Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Sunday, January 13, 2008

Betweendreams woog op het moment van schrijven 46.50 kg (bmi: 15.01).

Net met vriendinnetjes uitgeweest, en het was echt weer leuk! Wat heb ik ervan genoten:) morgen weer als het goed is. Haha stiekem ook beetje oogcontact met een jongen (ookal ist net uit met vriend:$) en toen ik wegging, wou hij geloof ik wat zeggen, maar ik met mn stomme hoofd loop dan natuurlijk het liefst hard weg, haha. Nja morgen miss weer(A)
Verder kreeg ik de vraag of ik anorexia had, vor het eerst, van een vreemde... Heb ik echt zon vertekend zelfbeeld? Waarom zie ik het zelf niet?


***#$% weeeeer een doorbraakbloeding!! Ik ben het zooo zat. Ik kan gewoon niet 1 week niet ongesteld zijn, gadverdamme.

16 januari
Nou, de stijgende lijn is begonnen. :) Met 2 ons, maar toch. En eerlijk gezegd, hoe antieetgestoord ook, motiveert het me wel een beetje. Het aankomen is begonnen, ik kan er niet omheen, waarom het zoveel lastiger maken dan het is. De knop moet 180graden draaien, de kick van het afvallen moet een kick van het aankomen worden. Langzaam aan, met hier en daar wat hulp, draait die knop. Verder ben ik ook dus lekker begonnen met uitbreiden. Heb net mn ontbijt op.
Misschien dat het nu niet zo zwaar valt omdat ik ten opzichte van 1 week geleden wel 0,5kilo afgevallen ben. (tov zaterdag 2ons aangekomen) Maaaar ik steek mn tong uit naar het eetgestoorde stemmetje in mij & zet door!
EDIT: jullie hadden gelijk van het hardlopen, net weer gedaan en werd wel erg duizelig. Ik ga wel verder als ik wat gezonder ben...
(Terugvallen zullen nog wel komen, maar nu even positief!)

14 januari
Ben moe. En darmen werken weer niet mee. Nu last van gasvorming, bah. Ach, het zal wel weer is normaal gaan werken. Ooit.
Ik betrap mezelf steeds weer op uitstellen. Ik ga uitbreiden als.. En dan vervolgens weer een als. Woensdag ga ik er echt aan beginnen, ookal ben ik aangekomen. Wat precies weet ik nog niet. ik kan wel blijven ontwijken, maar denk niet dat de dietiste akkoord gaat met mijn 900kcal per dag. Ik vind het alleen zo moeilijk om goed schema te maken. Van mn moeder zijn namelijk 2 koeken per dag verplicht (Liga, Verkade, sultana) en dat vind ik zo lastig.. Ook het glas melk skip ik wel is.. :$ & ik weet heel goed dat ik daar uiteindelijk alleen mezelf maar voor de kop mee ram, ik moet echt even over die drempel heen.

13 januari
Tegen de tijd dat ik sliep was het half 4, maar ik heb wel lekker geslapen. Ook nog 9uur opgestaan om te ontbijten, karakter, vond mn moeder.

4 smsjes van mn vriend die nacht.. De rest van de dag werden het er niet minder op. Toen ik na mn lunch naar beneden liep zag ik enorm veel rozen op de mat liggen, met een kartonnetje met een verhaaltje erop. Dat het hem zo spijt, hij nooit me chagerijnig zou doen.. Tja. Ik heb hem gebeld en na 15min telefoongesprek is hij nog even hierheen gekomen. We hebben gepraat en uiteindelijk is hij het er ook mee eens dat het beter zo is. Ben blij dat we niet met ruzie uitelkaar gaan, maar heel cliche als vrienden. Het voelt wel beter toch, ik heb die rust wel even nodig.. Hij ook.

Nu moet ik leren voor de toetsweek & mn fiets ophalen die heel leuk gisteravond half gemold is. Fietslamp eraf gerukt & ventiel eraf. Moest dus ook van station naar huis lopen, was echt half onderkoelt toen ik thuis was.

Mn afdelingsmanager heeft gisteravond ook nog gebeld. Mn mentor had het hem waarschijnlijk verteld. Hij is het ermee eens dat mn gezondheid nu even belangrijker is dan nutteloze uren op school buiten de toetsen om volgen, omdat de regering dat zo graag wil. Ben ik erg blij mee, geeft me toch wat meer ruimte.

Ik voel me eigenlijk best goed nu. Er is toch een hele druk van mn schouders. Ik kom steeds sterker uit mn dipjes. Ik ga weer vechten. Vechten voor school en mn gezondheid! Tegen de ES. De Es die nu wel genoeg stuk heeft gemaakt dacht ik zo. En met jullie steun allemaal gaat het me zeker lukken, dat weet ik! En het gaat jullie ook allemaal lukken. :boksen3:

Sorry dat ik niet reageer in de dagboekjes nu, doe ik vanavond wel..


January 13, 2008 om 16:32
Oei, wat naar om te horen zeg... jammer. Gelukkig heb je de keuze weloverwogen gemaakt (het klink iig alsof je redelijk berust in de beslissing die je hebt genomen).

Veel succes met het gezond eten en met je toetsweek natuurlijk! (Ik begin deze week ook met leren voor mijn tentamens einde deze maand, heb nog veel in te halen vrees ik...)


P.S. Ik weet niet of je hoofd nu naar verdere informatie-monologen staat, zo niet, lees dit dan later: Over die spaarstand, dat gaat geleidelijk. Er bestaat een tactiek genaamd 'calorie-cycling' (ook bekend als de zigzagmethode) waarbij je alternerend 3 dagen je calorieen beperkt en 1-3 dagen juist extra eet. Het idee is dat je op lage calorie-dagen afvalt en je op hoge calorie-dagen voorkomt dat je stofwisseling afremt. Uit de formulering van deze strategie valt dus eigenlijk al af te leiden dat de 'spaarstand' relatief snel intreedt (blijkbaar moet je je stofwisseling al na 3 dagen een oppepper geven), na een paar weken kan deze al merkbaar vertragen, na een maand kan deze al aanzienlijk/serieus gedaald zijn en met een aantal maanden kun je deze ernstig verstoord hebben. Het feit dat jij nog steeds afvalt betekent niet dat je stofwisseling nog intact is, het is simpelweg dat je te snel calorieen hebt geminderd en te ver naar beneden bent gegaan (sneller dan je stofwisseling kon bijhouden en verder dan het mogelijk is in te zakken). Er is natuurlijk een limiet aan de spaarstand, ongeacht hoe efficient je lichaam met energie probeert om te springen, voor niets gaat de zon op, om te leven, denken, bewegen is energie nodig. 7 kilo in 2 maanden tijd is vrij snel, zeker op jouw gewicht. Als je niet extra hebt bewogen heeft je stofwisseling daar zeker iets van meegekregen. Maar die kun je natuurlijk ook weer opbouwen, voor jou is het juist gezond aan te komen, dus kun je je makkelijk calorie-overschotten permitteren om je stofwisseling weer op gang te krijgen. :-) Een luxe die mensen met overgewicht wiens stofwisseling halverwege de afvalpoging inkakt vaak niet hebben. =)

Nogmaals, heel veel sterkte en succes! Je kunt het!
Euh
January 13, 2008 om 17:05
Fijn dat je het weer wat beter ziet zitten. En ook fijn dat je een goed gesprek met hem hebt gehad en dat jullie nu dus als vrienden uit elkaar zijn gegaan i.p.v. met ruzie. Hoewel ik me zijn kant ook goed voor kan stellen, vind ik het goed dat je voor jezelf gekozen hebt. En inderdaad ook goed van je ontbijt. Ik hoop dat je de volgende keer ook resultaat ziet op de weegschaal. Wees niet te bang, want het is echt heeeeel hard nodig dat je aankomt! Sterkte & succes.
Euh
January 14, 2008, gewijzigd door Euh op January 14, 2008 om 14:14
Je klinkt erg dubbel... Zowel in je eigen dagboekberichtje als in je reactie op die van mij.
In je dagboekje vertel je je realiseert dat je aan het uitstellen bent, maar dat je alsnog wacht tot woensdag. In je reactie vertel je dat je bang bent om aan te komen en een hoger getalletje te zien, terwijl je even later zegt dat je moeder bang is voor een terugval maar jij niet. Dat is wel een beetje tegenstrijdig, toch?
Begrijp me niet verkeerd; ik snap echt hoe moeilijk het is. En ik 'veroordeel' je ook zeker niet. Maar ik vind het wel zorgwekkend.
Euh
January 15, 2008 om 13:33
Je hoeft geen sorry te zeggen, het is heel logisch en herkenbaar dat je motivatie zo heen en weer schiet. Maar ik hoop toch echt dat je je gezonde verstand voorrang geeft! Het is echt heel hard nodig meid, al zie je zelf de ernst er misschien niet zo van in... Maar dat is ook typisch een kenmerk van het probleem. Dat je denkt dat het wel meevalt enzo. Terwijl dat gewoon niet klopt.

Je dietiste zal heus wel rekening houden met wat jij aankan. Maar ze zal soms natuurlijk ook wel proberen om jou net een stapje verder te krijgen dan dat je uit jezelf zou durven. Maar dat 'moet' ook, want anders zou je het net zo goed in je eentje kunnen doen... Toch hoef je niet bang te zijn dat ze je onmogelijke (eet)opdrachten zal geven. Zij weet net zo goed als jij & ik dat dat alleen maar averechts werkt. Het moet natuurlijk wel haalbaar zijn. Dus ze zal echt niet opeens zeggen: "neem elke dag maar twintig magnums, dan kom je vanzelf wel aan".
Euh
January 15, 2008 om 15:07
Hardlopen? Lijkt me op dit moment niet het meest verstandige om te gaan doen... Probeer iets anders te zoeken om je in 'uit te leven', maar geen sport. En zeker niet elke dag! Met jouw bmi zou je in een kliniek zonder pardon in een rustprogramma terecht komen... echt hoor. Zorg nou alsjeblieft goed voor jezelf. En ga niet alle moeite die je doet om meer te eten (met als doel aankomen) teniet doen door te gaan sporten.
Euh
January 16, 2008, gewijzigd door Euh op January 16, 2008 om 16:31
Ben blij dat je beseft dat hardlopen nu niet zo verstandig is... want dat baarde me echt zorgen. Zoals Ilona al zegt; verzin leuke andere kleine dingetjes om te doen.
En goed dat je t.o.v. zaterdag iets bent aangekomen! Nu eerst op naar je 'startgewicht' (het gewicht dat je had toen je besloot om beter te worden) en daarna stap voor stap richting gezond gewicht. Heel veel succes & sterkte! En vraag hulp en steun als je daar behoefte aan hebt
Euh
January 16, 2008 om 16:34
Oh wacht, nog even een toevoeging m.b.t. je verhaal over spieren/vet: ik denk dat jij voorlopig niet in vet zult aankomen, aangezien je lichaam de meeste voedingsstoffen nu gaat gebruiken voor andere dingen. Namelijk als energie om direct te verbranden, en als wederopbouw van 'stukgemaakte' lichaamsweefsels. Want vergeet niet dat je de afgelopen periode in feite je eigen lichaam 'opgegeten' hebt. Die zorgen omtrent spieren/vet zijn pas in een veel later stadium aan de orde!
Euh
January 16, 2008 om 16:43
P.S. Wat je "help" betreft (zie hem nu niet meer staan?): hoe laat had je je de vorige keer gewogen? Het is het slimste om je elke keer rond een vast tijdstip te wegen.
Wat ik echter wel vreemd vind, is dat je lichter bent geworden terwijl je - naar ik aanneem - in de tussentijd al redelijk wat had gegeten... Aan de andere kant zijn schommelingen juist logisch, en als je bv. net naar de wc bent geweest (of als je 'ongesteld' bent!) kan het best wel een paar ons schelen.

Maarreh... waarom ben je je nog een keer gaan wegen, als ik vragen mag? Ik herken de weegschaalverslaving op zich wel, maar ik dacht dat je het alleen samen met je moeder deed?
Euh
January 17, 2008 om 14:21
Haha, vandaar ;-)
Maar waarom heeft je moeder hem in de badkamer laten staan? Was ze het vergeten ofzo? Probeer jezelf ervan te weerhouden om er continu op te gaan staan... je wordt er alleen maar gestresst van :-(
Veel plezier met je 'kleine dingetjes' trouwens :-)
January 17, 2008 om 15:11
Hey!
Wat goed van je! Ik hoop dat het beter gaat. Je klinkt op een bepaalde manier toch nog positief, ondanks alles. Goed ook dat je alles kan relativeren. Jij komt er wel, volgens mij ben jij een taaie! Haha.

Succes :D
xx

January 18, 2008 om 08:21
Zo zie je maar. je kan niet zomaar ergens wat schrijven of het wordt gelezen :bigsmile:


Allinsonvolkoren, ben er gek op! eindelijk een brood waar je je tanden in kunt zetten. Gezond ook, hoor.
Ga je weleens naar de natuurvoedingswinkel? Daar hebben ze lekker en gezond brood! Het proberen meer dan waard.
Succes!!!!!!!!

Betweendreams, waar droom jij van?
Euh
January 18, 2008 om 18:57
Ja, als ik eerlijk ben denk ik dat jouw beeld erg vertekend is. Dat kan haast niet anders met zo'n laag bmi...

Maar wel fijn dat je 't leuk hebt gehad. Laat dat een motivatie zijn om door te zetten met beter worden!
Euh
January 19, 2008 om 18:20
Ja, dat is inderdaad een vreemd fenomeen, dat vertekende lichaamsbeeld. Maar als je straks weer 'beter' bent, zul je het wel zien, daar ben ik van overtuigd.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan