Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, March 24, 2008

Marijke1970 woog op het moment van schrijven 86.00 kg (bmi: 28.73).

:dag::dagmickey: allemaal,

Ik ben weer iets opgeknapt.
Gisteren was erg gezellig.\

Ik ben gisteren naar mijn zus en zwager en de kinderen geweest.
Samen met mijn ouders.

De kinderen deden de deur open.
Het eerste wat de :peuter2: zei was dat mijn haar anders zit en hij zei ook dat hij het leuk vond. En hij is nog maar vier jaar ( net vier geworden op 29 februari)

Natuurlijk hebben de kinderen ook eieren gezocht na de lunch.

Ik moet zeggen dat ik me best heb inghouden gisteren.

Ja vandaag is het tweede paasdag dus kan ik beter mijn best doen.
Vanmorgen als ontbijt heb ik een pistoletje op: de ene helft met appelstroop de andere helft met light jam. Verder nog twee crackertjes: een met appelstroop en een met light jam.
Tussendoor liga en thee, thee en nog eens thee.

Voor de lunch heb ik 20 + kaas op mijn pistoletje met hammiejammie rauwkost. En een klein broodje met runderrollade.

Vanavond ga ik bij mijn ouders eten: fricandau, witlofsalade en aardappelen. Daarna kan ik als ik natuurlijk wil tuttiefruttie nemen, appelmoes nemen. Als nagerecht is het ijs, ik neem zelf yoghurt met appelmoes.

Nou is dat netjes of niet??

Morgen is het extra spannend want dan word ik weer gewogen door de dietiste i.v.m. de cursus.

Wat betreft mijn handen en knie: ik ben bij de specialist geweest ( neuroloog) Misschien dat sommige zich afvragen waarom de neuroloog.
Ik heb namelijk behoorlijk wat zenuwgezwelletjes op mijn lichaam en iris zitten. Deze afwijking had te maken kunnen hebben met deze afwijking.
De neuroloog moest dit eerst vaststellen.

De conclusie van hem is ontstekingen in ieder geval aan mijn linkerhand.( peesschede-ontsteking oftewel quarvain)
Zowel aan de kant van mijn duim als bij mij pink. Alleen is dat ter hoogte van mijn pols. Wat mijn knie betreft denkt hij zelf aan de meniscus
Ik ben doorverwezen naar de orthopeet. 10 april moet ik daarheen.
Afwachten wat hij zegt. Ik hoop dat ik niet weer 5 jaar lang moet gaan leven met ontstekingen in mijn pols. Dat is dus gebeurd met mijn rechterpols. De ene orthopeet zei surmenage en ik moest het maar zoeken in ander werk. De revalidatie-arts zei zelfs dat het tussen mijn oren zat en dat ik er mee moet leren leven. Hij vond het geen peesschede-ontsteking omdat het zogeheten niet knarste.
En ik er maar mee door lopen. Ja . mooie boel. Uiteindelijk ben ik er aan geopereerd en wat was de diagnose???? PEESSCHEDE-ONTSTEKING

De orthopeet van 2005 had de diagnose gesteld peesschede-ontsteking zowel links als rechts. Hij ging dat zelf niet doen maar een arts-assistente.
Om het verhaal korter te maken heeft hij permanent geweigerd om mijn linkerhand te opereren. Hij vroeg me een bepaalde beweging te maken en ik gaf aan dat het pijn deed ja. Vervolgens zei hij: Het zal wel meevallen, want de meeste patienten die hier komen gillen het uit van de pijn.

Ik had daar geen worden voor. HOE HAALT HIJ HET IN ZIJN HOOFD OM ZOIETS TE ZEGGEN TERWIJL DE DIAGNOSE ALLANG WAS GESTELD DOOR DE ORTHOPEET DIE NU INMIDDELS MET PENSIOEN IS???

Ook vroeg ik wat de dikke gedeelte was bij mijn pols ( pink-kant) linkerhand. Hij heeft dat totaal genegeerd, zei dat ik daarvoor niet kwam.

Ik kan hier echt verschrikkelijk :grrrrrr::heelboos: om worden.
Is dit een normale omgang met patienten? Hij is er toch voor om patienten te helpen. Ook toen de ingreep voorbij was had hij niet het fatsoen om mij dag te zeggen. Hij was weg voordat iedereen het in de gaten had.
Ik vond en vind het nog steeds erg asociaal.

Wat is jullie advies voor mij voor 10 april??
Ik zie er als een berg tegenop eigenlijk. Vooral als men daar zo met je omgaat.

Als ik weer onder het mes moet voor mijn hand dan wordt dat waarschijnlijk weer gedaan door zo'n arts-assistente ( ik heb zo schurft hieraan)
Moet ik dat weigeren?? Heb ik recht om te weigeren dat dit wordt gedaan door iemand die geen orthopeet is?? Heb dringend advies nodig.


Nou ik heb nodig frisse lucht nodig. Om mijn gedachte te kunnen verzetten.
Ik hou jullie op de hoogte.

Groetjes en natuurlijk nog een hele fijne 2de paasdag

MinoeschDub
March 26, 2008 om 01:31
Hoi

Nou ik heb een coctail op maar ook de popcorn en cake
Ik heb me niet kunnen inhouden dit weekend
was ook blij dat ik opgeknapt ben
maar nu ga ik er weer voor

Groetjes Magda
:dub:
March 26, 2008, gewijzigd door Grifke op March 26, 2008 om 04:39
:hoi: lieve naamgenootje,

Als ik U was zou ik zeker gaan voor een tweede opinie. Vragen staat vrij. Misschien bij een andere huisdokter informeren, want elke huisdokter heeft zo zijn eigen specialisten waar ze je naartoe sturen.
Normaal gezien als je moet geopereerd worden heeft het ziekenhuis je toestemming nodig en lichten ze je in welke arts deze operatie zal uitvoeren. Als je geen vertrouwen hebt in zo'n arts assistente mag je die ( in Belgie toch) weigeren.
Ach, wat jammer toch, dat je 1,7 kg bent aangekomen.
Weegschaaltje, weegschaaltje op de grond stak ik tijdens de feestdagen toch een beetje teveel in mijn mond ? :lacheuh:
Al een geluk dat het maar één keer op een jaar Pasen is. Het feesteten is weer op, en we gaan er gewoon weer tegen aan. Hoop dat het alleen maar vocht is dat je lichaam heeft opgehouden te wijten aan :ongi2:
Als antwoord op je vraag over het speciale care abonnement : Elke dag stelt voedingsdeskundige Freya Zuiderwaart een afgewogen slank en gezond dagmenu samen van ongeveer 1250 tot 1350 kcals, waarmee je op een gezonde manier kunt afslanken. Daarbij drink je anderhalve liter vocht zoals (bron)water, koffie of thee zonder suiker en light frisdranken.
Ik volg dit menu niet op de voet ('s zondags tel ik geen kcals) maar eerder als richtlijn. Het menu van vandaag 26 maart bevat 1163 kcal, bestaande uit 3 hoofdmaaltijden en 3 gezonde tussendoortjes. Het is zeker geen crasch dieet, maar je kan er toch 500 gr. per week mee afvallen. Het moet ook allemaal niet zo snel gaan, de kilootjes zijn er ook niet op 1 2 3 bijgekomen hé. Jij bent nog jong, ik ben er zeker van dat jij met dit dieet samen met aquagym :sign04: en :beweging: zult afvallen.
Het kost wel wat centjes, maar als je echt je kilootjes wil wegsmelten moet je er wat voor over hebben, toch.
Ik ga mij nu een halfuurke op mijn hometrainer :fietsdefietsdefiets:tillen, mooi muziekje op, en trappen maar.
:deoverwinning:
:veelsucces: deze week en voor vandaag nog :eenprettigedag:
:roosgeel:Liefs en groetjes,
:grifke:
March 27, 2008 om 13:12
Hey Marijke,

De reden dat iedereen weggaat is volgens mij dat er bijna niemand echt serieus bezig is met lijnen en dat is wel belangrijk.
Net als het feit dat er vrijdag weegdag is en er maar zeeeeer weinig mensen hun gewicht doorgeven, je doet mee aan een "wedstrijd"afvallen en als dan blijkt dat er niemand gewicht doorgeeft is de lol voor mij persoonlijk snel van af.
Ik ben nu bij een club daar zijn 120 berichtjes per week!!! Dat is pas leven.
Maargoed ja ik moderator geweest en het is veeel werk als je voor 15 mensen de gewichten moet bijhouden, maar als je gemotiveerd bent is het wel leuk om te doen.
Wij deden toen altijd de bekers uitdelen en een stelling van de week bedenken zodat daar op gereageerd kon worden.
Jij bent nu waarschijnlijk net als de rest moderator van de club, dat gaat automatisch als de moderator de club verlaat.

Ik wens je veel succes en vooral met het AFVALLEN!!

Groetjes
:debby:
March 28, 2008 om 09:24
hoi

ik zag dat je een berichtje in mijn box had gegooid over me streef gewicht enz enz
cristel had mij gezegt dat ze dat zelf al had over genomen en dat ik dat niet hoefte door te geven meer !

greetz els
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan