Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Saturday, October 11, 2008

Geschreven door Verotsjka

lief dagboek,

Lekker eten is 1 van mijn hobbies. En ook en vooral de hobby van A. Waarom zit er dan in mijn lichaam niet een mechanisme dat daar rekening mee houdt? gewoon een verbrandingsversneller die ervoor zorgt dat ik zorgeloos mag genieten van het lekkere eten, zonder dat de weegschaal kreunt en steunt?
Neem zo'n avond als gisterenavond. Vrijdagavond in Amsterdam-Oost. A is vrolijk en nodigt me uit (tja hij heeft een goede opdracht op dit moment en laat het geld rollen). "Komop, naar de Italiaan". Kids zijn onder de pannen (schoolfeest en naar vriendinnetje) - de maand schijnt omfloerst en welwillend op ons neer. We gaan samen uit!
Italiaan - vol, Klein Janssen - vol, 1900 - vol, La Vallade - vol, vooruit dan maar naar de Kas. Ook vol... Hoezo crisis in Nederland? Hier zit half amsterdam-oost op een gewone vrijdagavond buitengewoon chic te dineren!

We lopen ons buurtje verder af (ik denk: prima eerst nog wat kcal eraf!) op zoek naar een restaurant en komen bij de duurste uit: die heeft nog plek! Ik denk: vis, vis, vis, vis, dat zal je redden. Dus eet ik oesters vooraf en schelpbeestjes met thaise curry-roomsaus als hoofd. Bij het brood verlies ik echter al mijn verdedigingsmechanismen... Bruin, wit - met kummel en kruiden - nog nooit zo lekker gegeten! Wat van die roomboter van Guernsey erop ... Smullen. Dan gaan alle trossen los en ik zink heel diep: ik wijs alle kazen aan van de heerlijke kaasplank (de franse ober trekt 1 wenkbrauw op) en het chocolaatje bij de koffie gloeps ik ook naar binnen. Wat was dat heerlijk!

.. maar nu weer met beide benen iets te zwaar op de weegschaal .... :eetbuiduivel:
:verotsjka:

October 11, 2008 om 11:41
O jee,
foute hobby hoor.
Helemaal foute boel
:haha:
Helaas is het ook mijn hobby. Misschien wel mijn voornaamste hobby. Eten, koken en samen eten met vrienden. grrrr ook ik roep vaak dat het hier een constructiefoutje betreft van onze lieve heer.
Ook hier denken we nagenoeg hetzelfde over.

Helaas worden we keer op keer ingehaald door de werkelijkheid als die leuke broek ineens niet meer past.
grrr

Ik heb een poging gedaan te lezen wat je allemaal bij elkaar hebt gegraasd in dat restaurant maar werd door overmatige kwijlebekkerij ernstig gehinderd bij het lezen. Ben maar gestopt :bigsmile:

Bedankt voor je berichtje in m'n dagboekje. haha, ik lijk misschien wel altijd die leuke moeder maar kan soms verschrikkelijk sjaggies doen hoor.

Fijn weekeinde en nog veel eetplezier.

:pianopiano:
October 12, 2008 om 07:10
Hallo Verotsjka,

Ik zat gisteravond ook bij de Italiaan. In Groningen dan wel. Volgens mij moet het geld echt rollen. Het was er afgeladen en ik weet niet hoeveel tientallen mensen er weggestuurd zijn. Ik heb heerlijk gegeten maar kon me toen gelukkig wel inhouden en heb het grand dessert aan me voorbij laten gaan. Maar zo als gewoonlijk de laatste tijd ging het toen 's avonds laat thuis weer mis. In plaats van gewoon naar bed te gaan ging lezen en snoepen (alleen maar hartige dingen) op de bank. Verschrikkelijk. We moeten echt nodig op zoek naar een andere hobby.
Ik ben vanochtend na weken weer eens op het weegmonster gaan staan. Ik schrok er niet van, ik wist het eigenlijk al. Bijna mijn streefgewicht bereikt en dan weer zondigen.
Maar genoeg gezeurd. Ik doe het tenslotte allemaal zelf.
Zo te lezen heb jij gisteren echt genoten van het eten. Dat heb je dan weer binnen. En nu weer aan de slag met dat gewicht. Dat geldt voor mij ook.
Heb jij ook vakantie volgende week of moet je nog een weekje werken?
Veel succes,

Lottli
October 12, 2008 om 13:06
Hallo Verotsjka,

bedankt voor je opbeurende berichtje in mijn dagboekje. En je hebt gelijk, ik moet het nu niet opgeven nadat ik van zo ver gekomen ben. Ik zeg vandaag al de hele dag tegen mezelf: en je gaat niet snoepen. Tot nu toe helpt het maar het is nog geen bedtijd....
Je hoeft trouwens niet sorry te zeggen omdat je me, zo als jij zegt, even uit het oog verloren hebt. Ik liet de site immers de laatste week angstvallig links liggen omdat ik wist dat het niet goed ging. Maar ik ben me er heel goed van bewust dat ik alleen mezelf voor de gek houdt. En daar moest dus nodig verandering in komen.
Vind je het goed dat ik je toevoeg als buddy?
Prettige avond,

Lottli
October 14, 2008 om 05:35
Hoi Verotsjka,
Je bent al lekker zoveel kwijt geraakt aan gewicht. Dan mag je best ook eens uitspatten hoor, als je er dan ook maar echt van geniet. En je bent 's avonds thuis ook hartstikke goed bezig met fruit :fruitmand: en tomaatjes en zo. Wel een lastige hobby hoor: eten. Het helpt vast als je er nog een hobby bijneemt, waar je zo druk mee bezig bent , dat je niet meer aan eten denkt.....
Maar het is natuurlijk wel heel gezellig om met vrienden te gaan eten.:dineren:

Groetjes en een fijne dag

:roos1: roos
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan