Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Wednesday, April 23, 2008

Diaan75 woog op het moment van schrijven 109.30 kg (bmi: 36.95).

:dagboekje03:
Met de lijn gaat het eigenlijk niet zo goed.
Ik moet zometeen naar Belgie en weet dat ik of maar een klein beetje of helemaal niets ben afgevallen.

Eigenlijk meiden, kan het me geen ene f..k schelen. Ik voel me nu even kei goed. Heb vannacht heerlijk gewerkt en was al vroeg wakker. Maar ik geniet van het mooie weer en ben er gewoon super vrolijk onder.

Even een verhaaltje.
Wij hebben sinds kort een vrouw van 50 jaar op de afdeling. Mw heeft een verdergevorderd stadium van MS en kan nog weinig zelf (niet eten, lopen, plassen, praten, enz). Een week of wat gelden hebben ze mw een sonde gegeven omdat ze zelf nog maar zo minimaal at.
Dit stuite mij erg tegen de borst. Als je eenmaal een sonde hebt dan kunnen ze die niet meer verwijderen want dat zou euthanasie zijn. Dit betekend voor mw dus dat haar leven verlengt wordt, omdat ze nu genoeg voeding binnen krijgt om het nog wel even vol te houden.
Ik dacht zelf dat ik (mezelf in haar situatie plaatsende) dit nooit zou willen als ik al zo ziek zou zijn.

Nu moest ik deze mw dinsdag ochtend haar portie sonde voeding geven. Iets waar ik het best moeilijk mee heb gehad omdat ik er niet achter stond.
Ik had, voor wat extra licht in de kamer, het gordijn een stukje open geschoven.
Tijdens het geven van de voeding keek ik naar buiten, de strak blauwe lucht en de roze strepen erin van de opkomende zon. Toen bedacht ik me; zou ik dit willen missen. Al was ik nog zo ziek dan zou ik hier nog net zo van kunnen genieten als ik nu doe.
Zo zie je maar dat alles waar ik een dag eerder nog op tegen was nu ineens een hele andere betekenis kreeg.

Meiden geniet van alle mooie dingen om je heen, het leven is maar zo kort (ik zie het dagelijks op mijn werk) en dat je afvalt is mooi meegenomen, maar als dat een maandje niet lukt dan kijk naar de zon, blauwe lucht en luister naar de vogeltjes die voor ons zingen.
Het leven is zo mooi.

:manonenbo:

Onbekend
April 23, 2008 om 10:19
Wauw wat een verhaal zeg.. maar je hebt wel gelijk!

Ja het was echt super!
Hij paste (niet perfect) goed..
Hij moet aan de zijkanten van de top nog wat uitgelegd worden, dat is geen probleem. Hij zit wel goed daar maar toch een beetje strak waardoor hij wat omhoog kruipt. Dat gaat ze nu alvast doen.
Ook heb ik een bustier besteld, toch voor mijn buik want anders lijkt het best wel hobbelig (al die vetrollen:D )
We hebben 15 mei weer een afspraak gemaakt, dan is het ondergoed of althans de bustier binnen en is hij aan de zijkant ook al wat uitgelegd. Dan is het een kwestie van ondergoed aan, panty's aan en de jurk nog een keer en dan eigenlijk moet hij alleen een stukje ingenaaid worden aan de bovenkant want die is iets te wijdt en een stukje van onderen eraf want hij is te lang, en de bandjes moeten vastgenaaid worden..
Dus veel hoeft er niet meer aan te gebeuren gelukkig. Er is ook niet zoveel tijd meer over want hij was ook te laat binnen helaas. Maar 15 mei de volgende afspraak dus en dan is hij ook zo klaar. Dat moet ook want vanaf 15 mei is het nog 3 weken.

Zo dat waren de ins en outs weer!
April 23, 2008 om 13:21


wat een heerlijk positief verhaal! Blijft altijd moeilijk lijkt me. Een ieder heeft de neiging om vanuit de eigen beleving te redeneren. Wat jij goed of niet goed vindt, daar kan een ander weer heel anders over denken. Heeft die mevrouw ook genoten van die mooie lucht, of kon je dat niet merken?

Afvallen is leuk, maar goed in je vel zitten is meer waard! Ik denk zelfs dat als je niet lekker in je vel zit, dat afvallen dan vrijwel onmogelijk is. (maar dat is mijn gezichtspunt en daar kan een ander dus weer heel anders over denken:D)

groetjes,
:kip:
April 26, 2008 om 01:52
hm je totaalplaatje gaat nog steeds goed omlaag he..

wel leuk trouwens dat je op die manier ineens je dag veel meer waardeert
lijkt me inderdaad heel vervelend om mensen op die manier in feite in leven te houden
maarja.. als ze zelf niet meer kan zeggen wat ze wil.. weet jet natuurljk ook nooit zeker of ze het echt vervelend vind of niet

denk dat als het er op aan komt.. je misschien toch wel van hele andere dingen geniet dan wij.
vind het alleen zo jammer dat je daar eigenlijk pas achterkotm als je zelf in die situatie zit
heb op die manier dus toch wat moeite met euthanasie op mensen die niet meer in staat zijn zelf aan te geven wat ze willen (of ze dit nou vooraf op schrift hebben gezet of niet)
daarentegen bijv. mensen die terminaal ziek zijn maar nog wel volledig bij de tijd.. tja.. je zou zeggen dat als die het willen dat het gewoon moet kunnen.

maarja.. dat is een discussie met stapels haken en ogen denk ik...
April 28, 2008 om 04:32
Hallo Diane,

Je verhaal had blijkbaar nogal impact op me, want ik heb er 's nachts over gedroomd. Niet exact jouw verhaal, maar wel een situatie waarbij ik op een strand stond te genieten van een prachtige zonsondergang.

Merk aan mezelf dat als ik me lekker in m'n vel voel, het afvallen ook makkelijker gaat, hoop dat het bij jou ook zo werkt. Stress maakt dik, is echt zo. Dus ehhh, chill en val af.

Ik ga morgen op vakantie en zal me zaterdag 10 mei weer melden.

Liefs,
Regina
Onbekend
April 28, 2008 om 05:58
:hoi:
Hoe was het in Belgie?
Ben heel nieuwschierig!
Liefs
April 28, 2008 om 07:29
Hoe was je weekend?
En de komende week??
Ben je veel vrij??
Spreken we in de komende twee weken af?
Zin in een dagje Amsterdam?
Laten we wat gezellig doen met de kinderen!

:kaar32:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan