Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Tuesday, September 2, 2008

Hermine woog op het moment van schrijven 66.30 kg (bmi: 24.65).

De Tibetaanse Terrier:

Deze kleine kameraad houdt van mensen. Tibetaanse Terriërs zijn levendig, uitgaand, vrolijk, moedig, waaks, attent, intelligent, vriendelijk en vredelievend. Ze kunnen goed met andere huisdieren omgaan zoals katten of konijnen. Ze doen graag alles mee met het gezin. Ze zijn graag bij kinderen, zijn dan niet kleinzerig en zullen nooit of zelden agressie vertonen. Vervelende situaties zullen ze mijden en laten zich zelden met vreemden in. Binnenshuis is de Tibetaanse Terriër een rustige hond en kan makkelijk uren voor de openhaard vertoeven. Als de Tibetaanse terriër erop getrained is kan hij prima overdag alleen zijn. Zeker als puppie is het belangrijk de hond af en toe een uurtje alleen te laten. Zijn blaf is uniek; het neemt in volume en toonhoogte toe namate hij langer blaft. Ze staan echter niet bekend als "keffers". Zijn uiterlijk kan de schijn hebben van een troeteldier, maar in zijn eigen beleving is hij een reuzenhond en gedraagt zich ook zo. Al is hij voor een herders-achtige tamelijk klein van stuk, fysiek en psychisch gezien is het een sterke, stoere hond die vol bewegingsdrang zit.

BRON: wikipedia

Voorbeeldnamen: Tipsy Ted,Stippel,Zwabber,Stoffer en nog veel meer.

September 2, 2008 om 04:29
Hai Buddietje,

Net even zitten kijken naar foto's van Tibetaanse terriërs. Naast dat ik het een erg leuke naam vind, vind ik het ook schattige hondjes. Voor deze ben ik zeker weten niet bang. Kun je je mijn angst voor honden nog herinneren? Hebben jullie al een naam bedacht? Ik zag ook diverse kleuren en ik zag er één met een spitse neus. Of is dat de manier van trimmen? Nou, gefeliciteerd hoor!!
Wel een beetje gek dat jij er kouwbehoefte van krijgt. Zal ik je maar een bot sturen? Sterkte bij de tandarts!!! Rotbehandeling is dat. Nadien mag je een tijdje naar bed, want dan ben je héél moe. Ik ga morgen. In de vakantie is er een stuk van mijn kies afgebroken en dat zal wel op een kroon uitdraaien denk ik.
Stom hè die arm? Het gaat vast weer over. Men zegt dat het kan komen door het uitwringen van doekjes.....LOL. Ik doe dat wel veel in mijn werk natuurlijk. Nu heb ik van een buddie gehoord dat je dat dan andersom moet doen. Slimme oplossing waar ik zelf nog niet was opgekomen.
Hoe is het eigenlijk precies met je gewicht??? Dat van mij is nu 74.4 (gisteren 74.9)

Liefs en droom maar fijn over je nieuwe hondje!

Wietje
September 3, 2008 om 10:29
Hai,

HELP!!Woog ik toen 67 kilo??? Nu is mijn streefgewicht 68 :-) Ik zou bijna denken dat Valtaf ervoor gezorgd heeft dat ik zwaarder ben geworden. Dat is natuurlijk niet waar, maar er ZIT een kern van waarheid in, want ik ben daardoor meer aan het internetten geslagen èn de jojo ligt voortdurend op de loer.

Gelukkig dat je geen pijn meer in je mond hebt. Akelig is dat toch! Weet je al een naam voor je puppiekind?? Of krijgen we een kaartje :lachen: ??

Gelukkig heeft het gebruik van de muis geen enkele invloed op mijn arm. Ik zit op de bank en mijn elleboog steunt op mijn weelderige flank.

Ik wring op mijn werk behoorlijk vaak iets uit, maar het komt daar vast niet van, want ik kreeg het in de vakantie. Het kan alleen door het fietsen gekomen zijn.

Ok, goed idee, alles opschrijven! Ik zal het vandaag nog met terugwerkende kracht doen. Doe je mee??

O, wat erg hè die heksenharen?? Ik ben ook zó donker! Ik trek ze elke dag uit. Ik ga nergens heen zonder mijn pincet en (vergroot) spiegel.

Wat ik je ook nog wil vragen.....wat doe jij om je haar zo leuk warrig te krijgen? Doe je er mousse in?? Ik probeer vaak een beetje minder stijve look te creëren, maar het lukt me niet zo goed. Vandaag heb ik helemaal een bad hairday trouwens. Misschien moet ik het weer laten knippen, maar dat is pas net weken geleden. Bij mij staat opgestoken haar óók heel mooi, maar met grijs haar lijkt dat wel direct 10 jaar ouder. Tips zijn welkom!

Jij ook een fijne avond.

Wiet
September 3, 2008 om 16:51
Nou zeg, ik zie dat jij ook nog niks hebt ingevuld, dus ik begin ook morgen pas hoor!!!:-)

Slaap ze,

Margriet.
September 4, 2008 om 15:46
Hai Snakkie, (ook een leuke naamvoor je pup hi hi)

Ik heb op internet zitten zoeken naar Tibetaanse namen en kwam oa Tara tegen. Dat vind ik een heel mooie naam. Maar is het eigenlijk een teefje of een reutje?
Ik kan me er wel iets bij voorstellen dat Clemens de originele naam wil blijven gebruiken, dat is nl. ook een heel mooie.
Maar goed, ik zal nog eens nadenken of er iets uit mijn creatieve brein wil komen.
Tibetanen geloven ook heel erg in reincarnatie hè? Dus wie weet krijg je op deze manier je mollepop nog een beetje terug.
Ik snap niks van jou haren knip verhaal. Maar dat word me vast nog wel eens duidelijk. Ik weet de laatste jaren niet waarvoor ik moet kiezen, kort of lang.

Ik ben vandaag al begonnen met het noteren van eten en drinken. Ik vind het altijd een hele klus, dus ik weet niet hoe lang ik het volhou hoor (het is net lijnen)

Vind je Buddie geen leuke naam voor je pup? :lachen:

Fijne avond!

Margriet
September 7, 2008 om 06:04
Hallo pechvogeltje!:zomer01:

Hoe gaat het met je?? Nog steeds pijn in je kies? Ben je nog naar de weekend-tandarts geweest of kun je het uithouden tot maandag? Ik vind het echt sneu voor je.

Met mijn arm gaat het redelijk. Het hangt van de soort beweging af hoe het gaat. Iets van een hoge plank tillen gaat lastig. Ik probeer er wel iets mee te blijven doen. Het gaat langzaam vooruit.
Waar ik me meer zorgen om maak is het feit dat ik in steeds meer gewrichten pijntjes krijg. oa knie, heup (al 2 jaar) en nu ook een botje in mijn voet. Vreemd allemaal. Het zullen wel de welbekende hormonen zijn.
We zijn idd een stelletje kneuzen!

Om je eerlijk de waarheid te zeggen vind ik Tipsy Ted ook een leuke naam. Uiteindelijk wordt het dan òf Ted of Tipsy natuurlijk, daar moet je wel rekening mee houden!

Wij zijn dus niet naar de heuvelrug dit weekend. Vandaag komen dochter en schoonzoon eten. Op veler verzoek kaasfondue! Niet echt goed voor de lijn, maar ik neem nauwelijks brood. Ik dip matig met veel rauwkost, ok?

En dat noteren, daar ben ik na 1 dag weer mee gestopt. Ik vind het te veel tijd kosten, typ liever een mailtje naar jou!!

Sterkte meissie, neem maar een lekker glas rode wijn op kamertemperatuur.

Groetjes,

Wietje
September 10, 2008 om 02:21
Hai meissie,

Nee nee, ik lig zeker niet gestrekt op de badkamervloer. Gelukkig niet zeg.
Wat leuk dat je je vriendinnen advies gevraagd hebt voor mij, ook al zal dat indirect gegaan zijn :-)
Het gaat wat beter met me. Ik ben gisteren ook weer gaan werken en dat viel niet tegen. Verder was ik gisteren vroeg naar bed gegaan met Paul, omdat we daar (we waren allebei nogal moe) naar Netwerk wilden kijken, naar een reportage over agressie naar werknemers in de zorg. Het was een kort item en een beetje onderbelicht, maar toch goed dat er ook eens aandacht aan deze kant besteed wordt.
Ik ben blij dat het met je kies (of wat daarvan over is) ook beter gaat. Ik geloof dat de meesten van mijn pijntjes ook wel een soort externe oorzaak hebben (lees: teveel fietsen of te onbesuisd zijn en me werkelijk overal stoten)
Maar als ik weer overal pijn krijg ga ik de HA eens vragen.
Wat ga je doen vandaag?? Ik ga zo werken en vanmiddag op de thee bij een oud cliënte.
Heb jij genoten van het weer gisteren? Ik vond het alweer te warm (klaag klaag)

Heb een fijne dag!

Poot,

Wietje
September 14, 2008 om 15:53
Wat een mooie foto's en wat een mooie sjaal, mevrouw Mulish!
September 14, 2008 om 16:24
Hallo Hermien,

Fijn dat jullie het gezellig hadden, maar het weer was erg jammer hè? Ik herinner me van ons rondje zuiderzee dat ik Edam heel erg leuk vond. Wij logeerden toen in Fortuna. Echt een aanrader, ook qua eten. Hoeveel van de route moeten jullie nog lopen?

Ja, grappige wel hè, die foto's? Ik was vandaag een dag fietsen in de duinen, met mijn zussen. We hebben heerlijk zitten picknikken. Hadden van alles mee..........cous-cous, spinazie-ricottataart,soep,brood,wijn,koffie,bitterkoeken,vruchtenkwark etc. Ik heb in lange tijd niet zoveel gegeten. Ik vond het een waardevolle dag. Eigenlijk moeten we dit vaker doen, want het praat makkelijker bij dan tijdens een etentje in een restaurant.

Hoest met je gewicht??

Tot morgen,

Wietje
September 16, 2008 om 07:15
Hai Hermien,

Hoe gaat het met je mond? Dit is toch ook een ellende zeg!!
Ja, dat van die reactie over die foto's had ik gezien, dank voor het compliment. Ik vind mijn haar nu weer te kort! Ben ook zelden tevreden daarover moet ik zeggen.Ik kleed me meestal nogal sportief met geruite bloesjes enzo en dan vind ik mij net een man of een vrouw die van vrouwen houdt om het netjes te zeggen. Dus het mag weer ietsje langer groeien. Dat nonachalante eraan vind ik wel leuk.

Kijk, dat ik te weinig eet, daar denk ik óók wel eens over na. Maar het verschilt nogal qua periode bij mij. Op dit moment let ik er weer erg op. Voldoende boterhammen, fruit, yoghurt. Ik doe mijn best.

Dus jij weegt nu zo'n 70 kilo als ik het goed begrijp??? Vul je óók je grafiek niet in om hem niet demotiverend te zien stijgen???

Ik denk dat je aan je nieuwe hondje toe bent. Kun je weer lekker lange wandelingen mee maken en ravotten!
Nog even geduld.........is de naam al bekend?

Wellicht komt zo de loodgieter. Wij douchen al weken in het bad, vanwege lekkage van de douchebak. Erg ohandig. Het loopt ergens onderdoor de gang in, dus het is nogal een heftig probleem. Maar "alles gaat voorbij" zou mijn moeder zaliger zeggen.

Sterkte!!!

Je buddie Wietje
September 17, 2008 om 17:05
Hai Buddietje,

Als je stoffer overweegt, waarom maak je er dan geen Dusty van?? Vind ik wel een leuke.

Morgen meer. Ben naar de film geweest en net thuis.

ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

Wietje

September 23, 2008 om 12:02
Hallo Hermine,

Hoe gaat het met je?? Was het puppie nog net zo lief als de vorige keer of zo mogelijk nog liever?? En is er al een pondje van je "overgewicht" af??

Hier alles ok. Heb een leuk weekend gehad en het gaat ook goed met afvallen volgens mij. Dus geen klachten.

Is je kakement weer in orde???

Groetjes,

Margriet.
September 25, 2008 om 11:27
SJOKO! hartstikke leuk! Wordt het vanzelf TOF, denk je ook niet?? Dat zou ik hebben tenminste :-) Succes met de lekkere drukte en met het randjes poetsen.

Wij gaan vanavond met zijn 3 tjes naar Herman Finkers. Erg veel zin in.

Liefs,

Margriet.
October 3, 2008 om 05:27
Hallo lieve buddie,

Hoe gaat het met je? Ik mis je een beetje? Maar goed, ik heb me ook niet erg vaak laten zien de afgelopen weken.
Ik ben iets meer gaan werken. Iemand deed een beroep op me en ik kon dat niet goed weigeren omdat het zo'n lief mens is. Vind het ook wel leuk hoor.En brengt weer geld in het laatje voor leuke dingen :-)
Hoe gaat het met je lijntje? Daalt het al weer wat?? Nog mooie films gezien, boeken gelezen, wandelingen gemaakt?? Gewonnen met bridgen???

Dit weekend blijven we thuis. Het is niet echt aantrekkelijk nu op de heuvelrug. Wel knus met het kacheltje aan, maar ook vrij vochtig.

Fijn weekend!!

Liefs,

Je buddie
October 7, 2008, gewijzigd door Caffelatte op October 7, 2008 om 07:09
Hallo Snackajackje,

eet je die nog wel eens?? Ik koop heel af en toe de zoete variant, heerlijk!

Wat leuk dat je weer met Spaans bent begonnen.Heb je een leuke groep en veel huiswerk? Ik ben toevallig gisteren weer begonnen met Italiaans. Deze keer bij een andere lerares. Ik ken haar wel al van vroeger van de Volksun. maar das van jaren geleden. Ik heb toch nog vaak problemen met de grammatica en dat kan zij mij als nederlandse goed uitleggen. Ik heb nu privéles, elke twee weken.

Dus jij hebt het ook druk. Ik ook wel, maar ik merk dat ik alles vrij goed op een rijtje heb en dat bevalt me toch wel. Ik hou zelfs tijd over voor een mailtje naar jou en voor mijn clubje.

Met mijn been en elleboog gaat het redelijk. In beiden lijkt wat vooruitgang te zitten, dus das mooi.

Je mag mijn pas gewonnen weegschaal wel hebben hoor. Ik heb er nu twee. Heb hem op marktplaats gezet, maar niemand wil hem. Zal ik hem opsturen?? Of wil je je gewoon nooit meer wegen??? Kan ook natuurlijk!

Is C arts?? (of is dat verboden stof?)

Ik ben een kort vestje aan het breien met wijde mouwen. Lijkt leuk te worden, maar het meeste mislukt bij mij. Ik vind het wel een prettig werkje 's avonds in de herfst/winter.

Mooi hè, de heuvelrug?? Wij gaan er as weekend vast heen, het wordt weer mooi weer.

Fijne dag verder. Ik ga zo werken. Ik vind het nog steeds leuk!

Vrijdag naar Gorkum met mijn zus. Er zijn twee tantes ernstig ziek.

Groetjes,

Wietje
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan