Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, August 18, 2008

Tinseltown woog op het moment van schrijven 98.90 kg (bmi: 29.53).

Maandag 18 augustus.

De zondag kwam, hing en ging. Schoonzus, recent gescheiden na 20+ jaar huwelijk (tja), zou voor een dagje afzakken naar zee. In haar zog: de dochter van twintig en die haar ware Jacob. Nu ja: JaBob. Een échte Bob. Geen sleutelhanger, en ook geen waterdrager. Ze waren trouwens met de trein. Dus zorgde ik, op algemeen verzoek van Geertrui - het wetgevende orgaan in onze schijndemocratie* - voor luchtige zalm- en tonijnslaatjes**, bijtgraag gekookte aardappeltjes en boontjes. Tussen 11 en 12 snel nog even de polders aan flarden gefietst, want ik had het weerbericht voor de komende dagen namelijk ook wel gezien.

Tegen enen al dat lekkers op tafel, met pistoleetjes *** en notenbrood erbij, wat bijgekletst, opgepept en afgelachen, en daarna met de jonge garde een paar partijtjes ge-Buzzt op de PS3. Als avatar uiteraard voor de besnorde en bekwabbelde Vegas Elvis geopteerd en ondanks de verenigde samenspanningen van de jeugd uitgebreid gezegevierd, in een zelden geziene symbiose van kennis, katachtige reflexen en absolute hoerenchance. Zoals ze zeggen. Bij ons.

Over onsen gesproken. Balans van de (derde dieet)week is positief. Geen uitschuivers, gesport volgens planning en onder de honderd gedoken en gebleven. Maar... uit ervaring weet ik dat nu twee, drie moeilijke weken aanbreken. En ik weet ook waarom. Het afvalproces zal vanaf nu langzamer verlopen. Daarnaast ben je geneigd om de teugels toch iets te vieren, net omdàt het zo goed gaat. Zag u overigens hoe handig ik hier overschakelde van eerste naar tweede persoon, om iedereen bij de zaak te betrekken en niet alleen mezelf met de vinger te hoeven wijzen ;) Jaja. Ons kent ons.

Anderzijds: vroeger had ik geen sociaal vangnet als Valtaf, dus hoop ik dat dàt misschien de reddende factor wordt. Bovendien (en misschien al nét dààrdoor) vertoon ik nog geen enkele van de symptomen die me vroeger na de eerste paar weken parten speelden. Dus... laten we vooral de beer het vel nog niet afstropen.

Over de maandag kunnen we kort zijn. Ik werk al drie uur langer dan ik me had voorgenomen, en als we afgaan op dat fijne grijstintje aan de lucht (Pantone 427-431), wordt dat straks een uurtje watertrappelen in plaats van hardlopen. Hardlopen. Bestaat zachtlopen? Zoggen, zegt u?

Aan alle buddy's en bezoekers: zoek je doel, stel je vizier scherp, controleer je ademhaling, en schiet die vetvogel uit het zwerk.
Speciaal aan Eva en Mylady: extra sterkte toegewenst.
* Grapje, uiteraard. Ik koester me in de stralen van haar verlicht despotisme. Maar serieus: we zijn als Yin en Yangeke.

** een culinaire constructie met Effi Light Bijnanaise, fijngesneden ajuin, hardgekookte eitjes, gekruid met peper, Provençaalse kruiden, cayennepeper en afgewerkt met wat peterselie en grijze garnalen.

*** kadetjes

August 18, 2008 om 11:55
Fijn dat je ons één en ander via de voetnootjes eventjes uitlegt ;)! We zouden eens de verkeerde conclusies trekken :P! Hihi, grapje hoor :).

Leuk dat je zo'n uitgebreid dagboekje maakt. Ik ben namelijk een lezer, en jij blijkbaar een schrijver :)! Hou dat maar lekker bij, dan zullen wij hier op valtaf als vangnet fungeren ;)!
Onbekend
August 18, 2008 om 16:00
Leuk als jongeren 'onze' muziek waarderen. Mijn zoon heeft dat ook wel een beetje, met zn 10 jonge jaren.

Die tonijnsalade klinkt erg smakelijk overigens. Ben niet zo'n hoogstandje in de keuken. Ik kook omdat het moet, maar laat liever voor me koken.

Je zit al een eind onder de 100, die ga je niet meer zien op de weegschaal. :gazodoor2:

Groetjes!
August 18, 2008 om 17:35
Hoi,

Wat schrijf je meer dan prachtig, chapeau!:voorjou:

Vind je het goed dat ik je heb toegevoegd als buddy? Ik blijf je belevenissen graag lezen. Overigens hoor ik graag wanneer deze gebundeld worden...
:lezen:

Groet voor nu,
Sophie
August 19, 2008 om 04:04
no worries mate,
maar fijn te weten dat er iemand klaar staat om me een (virtuele neem ik aan :bang:) trap te verkopen mocht ik het nodig hebben.

Als ik je dagboeken zo lees geloof ik dat je echt iets te pakken hebt, laat
het niet gaan. En inderdaad, als je jezelf beloont voor goed gedrag met het toestaan van slecht gedrag dan ben je er mentaal nog niet klaar mee.

Ik neem aan dat we hier allemaal op zoek zijn naar die mentaliteitsverandering die een permanente oplossing biedt tegen die overvloed aan vet en suiker (et al.) die ons wordt opgedrongen en voorgespiegeld, die in de aanbieding wordt gegooid (nu 10 liter cola voor de prijs van 6!), die staat voor het 'pure genieten' (ola magnum).
Je moet jezelf een ander verhaaltje vertellen dus (en het geloven ook nog).

Maar je bent goed op weg met dat andere verhaal dus ga door!
August 19, 2008 om 04:14
:hoihoi: Tinseltown,

Je bezoekje aan het tehuis was toch nog niet om een kamer te reserveren, hoop ik? ;)

Enne... ja, valtaf kan soms een manier zijn om niet op te geven.

Ik wens je een hele leuke dag toe.

groetjes,

:isabella:
Eva
August 19, 2008 om 06:36
dank voor je virtuele hug, voel me zacht gezegd klote
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan