Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Sunday, January 13, 2008

Mammaloe woog op het moment van schrijven 74.80 kg (bmi: 27.81).

Gistermiddag kipsalade gegeten. (Geen soep, had zin om te kauwen.) Kip, tauge, komkommer, bleekselderij, bosuitje en appel. Jammie-de-pammie! Ook lekker om mee te nemen naar 't werk.

Gisteravond zou ik aan de vis gaan, maar kreeg zin in vlees toen m'n lieffie shoarma ging bestellen. Dus griekse burgertjes uit de diepvries getrokken en gegeten met tomaat/ui-slaatje.

Gisteravond kwamen vrienden van ons langs.
Niet gegeten: turks brood met kruidenboter, kipsatesalade, selleriesalade, borrelnootjes, cashewnoten, pepitamix.
Wel gegeten: bleekselderij met zelfgemaakte tomatensaus, een sinaasappel, 2 handjes japanse zoutjes (zonder pinda)

Vandaag was m'n zusje jarig. Veel over eten/recepten gepraat en in kookboeken gebladerd. Op de een of andere manier zag ik alleen maar recepten van dingen die ik echt voorlopig nog niet mag hebben. Wat maak ik 't mezelf moeilijk!
Niet gegeten: chocoladetaart, aardbeienslagroomtaart, chips
Wel gegeten: soto ajam (indonesische kippensoep)

Vanavond kabeljauw-pakketje-uit-de-oven gegeten. Met tomaat, ui, knoflook, turkse peterselie en citroen. Heerlijk! M'n lieffies aten ... Zoals gewoonlijk was m'n peuterdochter bijzonder traag met eten en toen heb ik haar even geholpen (flinke hap frikandel ).

Vanmorgen op de weegschaal: -0,2 kilo , wat betekent dat ik onder de 75-kilo-grens door ben gelambaad!

Morgen weer lekker veilig naar m'n werk. Daar zijn gelukkig niet zoveel verleidingen. En drink ik automatisch veel water en kruidenthee.

Daarna lekker bij m'n moeder eten. Die maakt dan (hcg-verantwoorde) kerriekip voor me. Water loopt me nu al in de mond...


Zaterdag 12 januari

Gisterochtend -4 ons en vanmorgen nog eens -2 ons, dus hij gaat nog steeds lekkerrr! (Nog 2 kilo en ik weeg netzoveel als op de foto!)

Nou ja, lekkerrr... eerlijk gezegd was gisteren even niet zo'n goede dag...
*stapt in biechtstoel*
Ik had keurig m'n soepstengels en een appel en een sinaasappel mee naar m'n werk, maar geen lunch. Tussen de middag met collega's 't centrum ingelopen en bij de visboer een half onsje hollandse garnaaltjes gegeten. En toen bij de toko nog een zakje abon (indonesisch gedroogd rundvlees, voor over je eten, net als bv. seroendeng). Daar heb ik op m'n werk, ik denk 2 eetlepels van gesnoept.
Allemaal niet zo'n punt, maar veel te weinig natuurlijk. Met als gevolg dat ik op de terugweg in de auto om ca. 17.30 ontiegelijke trek (lees maar gerust: honger) had... en ik had nog drop in de auto. Van die zoete harlekijntjes... nee, de zak is niet leeg, maar ik heb er wel vijf genomen...

Gisteravond goed gegeten. Rundvleesstoofpotje met zelfgemaakte tomatensaus en rode kool. Rest van de avond meerdere sigaretjes gerookt... en - ik denk - daardoor nu last van m'n maag... zuurbranden... net maar een een maagpilletje genomen, maar ook m'n twee soepstengels. Met een lege maag houd ik die zeurende pijn...

Okee, en nu houd ik op met m'n zielige gedoe! Positief blijven! 't Gaat hartstikke goed als ik me gewoon aan de paar simpele regels houd.

Vanaf maandag neem ik weer elke dag lunch mee naar m'n werk.

Wat zal ik vandaag eens voor lekkers/gezonds voor mezelf maken? Een lekkere gevulde soep denk ik. Hcg-okee-bouillonnetje, uitje, knoflookje, bleekselderij, prei, turkse peterselie, spitskool, tauge... en kipfilet. Dat moet lekker opknappen lijkt me.

February 25, 2008 om 09:04
Hoest nou met Pipo? ;-)
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan