Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, March 24, 2008

Milouk woog op het moment van schrijven 119.80 kg (bmi: 41.45).

Dagboek geopend

March 13, 2010, gewijzigd door Milouk op March 13, 2010 om 06:10
Lang geleden dat ik hier geweest ben, en al die tijd geen kilo afgevallen... Nee juist aangekomen :-|

Nu sta ik wel al heel lang op het gewicht waar ik nu op sta, dus aankomen doe ik gelukkig niet meer! Maar het word wel tijd dat het eraf gaat! Met 2 jonge kindjes wil ik ook graag een moeder zijn die mee kan dansen en springen en van de zomer ook lekker mee buiten spelletjes kan doen.

Deze keer heb ik mijn doel daarom wat aangepast, wilde ik de vorige keer nog graag 70 kilo wegen, ben ik deze keer al heeel blij als ik eindelijk eens onder de 100 kom :bigsmile:
Mijn doel heb ik daarom gezet op 99 kilo, en dat zou ik graag behalen voor ik eind juli op vakantie ga.

Om dat te realiseren weet ik dat ik mijn hele eetpatroon om moet gooien, en ik weet ook dat je dat beter niet in 1 keer kunt doen.
Dus heb ik bedacht om elke week iets te veranderen of iets weg te laten of iets toe te voegen aan mijn eetpatroon.
Dit zijn de dingen die ik ga veranderen, weg laten of toe voegen:
* 1 keer per dag fruit eten i.p.v. een koekje (ik eet nu geen fruit)
* 1 koekje nemen i.p.v (of meer:beschaamd:)
* 1 glas water per dag (en dat elke week opbouwen met 1 glas per dag extra)
* na 20.00 uur niets meer eten
* alleen in het weekend chips
* 1 keer in de week met de hond lopen (en dat opbouwen naar elke dag)

1 ding is me inmiddels al gelukt, en het klinkt misschien raar, maar daar heb ik toch wel 3 jaar overgedaan. En dat is thee drinken zonder suiker!
Bah, wat vond ik dat in het begin vies, en eerlijk gezegd vind ik het nu nog steeds niet lekker, maar het is ook geen gewoonte meer om er 2 suikerkontjes in te gooien :noproblem:

Dit is zo'n beetje wat ik ga doen, en ben nu begonnen met het water drinken. Volgende week zal ik een update plaatsen over hoe mijn doel van deze week ging (het water drinken) en welk doel ik mezelf stel voor de komende week.
March 16, 2010 om 03:19
Inmiddels is het dinsdag en zijn we 3 dagen verder, en het gaat GOED!
Zaterdag weer een update!
March 20, 2010 om 03:18
Goeiemorgen!

Mijn 1e week normaal eten en drinken zit erop! En hoe!
4 kilo eraf deze ie week en dat is natuurlijk veel en veel te veel.....
Maar wel ontzettend motiverend :bigsmile:

Ik zou deze week om te beginnen elke dag minimaal 1 glas water drinken en dat doel is zeker gelukt! Vaak zelfs meer dan 1!
Maar van 1 of meerdere glazen water per dag val je echt geen 4 kilo af in 1 week! Ik moet dus ook eerlijk bekennen dat ik vrijwel al mijn doelstellingen die ik langzaam op wilde bouwen deze week er al bij heb gepakt :beschaamd: Het ging gewoon zó goed!

Meerder appels heb ik gegeten afgelopen week (ik eet noooooooit fruit), ben 1 keer een stuk met de hond gaan lopen, en 1 keer een rondje met de kindjes, heb i.p.v een heel pak koekjes nog maar 1 koekje bij de thee of koffie gedaan. Heb de koffie ook verminderd van 2 of 3 keer per dag naar 1 keer per dag, de rest word thee, heb 's avonds niets meer gesnoept.... kortom een normale week gehad hoe het gewoon ook hoort te zijn!
Want ik heb wél chinees gegeten en ik heb óók een brownie gegeten en ook bij het avondeten eet ik gewoon wat we altijd eten, dat ga ik (nog) niet aanpassen. Misschien later als het afvallen niet meer gaat.
Want dat zit er natuulijk wel een keer aan te komen, dat mijn lichaam even zegd zo is het even genoeg! En dan moet ik dus gaan doorzetten!

Wat ik vooral gemerkt heb afgelopen week is dat er écht een knop om is, na 15 jaar! Ik denk niet meer de hele dag aan eten, sterker nog, ik denk NIET aan eten :jippie: En ik heb nu ook heeel erg duidelijk voor ogen waarom ik af wil vallen! 15 jaar lang heb ik alleen aan eten, en niet eten gedacht, aan te dik zijn, aan kleren die niet passen, aan wat andere mensen wel niet van me zullen denken enz. enz. En nu word het tijd dat ik de komende 40 jaar gewoon lekker in mijn vel ga zitten, de kleren aan kan trekken die IK aan wil, met mijn kindjes ín de botsauto's of carroussel, buiten rennen, of de foto en dan niet als de dikke mama enz. ezn.

Een lange up deze week, nu op naar de 2e week!
March 28, 2010 om 03:18
Weer een week voorbij en in tegenstelling tot vorige week, deze week 'maar' 1 kg afgevallen. Het ging deze week ook wat moeizamer. Vooral ná het eten krijg ik enorme trek in zoetigheid, maar daaraan toegeven doe ik niet :)
Nu word het dus echt een kwestie van volhouden.....
Mijn weegschaal doet ook raar.... hij geeft telkens het gewich van de vorige weging aan, en pas na een keer of 5 erop te hebben gestaan, geeft hij een lager gewicht aan... stom ding :beledigd:

Maar we zullen zien wat komende week brengt, ik heb 2 uit etentjes gepland staan, dus daarmee een beetje opletten!

:01prettigweekend:
April 6, 2010 om 03:25
Tja, wat zal ik zeggen.....
Het is een zwak excuus ik weet het, maar 2 uit etentjes, 2 verjaardagen én de paasdagen erbij hebben me geen goed gedaan :(

Nu weer hard ertegen aan!
June 5, 2010 om 23:05
Lief dat je het vraagt!

Zoals je ziet heb ik het weer opgepakt nadat ik weer terug gegaan was naar mijn oude gewicht.....
En ik was nog wel zo zeker van mijn zaak ;)
Het gaat erg goed nu, weer hetzelfde als eind maart.

En deze keer geen verjaardagen en andere excuses op de loer ;)
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan