Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, August 25, 2008

Tinseltown woog op het moment van schrijven 98.00 kg (bmi: 29.26).

Maandag 25 augustus

Iemand – ere wie ere toekomt: Lelietje – stelde terecht vast dat ik “duidelijk in een peinsbui zit”. Nadenken over jezelf, de wereld en je plaats daarin (ook al slinkt die zienderogen, hehe) is niet per definitie slecht, natuurlijk. Het enige gevaar is dat diep doordenken, naast schele hoofdpijn, meestal uitdraait op een al even bodemloze zucht en een potje relativeren om de ellende buitengaats te houden.

Begrijp me goed: relativeren is prima, jezelf op de eerste plaats, maar het leidt vaker dan niet tot kromme redeneringen als “Wat heeft het voor nut als ik mezelf al het lekkere op aarde ontzeg?”. “Na een ferme neut ziet de wereld er een stuk leutiger uit, toch?”. “Ik zit misschien niet goed in m’n vel, maar ik ben de enige niet”… enzovoort.

Krom, ik zei het al. Want een kromme is per definitie onderdeel van een cirkel, en die zijn van nature vicieus. Zigzaggend door het leven, met ups en downs, maar immer gerade aus, zo moet het zijn, zo zal het zijn en niet anders. De goede met de kwade dagen. Al ziet iedereen zijn grafiekje liefst naar beneden donderen, loodrecht en pijlsnel.* Bij voorkeur zonder één vinger te verroeren en zonder zich één calorie te moeten ontzeggen. De aard van het beestje… Utopia, nu! Nutopia. En wie hier Nutella las, moet niet alleen dringend naar de oogarts ;)

Nee, een betere tactiek om met ellende om te gaan, van de dagelijkse akkefietjes tot de wereldomspannende miserie die de media ons zo gretig voorschotelen, lijkt mij het wederzijdse solidariteitsprincipe op mensenmaat. Ik weet dat ik in herhaling val, maar op dat principe stoelt ook Valtaf een beetje. En geen klein beetje, als ik dààr dan dieper over nadenk. Mijn grootste motivatie om elke dag opnieuw in te loggen en het vet van me af te schrijven, is dat ik er niet alleen mezelf mee help, maar dat ik ook denk, hoop, nee, wéét dat ik er andere mensen mee kan helpen. En zodoende, weer mezelf. Een cirkel, maar een delicieuze.

---

Een bewogen weekend achter de rug. Letterlijk, dan. Zaterdag een flukse fietstocht, zondag Zaagdag. Niet m’n gebruikelijke Zuid-Nederlandse gezaag dat in het Noorden te boek staat als gezeur/gezeik, maar lekker ouderwets, vetverpulverend hout zagen. Vier uur aan een stuk, in het zweet mijns aanschijns, met de handzaag, tot m’n rechterarm uit de kom hing en ik m’n tong, als een vadsige boa, drie keer rond m’n nek kon wikkelen. Alle restjes hout van de voorbije renovatie hapklaar voor het najaar. De dame des huizes complimenteus (“Je begint het echt héél goed te zien nu…” – vrouwen herkennen de psychologische meesterzet ongetwijfeld, want ze had het uiteraard niet over de netjes gerangschikte houtstapel). En ik? Ik dik tevreden.

O ja, zaterdag ook een extra portie zout water afgedreven, toen Tia onze hoogste verwachtingen overtrof. Ik kan het niet laten, ben o zo’n stoere ontroerboer.

Dagboektip van de dag:
Eén verhaal heeft me dit weekend extra aangegrepen. Het weerzien van Driekje met de zee. Heel mooi beschreven, heel inspirerend.

Aan allen: een uitermate delicieuze week, wat je doel(en) ook moge(n) zijn.


La mer qu'on voit danser
Le long des golfes clairs
A des reflets d'argent.

- Charles Trenet, La Mer (1938)

* Ik wéét intussen dat niet iederéén op Valtaf een afvaller is, maar laten we grafiek gelijkstellen aan beoogde doel, in welke richting de pijl ook wijst.

August 25, 2008 om 06:24
Mijn vriend is ook zo een zager :)
Die doet niets liever dan een hele namiddag aan een stuk houtjes zagen in de tuin. Zijn tuinfitness, noemt hij dat.
August 25, 2008 om 09:54
Jij probeert het vet van je af te schrijven, lukt dat een beetje? Houdt dat de 'zin in snack' ook op een afstand?

Hoe is het met je achillespees?
Vaak duurt het wel lang. Heb je al gegoogled op achillespeesblessure?
Hier een goede site, met ook nog een link naar oefeningen. Deze hebben mij destijds goed geholpen. Niet met een volgende oefening beginnen als de eerdere oefening nog pijn doet.
http://www.vvsport.be/blessures/blessure/achillespees.htm
August 25, 2008 om 15:07
Ha die Marc
ik lees je stukjes altijd weer met veel plezier.
Je stukje over zagen vind ik wel aardig, by the way als je je vervelen zou, ik heb nog wel klusjes.
Realiseer je wel dat je nu nog gewichtig kunt spreken maar dat dat steeds minder wordt....
Ook je vette glimlach zal er erg onder lijden, maar ja dat is de prijs die je betaaltr voor het succes.
Onder het motto minder is meer wens ik je enorm veel succes en dat je pen maar even scherp mag blijven...
Ik kijk ook de laatste paar dagen even bij Driekje en zeker niet als ramptoerist zoals Biebel het zou noemen.,
Heftig zeg, is wel moed voor nodig lijkt me.
Weet niet goed of en als je, wat je moet reageren op haar site, lijkt me dat de diikke van dale de juiste snaar geraakt heeft, ook niet gemakkelijk.


groetjes
wolfgang
August 25, 2008 om 16:22
Hee die Marc!

Haha dat klinkt prachtig *O* die ga ik van je 'lenen' !

Oh, mijn excuses, dan had ik die ontwikkeling gemist ;) welke heb je uiteindelijk gekozen?

Ik ga ze aan niemand anders doorspelen dan mijn eigen verbrandmechanisme :P, met mn tijdelijke strenge dieet moet dat wel lukken :)

Succes deze week! Je kant het :D

:liencubus:
Onbekend
August 25, 2008 om 16:32
Ha die Tinsel,

...Mijn grootste motivatie om elke dag opnieuw in te loggen en het vet van me af te schrijven, is dat ik er niet alleen mezelf mee help, maar dat ik ook denk, hoop, nee, wéét dat ik er andere mensen mee kan helpen. En zodoende, weer mezelf.

Precies beschreven waar ik het ook voor doe... Tnx... In feite zijn we allen één, of was het nou één Al...? Of...

Nou ja, vul zelf maar in. Wat is trouwens je alternatieve gewichtslijntje in je grafiek? Ben je op de alternatieve tour aan het afvallen? Dan heb ik in ieder geval nog wat verse gemberthee voor je... :-)

Ciao, ciao en smeltze...

:goteam:
Jolanda
August 25, 2008 om 19:07
Marc,

Indeed, dat relativeren is geen hulp bij de dingen die hier ondernomen worden :S , je hebt de essentie van dit valtaf-gebeuren precies te pakken volgens mij. Dus we (ik ook, sprak ik mezelf moed in) gaan gewoon weer door waar we gebleven waren...

groet,
Piet
August 26, 2008, gewijzigd door Angel52 op August 26, 2008 om 04:02
Hi!

Hoe is het?

Tja sporten..... Geen outfit; dat is een goeie! :ineendeuk: Dat zou wat voor mij zijn! Ik heb grootse plannen, maar er komt niks van. Dat komt omdat ik te druk ben met de kids! Ik heb 2 keer meegedaan met zo'n springdvd :balanceboard: Ik heb een spinningfiets :fietsdefietsdefiets: en nog zo'n vaag apparaat in de garage staan. En ik heb zo'n buikspierding :situps: Allemaal heel leuk, maar ze zitten onder het stof!

Ik moet wel zeggen dat ik 8 keer op en neer loop naar school om mijn zoontje weg te brengen. Het is hier wel dichtbij, maar ik doe tenminste iets. Het liefste ga ik op yoga, maar dat is hier ook niet echt in de buurt.
Zou het er nog eens van komen?

:groetjes: :fairy:
August 26, 2008 om 04:15
:hoihoi: Tinseltown,

Het vet van je afschrijven gaat je wel aardig af , zie ik :okidoki:
Enne... wat het analyseren betreft, ik denk dat ik dat nu in het begin doe, omdat ik er zo hard mee bezig ben, maar na een tijdje wordt het weer als vanouds met dat verschil dat ik hopelijk dan zelf niet meer klaag, zeur en roddel ;)

Maar bedankt voor je medeleven!

Enne... Keep up the good work!

:isabella:
August 26, 2008 om 07:59
Als ik honger heb kan ik inderdaad gewoon wat eten. Het probleem was ook geen honger, maar de allerlekkerste koekjes van AH zijn in de aanbieding (countrycookies) en daar had ik enorme trek/zin/verlangen/smacht naar. Dan helpt geen komkommer, boterham, wortel of soepstengel meer.
Maar het is inmiddels al weer dinsdag en vanavond ben ik niet thuis. Dat is vaak een oplossing. Vroeg naar bed of gewoon niet thuis zijn.
Het worden trouwens moeilijke weken, want chocoladepepernoten van euroshopper zijn nog lekkerder dan die countrycookies. En die tijd komt er ook weer aan. Heb je nog tips om me daar tegen te wapenen. Het is me ruim 2 1/2 jaar gelukt om te lijnen en daarna op gewicht te blijven. Maar ineens is het moeilijker dan ooit. Ik zit dan ook weer vaker op de site. Helpt ook wel.
Heb jij geen zwakke plekken (wat eten betreft dan, mag natuurlijk niet te persoonlijk worden:))
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan