Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Tuesday, September 2, 2008

Margarita42 woog op het moment van schrijven 77.70 kg (bmi: 31.52).

Goedemorgen,

Het gaat goed met me! De behandeling van m'n rug/nek/schouders door de chiropractor ("kraker";) heeft me goed gedaan. Behalve dat de pijn weg is, voel ik me ook een stuk fitter. Ondanks dat ik weet dat ik aan een eventueel ontslag niets kan veranderen, merk ik dat ik er toch veel aan denk. Nog een paar weken geduld en dan weet ik meer. Ik laat het maar over me heen komen. Wie dan leeft, die dan zorgt.

Het weekend is qua eten helemaal fout gegaan, maar ik kan daar inmiddels goed mee omgaan. Kon gisteren de knop weer gewoon omzetten en normaal en gezond eten en drinken en ook weer bewegen. Weer lekker op de fiets naar kantoor. Vanochtend ook, hoop alleen dat het vanavond niet al te hard regent als ik naar huis moet.

Medio augustus was het 3 jaar geleden dat ik ben begonnen met afvallen. Ben toen met WeightWatchers begonnen en heb dat maandenlang heel serieus volgehouden. Doordat de cursus op een bepaald moment naar een andere lokatie ging ben ik het toen op eigen houtje gaan doen. De eerste maanden was ik zeer aktief op het forum van de WW. Daarna ben ik op aanraden van mijn buddy Saltandpepper hier bij Valtaf gekomen en heb daar werkelijk geen seconde spijt van gehad.

Ondanks dat ik geen punten meer tel en opschrijf, bereken ik nog steeds in m'n hoofd van alle voedingsmiddelen hoeveel punten het is. Is een "tik" die ik eraan heb overgehouden. Wel een goede tik waar heel goed mee te leven valt.
Verder hou ik me nog steeds zoveel mogelijk aan de eet- en drinkregels van de WeightWatchers.

Het belangrijkste dat ik er eigenlijk van geleerd heb is als je de ene dag teveel neemt, je de volgende dag een pas op de plaats maakt. Het ging er bij de WW nl. ook om dat je de ene dag wat minder punten kon eten als je wist dat je de volgende dag wat meer punten nodig had. Of als je de ene dag wat teveel had gegeten, kon je dat de volgende dag compenseren door wat minder punten te eten/drinken. Feitelijk dus gewoon een balansdag neemt.

Het resultaat is dat ik dus eigenlijk over het gemiddelde genomen al heel lang stabiel ben. D.w.z. tussen de 75 en de 78 kilo.
Toch zou ik nog steeds heel graag onder de 70 kilo geraken.

Omdat ik nu merk dat bijna al onze medelijners weer terug zijn van vakantie en hun kinderen naar school hebben, is iedereen weer serieus bezig. Ik wil hier weer graag aan meedoen en wil elke week een doel voor mezelf stellen waar ik naartoe wil werken.

Mijn doel voor deze week is dat ik a.s. vrijdagochtend 77 kilo wil wegen.

Wie doet er mee?

Als we er met z'n allen onze schouders onder zetten gaat het ons gewoon lukken.

Ik stuur jullie hiermee een flinke dosis motivatie, plezier en doorzettingsvermogen en hoop dat jullie persoonlijke korte termijn doelen bereikt worden.

Heel veel lieve groeten van ReginaSeptember 3, 2008 om 05:08
Graag gedaan hoor, daar zijn we toch buddy´s voor.

Fijn te horen dat het nu weer wat beter met je gaat. Als je veel last van je nek en rug blijft houden kun je ook altijd een keer bij me langskomen in mijn praktijk.

Nu je ritme weer oppakken, je ben hartstikke goed bezig zo.

:mientjepuk:
September 3, 2008 om 05:54
Hoi Regina,

Fijn dat jij je weer wat beter voelt. Je kan zo moe worden als je ergens pijn hebt.

Er is toch niets verkeerds mee dat je het voedingspatroon van de WW nog steeds aan houdt, als het je helpt is het goed.

Ik doe graag met je mee, maar het lijkt me zonder de naaldjes toch niet zo goed te lukken. Al blijf ik met de adviezen van de dietiste wel redelijk op het zelfde gewicht. Maar ik zit nog niet op of rond mijn eind gewicht dus ik wil eerst nog flink afvallen.
Gisteren had ik door slecht slapen een hele slechte dag. Gisteravond wat homeopatische druppels genomen en geslapen als een roos.

Hoe staat het met het lek in je huis. Wat een hoop rotzooi heb je er toch van als er iets niet goed gaat.

Hier morgen geen studie dag. Manon heeft vorige week al een dag vrij gehad en dan pas eind van deze maand weer.

:manonenbo:
September 3, 2008 om 07:34
Hallo regina,
Harstikke fijn dat je met het werk weer druk hebt toch? En succes met het opknappen van de kinderkamer en badkamer, hoop voor je dathet meevalt.
En het is toch een hele prestatie dat je al zijn tijd tussen de 75 en 77 zit, misschien is dit je juiste gewicht wel, ipv 70! Als dit is waar je op kan blijven met weinig inspanning, doe je het goed, al begrijp ik wel dat je naar de 70 wil hoor, wens je daar bij veel succes.
Ben zelf nu aangesloten bij de afvallen voor kerst club, heb mezelf op 0.5 per week gezet, dat zou moeten kunnen. Daar ga ik voor.
Eindelijk na 3 weken na de vakantie weer de draad op kunnen pakken, nu volhouden.
Werk ze.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan