Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Saturday, May 17, 2008

Yonesca woog op het moment van schrijven 60.20 kg (bmi: 19.88).

Nog steeds geen verbetering op gevoelsvlak hier: ik ben zowel psychisch als fysiek nog steeds een wrak!

Maar er speelt nog veel meer dan dat.

Gisteren nog eens op bezoek geweest bij mn oma. (Mn moeder wist me trouwens te vertellen dat ze blijkbaar een zeer zeldzame extreemkwaadaardige kanker heeft.) En daar kreeg ik van mijn opa te horen dat de dokters hem gewaarschuwd hebben dat ze denken dat het volgende week afgelopen zal zijn met haar. Hard om je opa, die normaal heel stil en teruggetrokken is, plots te zien wenen. Daar sta je dan als 19jarige puber, zo slungelig als je kunt zijn. Ben ik verplicht iets te zeggen? Moet ik hem troosten? Mag ik hem vastpakken? Help! Even chaos in mijn hoofd, die er uiteindelijk voor gezorgd heeft dat ik de vorige dingen eigenlijk allemaal tegelijk heb gedaan. Ik heb mijn opa vastgepakt (Dat heb ik nog nooit eerder in mijn leven gedaan!), troostende (maar lege) woorden uitgesproken en hem verzekerd dat hij er niet alleen voor staat. Maar is dat wel zo?
Wij zijn er nog, maar hij dan is wel mooi zijn vrouw kwijt! Hij ziet mee af met haar, is in nog geen 3 weken tijd precies 30 jaar ouder geworden. Hij lijkt stokoud, schuifelt, vergeet dingen, heeft zenuwtrekken in zijn gezicht,...
Hij gaat zijn vrouw verliezen, haar waar hij vandaag 50 jaar mee getrouwd is. Het is opzich een mooi afscheid, maar wat doe je als je er na 50 jaar huwelijk plots alleen voor staat? Ik zou hem zo graag mee naar huis nemen, maar dat is niet mogelijk. Niemand hier thuis kan de zorg voor hem aan.
De tijd zal het wel uitwijzen zeker? Maar daar ben ik dus bang voor, want voor hetzelfde geld gaat hij binnen een paar maanden ook dood...uit eenzaamheid!

Als ik daar aan denk, weet ik dat ik niet zo wil sterven. Ik heb altijd gezegd dat ik nooit oud zal worden en dat wil ik ook niet. Ik wil kiezen wanneer ik ga en niet moeten wachten tot ik aan een bed gekluisterd ben en nog met moeite mijn eigen naam weet. Nee, zo wil ik niet sterven, zo wil ik de wereld niet verlaten.
Geen zorgen, dit is geen afscheid ofzo. Dit zijn gewoon maar enkele hersenspinsels van een 19jarig meisje.


Donderdagavond ging het dus heel slecht met me, maar ik vind persoonlijk dat ik daar relatief goed mee omgegaan ben. Ik heb naar huis durven bellen (wat echt niet makkelijk voor me is), heb durven wenen aan de telefoon, heb aan Tom (mn ex) gevraagd of ik niet naar zijn kot mocht komen en heb niet echt een eetbui gehad.
Het bij Tom zijn deed eerlijk gezegd het meeste deugd. Ik had het er moeilijk mee, wou hem echt niet lastigvallen, maar hij is de enige persoon waarvan ik weet dat ik er altijd bij terecht kan. Oké, het is mijn ex, maar het is ook altijd mijn beste vriend geweest. Het is moeilijk om afstand van hem te nemen, maar veel keuze heb ik sowieso niet. Ik ben van 21.30u tot 01.15u bij hem gebleven en eigenlijk is er niet echt veel gepraat. Ik heb op zijn zetel gelegen terwijl hij naast me zat en nog op zijn pc zat te werken. De geluiden, de geuren, de kamer, de weinige woorden...ze waren echt geruststellend, vertrouwd...en ze gaven me vooral een veilig gevoel. Bij hem kan ik tot rust komen, ook al weet ik vaak niet hoe ik me bij hem moet/mag gedragen. Maar alles ging vanzelf. Het voelde heerlijk te weten dat ik een vriend had die om me geeft.
En stiekem voelde ik me ook goed toen hij me vertelde dat hij ruzie heeft met een vriendin van hem. (Dat meisje was in het begin van onze relatie mijn beste vriendin, maar ze heeft me toen volledig laten vallen om een vriendschap op te bouwen met Tom...waar ik blijkbaar niet in paste.) En als hij ruzie heeft met iemand, moet je al iets héél ergs gezegd of gedaan hebben! En dat heeft ze dus ook gedaan, ze heeft racistische uitspraken gedaan...en laat hem daar nu net zo gevoelig voor zijn!
Hij stuurde me zonet een bericht om te zeggen dat hij aan het twijfelen is of hij haar zou laten vallen of niet, want het valt hem heel zwaar, maar ze heeft hem ontzettend hard gekwetst. En blijkbaar is ze zich zelf totaal niet bewust van het feit dat ze zo overtuigd is van haar ideeën...die in zijn (eigenlijk onze) ogen radicaal en onmenselijk zijn.
Ik vind het erg voor hem, maar ik vind ook niet dat hij er nog tijd moet in steken. Ach ja...hun kennende komt het uiteindelijk toch weer goed.

Maar weet je wat me het meest van slag gemaakt heeft? Het feit dat Tom er zo 'kapot' van is, van die racistische opmerkingen. Oké, hij heeft een 'xenofoob-fobie', maar ik denk eigenlijk dat er meer achter zit.
Hij is de laatste tijd zo afstandelijk, zowel in zijn doen als met zijn woorden. Ik denk niet dat hij het zelf beseft, maar ik voel het. Ik voel de afstand, de afwezigheid, de verwardheid,... En ik heb heel sterk het gevoel dat daar iemand voor tussen zit. En als ik zo zijn verhaal hoor van met die vriendin enzo, ben ik er nog meer van overtuigd dat die uitspraak begonnen is doordat hij haar vertelde over een meisje dat hij leuk vindt. Want hij wil graag goedkeuring van anderen en zeker van haar...en ik denk dat hij daardoor net zoveel gekwetst is.
Oké, ik geef toe dat het voor jullie waarschijnlijk een hele rare theorie lijkt te zijn, maar ik ben er vrij van overtuigd eerlijk gezegd. Ik ben zo goed als opgevoed door Tom, ik heb hem inmiddels bijna 5 jaar in mijn leven...en ik ken hem. (voor zover je hem KAN kennen) Het is een soort moedersinstinct, iets dat me een buikgevoel geeft. (Ja, dit klinkt misschien als bullshit, maar zo voel ik het aan.)

Ergens doet het me pijn deze hele situatie, maar ook ben ik blij met het idee dat Tom misschien terug gelukkig gaat worden. Alleen hoop ik dat hij eerlijk met me gaat zijn en het me zelf zal vertellen. En als ik het echt niet meer hou, dan vraag ik er zelf achter... Gewoon, of hij toevallig iemand heeft of iemand ziet zitten. Hij zal zich misschien betrapt voelen als het inderdaad zo is...maar ik ga blij zijn voor hem. Ik ga echt proberen blij te zijn voor hem, want ik wil hem tenslotte gelukkig zien! Oké, dan sta ik niet meer op de eerste plaats voor hem, maar stond ik daar de afgelopen maanden nog wel? En is dat dan zo belangrijk?
Als hij inderdaad een nieuwe liefde heeft, is dat misschien het teken dat ik ook verder moet met mijn leven. Want tenslotte wil ik ook gelukkig zijn...al wil er blijkbaar niemand samen met mij gelukkig zijn. Ach ja, dat ligt dan weer aan mezelf natuurlijk.

Maar ik loop op de zaken vooruit. Tenslotte bestaat de kans nog steeds dat ik het fout heb. Al ben ik vrij zeker van niet. Maar ik moet me er alvast niet druk over maken, want dat is nu eigenlijk allemal bijzaak. Eerst moet ik mezelf bijeen schrapen en mezelf terug op mijn pootjes zetten...en dan kan ik me weer volop bezighouden met anderen. Jaja, lekker egoïstisch.

Euh
May 17, 2008 om 17:54
Na je hele verhaal gelezen te hebben, wil ik alleen maar zeggen: je bent niet egoistisch!
May 18, 2008 om 07:53
Hee,
allereerst bedankt voor je reactie bij mij ;) ik doe het sonja bakker dieet en daarbij eet je de ene dag best weinig maar de dag daarna dan weer best veel, juist om je metabolisme actief te houden (hoewel ik er altijd nog wat extra's bijneem)
heel veel sterkte met alles wat je hier hebt opgeschreven :( ik ken dat exen gevoel trouwens wel.. alleen heb ik niet meer zo'n goede band met m'n ex, die jij volgens mij toch nog wel hebt. En binnekort kom je echt wel iemand tegen die samen met jou gelukkig wil zijn :)
May 19, 2008 om 12:32
Danku
Ma da ware foto's van vorig jaar en toen woog ik toch wel 3 kilominder
ma toch bedankt!
als je nog handige tips hebt om snel af te valle,
Let me know;
Xje
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan