Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Saturday, May 17, 2008

Margarita42 woog op het moment van schrijven 77.50 kg (bmi: 31.44).

Zie onderaan voor de laatste update !!!

:hello:

Zo, de piek van m'n menstruatie is voorbij en dat betekent dus direct een kilo extra vocht kwijt. De afgelopen dagen heb ik m'n gewicht hier om die reden niet genoteerd.
Net als vorige maand heb ik me deze keer nergens aan bezondigd. Hoewel de mogelijkheden er wel degelijk waren. Zoals gisteren bij een tante van mij: zo'n heerlijk grote Magnum met knapperige pure chocolade afgeslagen. Jongste dochter nam er wel een. Die kleine kreeg 'em nog op ook. Knap hoor.

Ik voel me zo sterk dat het me al sinds begin dit jaar lukt om op het rechte pad te blijven en direct na de vakanties de draad weer gewoon op te pakken. Heerlijk.

Gisteravond heb ik stamp van snijboontjes gemaakt met daarbij biefstuk. Lekker in de Croma gebakken en er ook wat jus van genomen. Lekker hoor.

Ik had me voorgenomen om komende maandag onder de 77.4 kilo te zitten. Dat was nl. het pre-Cyprus gewicht. Vanochtend was het al 77.5 kilo, dus dit gaat lukken. Ik hoop zelfs onder de 77.2 te zitten, want dan ben ik de grens van -20 kilo voorbij. Hoop het echt.

Straks eerst even (lopend) m'n boodschappen doen. Kurt gaat dan met jongste naar zwemles.

Vanmiddag ga ik met oudste naar de bibliotheek. Denk dat ik ga lopen en zij op de fiets. Kan zij de boeken in haar fietstassen doen zodat ik m'n handen vrij heb.

Denk dat ik vanavond spaghetti met spinazie, light kookroom en uitgebakken spekjes maak. Heb daar echt zin in.

Vanavond een verjaardag van een vriendin van mij. De kinderen gaan gewoon mee. Ze zijn gek op haar en haar vriend en die liefde is wederzijds. Onze kinderen gaan ook wel eens bij hun logeren.

Zo, dat was het zo'n beetje.

Ik wens jullie een heel fijn weekend met ik hoop toch nog de nodige zonneschijn, is het niet buiten, dan toch in jullie hart.

Update zondag 18 mei:
:hallo3:
Gisteren goed bewogen. Ben dus inderdaad lopend alle boodschappen gaan doen. Lang leve m'n boodschappentas(kar) op wielen! Vorig jaar aangeschaft toen ik met een gebroken pols zat en dat ding is nog steeds niet bezweken onder alle dingen die ik erin vervoer. Ik hang er zelfs nog draagtassen aan als dat ding zelf al vol zit. Ongelofelijk.
Daarna alle boodschappen thuis opgeruimd en met oudste naar de bieb gegaan. Zij op haar fiets, ik stevig doorstappend ernaast. Dat was heen en terug bijna een uur lopen.

Oudste ging daarna nog bij een vriendin spelen en kwam vervolgens helemaal vochtig en afgekoeld huilend thuis. Ze had helemaal geen jas aan gehad. Heb haar vlug onder de douche gezet en daarna met grote badlakens op de bank gelegd. Heb toen toch maar besloten niet meer naar de verjaardag van onze vriendin te gaan. Vriendin begreep de rede hiervan heel goed, maar oudste was in en in verdrietig. Vanochtend zei ze dat ze het toch wel begreep. Ze was echt te zeer vermoeid geweest.

Vanochtend heb ik keizerbroodjes in de oven afgebakken voor man en kinderen. Voor mezelf had ik nog een stuk notenbrood van Pasen over. Dat er ook maar bij gelegd. Het kwam heerlijk knapperig uit de oven en heb daar wat van gegeten met wat Millner 30+ kaas. Ooooooh wat was dat heerlijk. Toen ik mijn bordje leeg had (was echt voldaan hoor), waren er nog 2 stukken over en die wilde ik zooooo graag ook opeten. Niet omdat ik honger had, oh nee, gewoon voor het lekker. Daar zou ik spijt van gaan krijgen.
Ben toen maar op valtaf gaan lezen. Bij het zien van mijn grafiek was ik er toen toch van overtuigd dat ik het niet moest doen. Lang leve VALTAF !!!!

Vanmiddag met man en kinderen gaan midgetgolven. Jongste had het nog nooit gedaan en vond het best wel een beetje eng. "Kan ik dat dan wel?"
Ja hoor, ze kon het zelfs heel goed. O.k. op haar manier dan he. Als de bal te dicht bij de buitenrand lag, dan legde ze hem zowat in het putje. Van oudste mocht dat...lief he.

Na onze ronde hebben de meisjes een smartiesijsje gehad en Kurt en ik een heerlijk cappucino op het zeer zonnige en warme terras. Toen de meisjes hun ijs op hadden, zijn ze samen nog wat gaan oefenen.

Toen we thuis kwamen lag het notenbrood weer naar me te lonken. Ik dahct: "niet doen stommerd, krijg je spijt van". Heb het dus niet genomen. Oudste had er gelukkig veel zin in en had het in een mum van tijd op.

Heb voor mezelf een salade gemaakt met gemengde sla, gekookte asperges (had ik nog over van woensdag), 3 plakjes in kleine stukjes gesneden kipfilet (vleeswaar), kerstomaatjes, stukjes komkommer, balsamico, peper, zout en Japanse sojasaus. Jammie.

Ga zo direct het volgende recept van de Albert Heijn maken: "gegrilde biefstuk met rodekool".
Oudste heeft het gisteren uitgezocht op de PC en we gaan het samen maken.
Ipv biefstuk eten we er gegrilde beefkebab spiesjes bij van de AH. Heb even gekeken. Ik heb er 8 en ze zijn bijna 3 WW punten per stuk. Valt dus wel mee. 2 spiesjes is bereid ongeveer 100 gram vlees. Ipv verse rodekool heb ik de kantenklare met appeltjes genomen. Zit in zo'n zelfde zak als zuurkool. Er is nu nl. geen verse rodekool te krijgen.

Zo, dat was een heel verhaal. Ik ga het eten voorbereiden.

Fijne avond nog allemaal.

:liefs::bloem:
Regina


Onbekend
May 17, 2008 om 06:50
haaj haaj,

je hebt helemaal gelijk ik ga die 2 cijfers halen gewoon!

Van dat plannen heb je ook helemaal gelijk in!
Ik probeer juist een ritme te vinden zodat het lijkt of ik niet bezig ben met boekjes en punten en al die onzin gewoon gezond eten 3 maaltijden 2 tussendoors en me fruit en me water en me dosis beweging en of dat nu 1500 of 1800 kcal is boeit me niet zo als ik me maar gezond en vooral happy voel!!

dank je wel voor je steunende berichtjes!!

liefs mar
May 17, 2008 om 12:47
:hallo3:

Ik heb je een Vrijdag een berichtje gestuurd maar volgens mij was het te druk op het net en heb je hem niet ontvangen.
De smilies deden het ook niet ik weet ook niet waarom.
Maar ik ben blij dat het lekker met je gaat en je bent ook lekker positief.
Ik heb het deze week heel druk gehad en nog steeds.
Dinsdag met de Caravan en s'middags met Mick zijn bril opgehaald want de eerste was stuk gegaan.
Woensdag eerst beneden glad getrokken en toen gestreken(ben nog steeds niet klaar).Smiddags met Mick voor een second opinion naar het ziekenhuis in Zwijdrecht. Komik daar bleek dat ik 1 dag te vroeg was maar er had er net 1 afgebeld dus ik mocht blijven.
Donderdag gewerkt en na mijn werk met Mick naar gitaatles.
Vrijdag mijn 1e sportles gehad was wel zwaar maar had wel een voldaan gevoel.S'middags de boodschappen gedaan.Sávond samen met Mick wat drinken en snoeperij gehaald want hij gaat een Dinsdag naar Duinrel op schoolreis.
Vandaag moest Mick Hockeyen in Naaldwijk geen idee waar dat lag dus ik de TomTom gehaald bij mijn schoonvader nou i.pv.35 min. heb ik er dus 1 uur over gedaan dus hij kwam 5 min. voor aanvang aan.Vanmiddag naar een verjaardag van mijn neef(zoon van mijn broer werd 34 jaar)
En nu dus weer eens achter de computer.
Nou het was een lang verhaal ik ga toch maar door met het eetschema wat ik gekregen heb we zien het wel.
Ik hoop ook een Maandag in de lage 77 te zitten.
We lopen weer gelijk dan.

Heel fijn weekend en knap hoor dat je de verleiding nog steeds kan weerstaan.

Op naar de 77 kilo Regina!

:04groetjes:

:saltandpepper:
May 18, 2008 om 06:28
Hoi Regina,

Was de verjaardag leuk van je vriendin?
Lekker nog iets doen vandaag?
Het weer ziet er best goed uit.
Ik ga de bedden verschonen en beneden de boel opruimen.
Is er niet van gekomen deze hectische week.
Mick moet over 3 weken terug komen bij de oogarts ik was nu bij een assisent want hij heeft niet meer dan 80 procent zicht met bril.
Dan krijgt hij een druppeltje in zijn ogen en dan gaan ze kijken.

Hoop dat deze week iets rustiger word doe je best ik doe het ook.

:groetjes:
:saltandpepper:
May 19, 2008 om 04:28
Hoi Regina,

Dank je voor de tip. Voor mij is het alleen nog erg moeilijk om een hele boel fietsend of lopend te doen. Ik woon inderdaad achteraf. Kwa afstand valt het dan nog wel mee, maar hoe neem ik 3 kleine kinderen mee op de fiets. De oudste kan al wel redelijk zelf fietsen, alleen vind ik dat "geslinger" op die kleine weggetjes tijdens de spits nogal gevaarlijk. Maar ik moet wel eerlijk toegeven dat ik er ook wel makkelijk over denk. Als ik eens een keer oppas heb zit ik zonder er bij na te denken weer met mijn kont in de auto, of sta ik al bij school te wachten en bedenk me dan pas dat ik ook best op de fiets had gekund.

Verder geniet ik hier op het platte land prima. Ikzelf opgegroeid in de stad, maar al vanaf dat ik heel klein was gek op dieren, heb het prima getroffen. We gaan verhuizen naar een hele mooie boerderij met veel ruimte binnen, en vooral ook buiten.

Verder vind ik het ontzettend goed van je dat je al zoveel kilo's kwijt bent en er zo goed mee bezig bent. Ik kan dat alleen maar zien als voorbeeld hoe het moet. Heel veel sucses verder met het afvallen. Volgens mij kom jij er wel.

:liefs2::maverisa:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan