Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, February 4, 2008

Tikkiedik woog op het moment van schrijven 83.60 kg (bmi: 30.34).

Verhelderend, maar tijdrovend ....

Afgelopen week een paar dagen het eetdagboek bijgehouden. Dan blijkt dat je goed moet uitkijken als je je bij ongeveer 1500 kc wilt houden.
Ik vond het wel veel werk, iedere hap afwegen. Bij het eerste ontbijt ging het al mis, want de magere yoghurt en muesli die ik gebruikte stond niet in de lijst. Na verschillende mislukte pogingen om de lijst aan te vullen met mijn favoriete magere yoghurt heb ik dat maar opgegeven, en gezocht naar een magere yoghurt die er wel al in stond, en qua samenstelling zo’n beetje overeen kwam. Ruim een half uur verder en alleen maar 250 cc yoghurt en 30 g muesli op het lijstje gezet.
De keukenweegschaal en een klein maatbekertje stonden standaard op het aanrecht. Ik moet zeggen, het ging wel gaandeweg sneller. Ik werd ook makkelijker en voerde niet steeds meteen in wat ik had gegeten. Dan moet je wel weer uitkijken dat je niets vergeet.
Vrijdag was ik die weegschaal en die maatbeker zat en heb ik ze weer in de kast gezet. Ik weet het volgens mij wel zo’n beetje.
Ik moet opletten dat ik genoeg (water) drink en tussendoor niet allerlei “restjes” in mijn mond steken. Het plakje kaas dat man te veel gesneden heeft, het “kontje” van de leverworst dat over is. De cracker die zoon klaargemaakt heeft, maar niet opat omdat degene met wie hij mee zou rijden al voor staat.
Het ging in de week best aardig goed. Maar het weekend, met zaterdagavond een feestje – half twee thuis en voor die tijd echt meer naar binnen gewerkt dan alleen een kopje koffie, volkorenbiscuitje en mandarijn. Zondagmiddag op verjaardagsvisite: allerlei hapjes op tafel “eten jullie een kopje soep mee”. Was paddestoelenroomsoep, heerlijk, maar waarschijnlijk heel onverantwoord.
Kortom, volgens mij mag ik erg blij zijn met die drie ons die ik vanmorgen kwijt was.

Het bewegen ging deze week best goed. Vier keer ruim een uur op de fiets. Vrijdag was het er niet van gekomen, maar heb ik na het eten – om acht uur ’s-avonds – nog ruim een uur gewandeld en terwijl ik al gefietst had ben ik dinsdagavond ook nog met dochter naar de ijsbaan geweest. Ruim een uur geschaatst. De afstand stelde niet veel voor denk ik, ik heb geen rondjes geteld (de mijne waren trouwens wel groot, want ik schaats aan de buitenkant – (voor niet schaatsers, die is voor langzame rijders – op een handje vol na ging iedereen (stukken) harder dan ik)).

Vanochtend slecht begonnen…. Ik blijf een stress-eter. Het gaat niet goed met dochter op school. Haar prestaties zijn erg wisselend, en vooral bij de talen onvoldoende. Op advies van de school hebben wij haar laten testen. De uitslag is nogal onduidelijk. We weten niet zo goed wat we daar verder mee moeten. Vanmorgen dus wat “weggegeten”. Ik realiseer me dat ik daar niets mee opschiet, maar dan is het al te laat.
Ik ga voor volgende week weer 3 ons eraf (maar dan moet ik morgen wel verstandiger ontbijten). Komend weekend is volgens mij wel makkelijker “goed” door te komen ….

groet, :t1ikkiedik

Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan