Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, March 24, 2008

Voetzoeker woog op het moment van schrijven 69.10 kg (bmi: 24.19).

Daar ben ik weer eens

Weer een tijdje geleden dat ik iets van me liet lezen. Ik houd mijn eetpatroon redelijk goed vol. Ik heb er geen behoefte meer aan om elke avond hier op de site mijn voedings- en sportdagboek in te vullen. Kost me veel te veel tijd en ik weet nu wel hoeveel calorieën ik met mijn dagelijkse voedsel binnenkrijg. Het schommelt tussen de 1000 en 1300 calorieën. Een paar keer per week wil ik wat vette vis eten zoals makreel of zalm. Dat jaagt wel je calorieën-inname omhoog, maar het zijn gezonde vetten voor je vatenstelsel. Ook niet onbelangrijk om daar een beetje op te letten.
Eigenlijk vind ik dat je over je gewicht en afvallen helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te doen. Je laat gewoon alles weg uit je menu waarvan je weet dat het niet goed voor je is en aangezien we tegenwoordig worden doodgegooid met informatie over slechte voeding is het haast niet mogelijk om daar niet van op de hoogte te zijn. Als je dan ook nog eens de helft minder eet dan je gewend was (en dat went echt wel een keer) val je vanzelf af tot je jouw gewicht hebt bereikt. Het grootste gevaar van 'op dieet gaan' is het moment dat je je gewicht hebt bereikt en je weer terugvalt in je oude eetpatroon. Hup, alle kilo's zitten er weer in een noodgang aan. Wanneer je je voorneemt alleen nog maar goede voedingsstoffen te eten met heel af en toe een uitzondering (koekje bij de koffie als je daar van houdt of één chocolaatje) kun je dat je leven lang volhouden. Want dat is wel wat het lichaam van je vraagt. Begin je aan een dieet dan past het lichaam zich aan aan jouw eetpatroon, met het gevolg dat je de rest van je leven dat (strenge) dieet moet blijven volgen, wil je op gewicht blijven. Eet gewoon alle goede voeding die het leven te bieden heeft. Bereid het met je gezonde verstand (geen klont boter door de spercieboontjes bijvoorbeeld), geniet van dit voedsel en je zult merken dat je na verloop van een half jaar tot een jaar niet meer taalt naar een vette snack, dat gebakje bij de koffie of die zak chips bij de tv.
Zie het eten van slechte voedingsproducten als een verslaving. Het valt niet mee om je te verlossen van een verslaving, maar onmogelijk is het niet. Rokers (ook geweest) weten dat maar al te goed. Al ben je jaren van het roken af, één sigaret en je bent om. Lieve hemel wat is het leven soms moeilijk.

Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan