Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, March 24, 2008

Adena woog op het moment van schrijven 71.80 kg (bmi: 28.05).

Ik heb even niet de rust jullie dagboekjes te lezen en berichtjes beantwoorden. Sorry, binnenkort beter!

Toch even een paas update...

Dit is trouwens mijn eerste en tegelijk laatste berichtje waarin ik echt zal erkennen dat het allemaal best problematisch is. Ik heb m'n buik vol van alle psychologische inzichten, letterlijk en figuurlijk.

Daar gaan we dan.

Ik ben dus zeer duidelijk een Alles Of Niets persoon, dat wist ik allang.
Het probleem is dat ik mezelf niet meer in de hand heb. Of dat heb ik eigenlijk nooit gehad, maar nu ik er steeds obsessiever op begin te letten, wordt het erger. Ik weet niet meer waar en waarom het precies omsloeg, maar de afgelopen paar dagen heb ik zoveel gegeten - pardon - gevreten, dat ik zo misselijk werd dat ik hoopte over te moeten geven, zodat ik het niet vrijwillig hoefde te doen. Zo ver kán ik niet eens gaan, ik kan geen vinger in m'n keel steken. En ik wil het eigenlijk ook niet.
Ik voel me daar zowel opgelucht als laf over.
In ieder geval, ik wil deze week een balansWEEK invoeren. Vanmiddag was het ff een geregel met m'n ouders omdat ik op maandag bij m'n vader eet, maar die maakt dan altijd friet. Zo kwam dus ook m'n balansweek ter sprake. Mijn plan was om deze week volledig op droog brood te leven. Het gezicht van m'n moeder heeft 5 minuten in de stand verontwaardiging meets ongerustheid gestaan. In de tussentijd kon ik naar de preek van m'n vader luisteren. Daarna begon hij over de weegschaal die op m'n kamer staat en van hem is. Want ik was op dat moment met de andere weegschaal aan het slepen en toen kwam de vraag waarom ik me op 2 verschillende weegschalen weeg. Kleine tweestrijd vanbinnen, want m'n afweerschermen zeiden "ja gewoon :doof2: dan kun je het verschil zien, duh, ook meerdere keren per dag. Ik houd er wel één als echt uitgangspunt, hoor. Maar evengoed, is gewoon.. ja. Dus."
Vertaling vanbinnen: Ja, why the hell? :\
Daarna ging het nog even door, en toen ik het woord internet liet vallen brak het al helemaal los. Adena met haar stomme internet waar ze niet weg te slaan is, waar ze altijd maar weer calorieen moet checken en altijd weer zogenaamd nuttige weetjes vandaan haalt.
M'n vader wilt nu per direct zijn weegschaal terug, en niet omdat ie die zelf zo hard nodig heeft.
M'n moeder dreigt met het opzeggen van m'n fitness abonnement als ik zo doorga, waarop ik antwoordde met: "WAT? *n* Ik éét toch nog!"

Bovenstaande is dus een recent voorbeeldje van mijn doen en laten omtrend eten (en de confrontatie met m'n ouders, dit keer).

Ik voel me als een klein kind dat niet wilt luisteren en grenzen probeert te overschrijden. Ik wil zo niet zijn, en ik wil niet op die manier gezien worden. Min of meer is het toch wat ik doe. Zolang je het grenzen overschrijden maar als iets onwilligs ziet, want dit is wel het laatste wat ik voor mijn plezier doe.
Het is niet mijn koppigheid en niet mijn standvastigheid die het steeds wint van goede adviezen. Het is mijn onzekerheid.

Wat trouwens wel apart is, is dat ik jaren geleden al soortgelijke dingen heb geprobeerd. Dan at ik een halve week maar één boterham per dag en dan zwichtte ik weer. Maar nu ik nog eens terugdenk, ging het toch anders. Na het streng zijn: zwichten, ja. Maar daarna niet als een randdebiel alles eten wat los en vast zit. En ik sportte toen nog niet.

Waarom kan eten niet zoiets zijn als roken? Enige andere verslaving kun je definitief stoppen. Ja, ik hoor mezelf verslaving zeggen. Loud and clearly.
Maar niet minderen dus, STOPPEN. Maar de mens heeft voedsel nodig om in leven te blijven. Een eeuwige blootstelling aan datgene waaraan je wilt ontsnappen. Hoe cruel is dat?
Kunnen we niet gewoon allemaal op astronautenvoedsel gaan leven?

Hopelijk hebben jullie de paasdagen wél een beetje overleefd en gaat het verder ook allemaal oke!

Adena

March 24, 2008 om 18:48
Hey Adena,

Een alles of niets persoon ? Je hebt toch geen BPS he ?
Ik denk dat je gaat moeten stoppen met een weegschaal bij te houden op je kamer. Je elke dag wegen is echt niet goed. Je mag je maar 1 keer in de week wegen en dat telkens op hetzelfde tijdstip (bij mij sochtends na m'n ochtendplasje). Anders zijn de metingen niet betrouwbaar.
Het is normaal dat je gewicht fluctueert, dus telkens checken en meerdere malen per dag wordt gewoon gegarandeerd een obsessie.
Zoals je zelf zegt is het alles of niets bij je, dus zal je een middenweg moeten zoeken waar jij jezelf niet uithongert. Want dat zorgt voor een jojo effect. Je lichaam gaat in spaarstand en zal daarna alle voedsel opslaan als vet, want je lichaam denkt dat er voedselschaarste is.

Goede communicatie kan veel oplossen. Ik zou es met je ma gaan babbelen en zeggen dat je weer normaal wilt eten. Neem kleine porties en schep niet bij en zeg tegen je ma dat ze je moet tegenhouden als jij dat wil doen.

Ben trots op je dat je niet alles eruit hebt gekotst, want dan ben je echt fout bezig en begin je anorexia te kweken. Gelukkig ben je nog verstandig en ben je niet in dat stadium.

Je zegt dat je onzekerheid je oorzaak is, maar je moet toch helemaal nergens om onzeker te zijn ? Je hebt een beetje overgewicht, maar je echt moddervet ben jij niet hoor. Ik heb zelf ong evenveel als jij nu gewogen (met dezelfde lengte) en ik werd heus niet uitgelachen op straat ofzo.

Meisje, hou je sterk en laat dit geen obsessie worden. Je mag voedsel je leven niet laten controleren. Anders word je zo van die meiden die crashdieten doen met 500kcal/dag (ik vind dat persoonlijk gestoord). Ik zou alvast beginnen met die weegschaal weg te doen....

boyoboy
March 25, 2008 om 09:13
Hey,

Ik bedoelde idd borderline. Ik wist niet dat je zoveel problemen had, in je intro zeg jij daar niks over. Wat voor pijn heb jij dan precies ?
Als dokters niet weten wat het is, misschien weet jij zelf wat voor "problemen" je hebt ? Jij kent jezelf toch het best.... als je gewicht maar een klein probleem is van alle problemen, kan ik mij niet echt inbeelden wat voor andere problemen of onzekerheden je zou hebben. Als je het er niet over wilt hebben, dan moet je ook niet he. Soms kan dat wel es opluchten hoor.

Trots is misschien verkeerd geformuleerd, je zou idd er niet aan mogen hebben gedacht. Dat zijn ziekelijke gedachten.

Of ik nou een man ben of vrouw maakt toch niet uit ? Het vet slaat zich gewoon elders op bij een man dan bij een vrouw, maar uiteindelijk weeg je toch evenveel he. Bij mij is het meer rond m'n buik en bij jou wss rond je billen en heupen. Moest ik m'n vet rond m'n buik naar m'n billen en heupen verplaatsen, zou het plaatje er hetzelfde uitzien.

Ennuh, ik versier geen meiden aan de lopende band hoor. Ik ben helemaal geen player ofzo. Het is allemaal toeval. Achja msn of telnr maakt nie uit. Eigenlijk vroeg ze zo onrechtstreeks m'n msn... ze zei zoiets van: "ik zal het je wel allemaal vertellen als ik je email aan X vraag" (X is onze gemeenschappelijke vriend of kennis). En dan zei ik dat ik ook zo m'n msn aan haar wilde geven en ze het nie aan hem moest vragen.
Anyway... geniet maar een beetje van de vakantie en maak jezelf niet te zot over je gewicht.

lieve knuf,
boyoboy
April 25, 2008 om 13:08
Heyhey,

Gelukkige verjaardag!!! Alles goed met je, je bent al een tijdje niet meer on geweest zie ik. Laat wat horen, groetjes!!!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan