Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Wednesday, April 2, 2008

Fleur234 woog op het moment van schrijven 83.00 kg (bmi: 30.86).

3 april update
Net een preek van mijn vader gekregen. Ik ben andere mensen tot last omdat ik niet kan lachen als ze naast mij schnitzel met kroketten zitten te eten en ik rauwkost moet eten. Ik maak mijzelf ongelukkig. Ik ben slecht bezig. DANKU! DANKU GODVERDOMME! Ik doe ZO hard mijn best om in alles zo goed te zijn als ik kan, ik doe al zo lang mijn best voor mijn dieet, en wat krijg ik in ruil? Een hoop verwijten van iemand die denkt beter te weten hoe ik mij voel dan ikzelf. Ik ben iedereen tot last! Jeej! Joepie! Dankjewel! Dankjezeer! Niemand kan hier begrijpen dat ik ook een mindere dag kan hebben en dat het voor mij ook moeilijk is om altijd 'neen' te zeggen!!!
SCHIJTERS! IK BEN ZO KWAAD! ZO KWAADDDDDd! en tegelijk kan ik niet stoppen met huilen. Ik denk dat ik hier even weg ben of er gaan ongelukken gebeuren.

3 april
Net terug van de dokter.. Morgenochtend komt hij bloed trekken.. Zo kunnen ze zien of er iets medisch aan is of juist niet. Voorlopig heeft hij ook mijn pil veranderd, van de Yasmin naar de Yasminelle, dus binnen drie weken verander ik van pil. Hij heeft me ook naar een kinesist gestuurd om heel gericht mijn spiermassa op te bouwen door intensieve training. Ik denk dat hij zelf ook wat in het duister tast.
Misschien zijn het ook mijn eigen gedachten die mijn lichaam op hol doen slaan. Ik zie dit steeds meer als een strijd tegen mezelf, ik zit er echt heel veel in mijn hoofd. Het is lastig om te relativeren als je rondom jou mensen ziet die slank zijn, en helemaal compleet niet opletten wat ze eten of bewegen. Zeker als je weet dat je nooit zo slank zal worden, is dat heel wraakroepend.. En dan die mensen die op dieet gaan, en gewoon stoppen met alcohol drinken, en voor de rest gewoon blijven eten, en keiveel afvallen; dat is gewoon wraakroepend!!! En heel frustrerend!! Ik weet nu wel zeker dat ik voor de rest van mijn leven een konijn ga zijn dat leeft op rauwkost, zwart brood en dagelijkse oefeningen van de kine. Ik heb er plots nog maar heel weinig zin in. Ik snap niet waarom ik zo extreem veel moeite doe, en toch niet beloond word, maar integendeel alleen maar bijkom, en dan nog heel snel ook.. Mijn dokter zegt ook dat ik realistisch moet zijn. Ik zal nooit onder de 68 wegen. Dat zit gewoon niet in mijn natuur.. En als je dan weet dat er mensen zijn die vreten en niks doen, en nog een bmi van in de 20 hebben, en dat ik mij heel mijn leven ga moeten afbeulen voor een bmi van nog altijd 25, dan word ik echt wel moedeloos. Maar ik weet dat er geen keuze is.

Medische mogelijkheden; schildklier die lastig doet, ploycystische ovaria,..
Voorlopig plan: lichtere pil, voedingsschema aanhouden, 4x per week trainen onder begeleiding kinesist en zo spiermassa verhogen.


2 april
Hey iedereen,
het was heel slecht bij de dietiste: sinds oktober 6,4 kg aangekomen. Waarvan 3,2 kg vet is. Heel frustrerend allemaal, ook omdat ik zo goed mijn best doe en oppas.. Ze zegt dat het niet meer aan mijn voeding kan liggen; ik mag NIET minder gaan eten..
De dietiste is een vervangster. Mijn normale is op zwangerschapsverlof en is pas in september terug.. En aangezien de dietiste nu enkel nog op ma, di en woe werkt kan ik pas naar een volgende afspraak eind juli!
Ik vond het ook heel spijtig hoe ze zei 'Amai, jij bent wel heel veel aangekomen', toen ik op de weegschaal stond. Ik voelde me zo slecht. :(
Vrijdag ga ik naar de dokter.. Ik hoop dat hij mij verder kan helpen..
Ben heel triest op dit moment, heb daar toen ook zitten huilen. En vind het zo lastig. Iedereen heeft zo snel een oordeel klaar, maar zelf zijn ze al geen jaren bezig met zichzelf constant dingen onthouden en alsmaar door heel erg mager eten..
Ik ga nu naar de dokter.. Morgen of vrijdag. Mijn dietiste kan niks meer voor mij doen. Ik MAG niet minder eten. Het enige dat ze kan zeggen is dat ik iets regelmatiger moet sporten, maar het kan toch niet dat je perfect eet en ZES kilo bijkomt op zo'n korte tijd? Dus ga ik maar op eigen houtje eens naar de dokter. En hopelijk weet die wat er dan wel scheelt, of kan hij mij doorverwijzen naar iemand die mij wél kan helpen, desnoods een andere dietist, of een specialist. Ik hoop eigenlijk echt dat ze iets vinden, zodat ik geholpen kan worden.. Ik ben zo onzeker nu. Duizenden vragen gaan door mijn hoofd. Heb ik mijn lichaam kapotgedieet of -gesport? Kan ik wel geholpen worden?

Ik hoop dat alles goed komt..

:--(

April 2, 2008 om 10:27
Ik zie heel veel blauwe dagen! Kop op meid! Je kunt het!

(misschien juist eens NIET mager eten, gewoon je zelf eens even laten gaan? Misschien zet dat je lichaam weer aan het werk?!)

Sterkte meid!
April 2, 2008 om 12:08
He meis! Succes ermee! Ik lees je berichtjes altijd hoor! Maar ff geen tijd om ermee bezig te zijn!
Liefs!
April 2, 2008 om 16:22
:thanks: voor je lieve woorden in mijn dagboekje!

Ik hoop voor jou dat de huisarts je kan helpen!
:hug:

:zonmarieke:
April 2, 2008 om 19:37
lief, ik kwam hier zo voor bij en las je berichtje.
zal ik je wat zeggen. je bent een topper en een vechter en je kan het, want je hebt het al gedaan. het moeilijkste was het vasthouden. leerpunt. En laat de mensen lullen, ik denk dat maar weinig mensen echt weten hoe moeilijk het is.

ik ga geen advies geven op wat er met je lichaam is gebeurd. want er kunnen tig theorieen zijn en van al die verschillende dingen wordt je ook niet vrolijker denk ik. maar wel even 2 dingen: kapotsporten zal je niet hebben gedaan. en te redden ben je zeker!

het moeilijkste is doorgaan wanneer het niet lukt. als je kijkt naar mijn lijn ben ik meer plateau dan neergaande lijn, en ik heb bijna om de dag een baalmoment. Zoals je wellicht hebt gelezen in mijn column: om deze zware taak toch te volbrengen heb ik ik mijn filosofie moeten omdraaien, dat ik het doe voor mijn welzijn,voor de toekomst. Maar beter gezegd: ik ben er mee bezig want het is zo moeilijk van de een op andere dag anders denken... en ik bedoel voorlopig gaan ze de snackbars en chocoladefabrieken niet afschaffen dus veel makkelijker gaat het ook niet worden. de enige spier die we moeten trainen is de wilskrachtspier motivatiepees en veerkracht.

ik heb heel erg vertrouwen dat het je gaat lukken. je hebt de winning spirit. nu even niet, maar hij komt weer. zeker weten. je strefdoel is mooi en niet heel gehaast. dus neem je tijd en lever mooi levenswerk: de leefstijl die bij je past en waar je gelukkig mee bent zonder struggle :)

sorry wat een lang stuk...
maar ik denk aan je
heel veel succes!

liefs,

Rahiela
April 3, 2008 om 04:44
Hee meid, hopelijk komt er wat uit het onderzoek waar je verder mee kunt! Wel spannend allemaal.

Een kennisje van mij kent ook jouw probleem. Ze probeert van alles, maar valt maar niet af.
Ze was eerder al eens 15 kilo aangekomen, maar die zaten er na een tijdje weer aan, plus vijf. En die 20 krijgt ze er met geen mogelijkheid af. Ze heeft ook al alles geprobeerd, (dietiste e.d.) maar niks werkt.

Sterkte!
April 3, 2008 om 05:09
Ze is inmiddels een beetje moedeloos en heeft het eigenlijk al opgegeven!

Ik hoop niet dat jij dat gaat doen?!
April 3, 2008 om 06:54
Het komt allemaal goed meid! En we helpen je gewoon de wintermaanden door.........al mogen die van mij nog wel heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel lang wegblijven!
April 3, 2008 om 06:58
Nee hoor, geen probleem! Ik had jou ook al mijn buddy gemaakt, hahaha!

Zeg meisie, het ga je goed en ik houd je in de gaten, dus pas maar op!!! :opstreefgewicht:
here she comes!
April 3, 2008 om 08:50
hoi! bedankt voor je lieve berichtje!
ik bak mijn low-carb muffins zelf met amandelpoeder (500g), ei (6), bakpoeder (2 theelepels), en twee eetlepels paneermeel of je kan ook gewoon bloem gebruiken. Je moet de eiwitten stijf kloppen voor je ze bij de andere ingredienten doet. Je kunt er ook allerlei kruiden of olijven of zo door doen, of je kunt er ook een zoete muffin van maken met vers fruit erbij of rozijnen of zo.
de muffins zijn wel heel kalorierijk (door de hoeveelheid noten die erin gaat) maar ze vullen heel goed, en wat voor mij vooral belangrijk is, ze bevatten geen koolhydraten.
je kunt op internet ook wel low-carb bakmixen krijgen waar in plaats van noten sojapoeder wordt gebruikt, waardoor de muffins minder vet worden.

mijn dieet is inderdaad zelf geconcipieerd, het is een mengeling van verschillende dieeten eigenlijk. op deze manier hoef ik mijzelf niet te veel te ontzeggen van wat ik lekker vind, en verlies ik toch gewicht.

veel succes nog, en ik hoop dat dat doktersonderzoek iets uitwijst! het moet zooooooooooo frustrerend zijn om eerst te dieëten en dan alleen maar aan te komen....

je kunt het wel!
April 3, 2008 om 11:05
Ha lieve Astrid,

een heel verhaal in je dagboekje, en geen vrolijk verhaal dit keer. Je frustratie kan ik me heel goed voorstellen. Ik ben ook regelmatig zeer boos! Ik train me suf voor de marathon en toch krijg ik mijn bmi niet onder de 25.... Gelukkig zijn er ook veel momenten dat ik me goed voel en trots. Hopelijk vind je dat ook weer terug. Je moet natuurlijk vechten voor een gezond lichaam, maar niet voor een schoonheidsideaal, want jij bent een heel bijzonder mens. Een van mijn liefste buddies op de site nog wel!

Ik ben benieuwd wat er uit de testen komt. Ik kan me voorstellen dat je wil dat ze iets vinden, maarja, gezond zijn is ook heel fijn! Ik ben benieuwd, maar je houdt ons vast op de hoogte!

Sterkte intussen!

Liefs Marloes

April 3, 2008 om 19:34
ken je dat dat je over straat loopt en dat je alleen maar dunne grieten in skinnyjeans op straat ziet iedereen is maar dun en mooi. sta ik daar kamer olifant op straat. kut wijfen excuus voor het gebruik, maar kutwijven,s taan ze ook nog gewoon patat weg te stauwen wandelen van kentuckie friend chicken gelijk even door naar de haagen dasz. sure why not. ik hoop dat je pas 14 bent en lekker nog ongesteld met gaan worden vor de eerste keer en vet krijgt op je heupen en dan lekker niet meer zo onbezorgd doorkan. of juist andersom, doe je dinge geniet er nog maar van want over een jaarje of 2 is het uit met de pret.

er is een punt dat ik in paniek raak voor het bereiken van mijn gewicht. wat moet ik dan. ben je er ben je in paniek om het weer kwijt te raken. niemand snapje net meer, je ziet er toch geweldig uit wat heb je te klagen. hoor nou ik dip wortels in water. geweldig ik ben dun, maar ik ben alleen maar blij als ik mijn kleine kleren mag aantrekken....

goed das mijn verhaal.
dat spieridee van je dokter is lang zo gek nog niet. ik had een hele tijd mijnv etpercentage niet in de gaten gehouden en met spierkracht training en wat eiwitrijker eten ben ik en gewicht niet gek veel veranderd maar mijn vetpercentage is van 33 naar 26% gegaan. ook wat voor te zeggen. het is iig een neergaande lijn in de grafiek, en vrijwel elk neergaand ding is een motivatiepunt om aan vast te klampen.

ik hoop dat je snel weer heel blij bent :)
go get them tiger :D

liefs
Rahiela
April 4, 2008 om 04:05
Snap heeeeel goed dat het frustrerend is als je veel moeite doet en niks afvalt. Ik ga je dan ook geen tips geven, die krijg ik zelf, meestal ongevraagd, in grote getale. Terwijl je zelf heel goed weet dat je zou moeten afvallen als je minder eet dan je verbruikt. Hoop dat de test van de dokter en bezoekaan kinetesist wat voor je betekenen.
Wat betreft je vader, denk dat ie zich gewoon wat zorgen maakt over je gezondheid en waarschinlijk wilie dr voor waken dat je wel goed blijft eten en niet te geobsedeerd raakt. Hij zegt het alleen wat anders....
Zet 'm op meid!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan