Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Tuesday, March 11, 2008

Ijzer woog op het moment van schrijven 82.50 kg (bmi: 31.44).

Het eerste halfjaar zit erop. Ik weet niet precies hoeveel ik afgevallen ben, maar het zal zo tussen de 6 en 9 kilo liggen. Mijn weegschaal is tussentijds stukgegaan.
Vergeleken met de eerste weken is het wel heel anders geworden. De eerste drie maanden was het een kwestie van constant alert zijn en vooral niet ontmoedigd raken als het weer eens niet gelukt is. Nu lig ik niet wakker van gewichtsschommelingen. Eergisteren klokte ik nog 80,5, gisteren 83,4 en vandaag dus 82,5. Hoe dat komt? Weet ik niet. Zout, of de weegschaal verplaatst, doet er niet toe. Wat er wel toe doet is dat ik er vertrouwen in heb dat mijn huidige gewoonten tot langzaam maar redelijk zeker gewichtsverlies leidt.
Ik heb met opzet gekozen voor een eetpatroon dat zo min mogelijk afwijkt van mijn gewoonten. Brood met hartig beleg en avondeten dat ik lekker vind. Geen dieetvoedsel, want dan hou ik zo'n leeg gevoel na een maaltijd.
Ik eet wel meer dan in het begin. Kan verlies aan discipline zijn (speelt ook een rol), maar heeft vooral te maken met een verhoogde stofwisseling dankzij krachttraining. Moet ik wel mee uitkijken, gisteren teveel kilo's op de horizontale legpress gezet (105) en nu zere knieen. Normaal zou ik balen omdat ik daarom vandaag niet kan sporten, maar ik heb een zeer drukke week, dus het kan sowieso niet.

Onbekend
March 12, 2008 om 03:27
hallo ijzer,
ik denk dat we in elkaars buurt liggen wb eten en drinken. Bij mij was de baby- en puberterreur de boosdoener dat ik steeds toegaf aan de smaak van kinderen in het algemeen, maar nu eten ze toch redelijk gezond - alleen beweeg ik veel minder en dan zetten de kleine hapjes die ik niet weg wilde gooien nogal aan.... (east-west-fusion vind ik beter klinken dan zen, omdat je bij Zen niet de kennis van de tegenwoordige wetenschap meeneemt. er zitten ook rarte missers in hoor.)http://www.stratsplace.com/rogov/fusion_from_the_best.html is een aardig aantal culinaire hoogstandjes met verrassingseffecten. als dagelijkse kost hanteer ik het artikel van science wat oa is geschreven vanuit onderzoek op harvard een paar jaar geleden. Dan kies je voor een aantal dagelijkse producten, en streept er 15 verschillende af per dag - en gegarandeerd dat je geen honger hebt!
Oshawa had destijds geen ongelijk toen hij met de macrobiotiek kwam aanzetten, alleen eten japanners heel wat zouter dus laat al dat toegevoegde zout direct weg voordat je last van je nieren hebt....

het verhaal van science met commentaar vanuit medisch antropologische hoek stuur ik je toe

gewoon doorgaan, gaat vanzelf, een fijne dag nog,
lutje
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan