uiterlijke" betekenis meer.
Het moet gezegd..........."het oog wil ook wat"........maar het frappante is juist dat zelfs minder mooi ogende mensen juist "mooi" en "aantrekkelijk" worden.........als ze dat ook in karakter zijn en uitstralen.
Ondanks een negatief zelfbeeld die veel mensen hebben vanwege hun dikte en het feit dat daarmee helaas ook vaak een enorm stuk zelfverzekerdheid verdwijnt, zou men zich juist veel positiever in het leven moeten gaan opstellen.
Als je overtuigd bent van je kwaliteiten hoef je je niet onzeker te gedragen, ondanks je overgewicht.
Met een fiere en openstaande houding gun je mensen juist een blik in je "ware" ik..........en ziet men helemaal niet dat je onaantrekkelijk zou zijn vanwege je overgewicht.
Het zou jammer zijn dat veel mensen zich erg onaantrekkelijk voelen vanwege hun overgewicht. Als men zich daar dan ook nog eens naar gaat gedragen..........tsja...........dan blijft er ook weinig over toch ?
Natuurlijk heeft het gros problemen met hun uiterlijk als ze dik zijn. Maar ik geef je 1 advies.......gedraag je in ieder geval niet alsof je daadwerkelijk afstootwekend bent.........wees ondanks alles 'zelfverzekerd'.......ontken niet dat je gewoonweg veel te dik bent.........zeg wel dat je er wat aan doet of gaat doen.......en neem jezelf ook eens op de hak. Humor breekt het ijs.
Gedraag je juist niet "over the top"..........m.a.w........ben nu niet die "big Mama" die het van de daken schreeuwt dat Big...ook Beautyfull is en dat jezelf absoluut nergens mee zit en je juist nog nooit zo lekker in je vel hebt gezeten !
Daar geloof ik echt geen donder van.
Gewoon jezelf zijn.......zijn wie je bent en niet als een stil muisje wegkruipen maar gewoon de wereld tegemoet treden met al je overtollige kilo's en daar geen probleem van maken.........maar er wel voor zorgen dat die overtollige kilo's verdwijnen.
En daarom zit je hier o.a. ook op "Valtaf.nl".

Groetjes van dat "stuk"........hahahaha.

January 5, 2008 om 19:16
Beste Koos,

Wat een ontzettend waar verhaal!

Ik kamp ook met een ernstig overgewicht en ik wil er nu ook echt iets aan doen. Bij mijn vorige pogingen was de reden vaak dat ik meer geliefder wilde zijn, weer voelen hoe het is als vreemde mannen met je flirten. Door mijn overgewicht is dat echt minder geworden. Maar zo af en toe had ik toch sjans en dan zij de ander altijd dat mijn uitstraling zo open en vrolijk was. Dan blijken er toch mensen te zijn die door de buitenkant heen kunnen kijken.

Toen had ik eigenlijk besloten gewoon te zijn wie ik ben en dat dat betekent dat ik meer weeg dan de gemiddelde andere vrouw. En eigenlijk voelde ik me daar best goed bij!

Maar.... daarbij ging ik wel voorbij aan het feit dat overgewicht gewoon ontzettend ongezond is. En dat knaagt nu wel echt aan mij. En eerlijkheid gebiedt me ook te zeggen dat ik het fijn zou vinden als ik me straks weer sexy kan voelen en gewoon kleren kan kopen in elke winkel die ik tegenkom.

Ik hoop dat ik veel kilo's mag afvallen in dit jaar. Maar dat doe ik vooral mijn gezondheid en niet voor hoe ik overkom op een ander.. En daarom denk ik dat het nu wel gaat lukken!

Ik wil jou in elk geval heel veel sterkte wensen. Ik las dat je op het punt hebt gestaan een maagband te laten plaatsen en dat je het besluit hebt genomen dit niet te doen. Dat vind ik echt heel erg dapper van je en ik denk ook een zeer goed besluit. Ik hoop dat op valtaf.nl genoeg steun ervaart om ervoor te gaan toch die kilo's kwijt te raken!

Vandaag was mijn eerste dag op deze site. En ik heb een beetje gekeken naar profielen van al die dappere mensen die de strijd aan willen gaan. En gelukkig heb ik ook een hoop successtories gelezen. En ik gun jou die story ook! En je hebt al een groot succes geboekt: je bent wel al ruim 14 kilo lichter!!!

Groetjes, Isis

PS: wil je mijn buddy worden??
January 7, 2008 om 05:39
Hi Koos,

Bedankt voor je berichtje! En.. je virtuele flirt!

Tsja, we zitten allemaal niet in een eenvoudig schuitje met ons overgewicht. En we mogen ons niet blijven verschuilen achter de term 'gezelligde dikkerds', want onze gezondheid heeft gewoon heel veel te lijden!

Mijn broer is vorig jaar 30 kilo afgevallen en sinds hij gestopt is, een half jaar geleden, is er nog geen gram bijgekomen.
Uiteraard is hij veel afgevallen door minder te eten, gezonder te eten en door de alcohol te laten staan. Maar een groot deel van zijn succes zit hem echt in bewegen.

Maar met een ernstig overgewicht is sporten wel erg moeilijk en zeker in een sportschool best wel een beetje genant. Dus voorlopig vind ik dat nog wel moeilijk.

Voor mij is het alleen wel een goed voorbeeld en die voorbeelden vind ik ook hier op valtaf.nl. En... jij bent ook een voorbeeld! Want ook al moet je nog een lange weg, je bent wel al 10% van je lichaamsgewicht kwijt!

Groetjes, Isis
January 12, 2008 om 03:20
Hi Hoss,

Bedankt voor je berichtje en je hebt helemaal gelijk.. Er is altijd wel een reden om te zondigen en het is juist de kunst om ook op die momenten het niet te doen.
De dagen na mijn vreetbui gingen overigens weer helemaal goed! Ik merk ook dat ik gewoon minder wil eten en dat de lekkere dingen laten staan helemaal niet meer zo'n probleem is.

Misschien komt het ook wel omdat ik weer aan het werk ben gegaan. De dagen zijn op die manier sowieso eenvoudiger. De avonden blijven wel moeilijk, maar als ik eenmaal in bed lig ben ik wel weer supertrots dat ik het heb volgehouden! En.. je hebt helemaal gelijk: de weegschaal beloont me ook weer!

Maar hoe gaat het met jou? Hou jij het allemaal nog een beetje vol? Ik zag dat je geen gewichtsdagboekje bijhoudt. Is dat omdat je daar gewoon geen zin in hebt, of wil je ons straks verrassen met een enorm laag gewicht...

Jouw woorden werken in elk geval oppeppend voor mij. Hopelijk kun je jezelf ook oppeppen!!!

Liefs,
:isissie:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan