Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Tuesday, January 6, 2009

Chicoder woog op het moment van schrijven 64.40 kg (bmi: 23.09).

Iets beter leesbaar maken door spelfouten eruit te halen en zinsbouw iets aan te passen:

Gisteren ben ik naar de dokter geweest. Mijn vriend heeft erg moeten aandringen. Ik vind altijd dat ik me niet moet aanstellen en dat het vanzelf wel weer overgaat. Nou was ik wel heel erg benauwd en had de nacht ervoor ook maar twee uurtjes kunnen slapen. Ik kwam op mijn werk aan en was al buiten adem toen ik mijn kantoor bereikte. Een wandeling naar printer of koffieautomaat aan het eind van de gang leverde ook het gevoel op dat ik had hardgelopen. En zelfs lange zinnen uitspreken zonder adempauze ging niet meer lukken. Dit is toch niet helemaal normaal bij een verkoudheid. Misschien was het niet zo een gek idee toch maar even naar de huisarts te gaan.

Bronchitis was het oordeel. Heb medicijnen meegekregen en gelijk vanaf de eerste keer dat ik die heb gebruikt kan ik weer lucht krijg. Groot voordeel van dit alles is dat ik al dagen geen behoefte heb om te roken. Ben dus gelijk maar gestopt. Dit was niet direct een nieuwjaarsvoornemen, maar het komt toevallig wel weer zo uit. Denk dat het een hele goede periode is om NU te stoppen.

Eigenlijk is stoppen met roken helemaal niet moeilijk. Je moet gewoon nooit meer beginnen met die eerste sigaret. Het wordt pas lastig als de weegschaal langzaam steeds weer meer gaat weergeven. Maargoed dat is van later zorg. Ik kan nog genoeg qua sport doen om mijn stofwisseling op te krikken. En ook aan mijn voeding kan ik nog genoeg verbeten. Bovendien wordt de uitdaging nu alleen maar groter. Ik had al bedacht dat ik niet zo snel meer hoefde af te vallen.

Voel me beroerd genoeg om geen trek te hebben in eten. Ten minste: geen trek in gezonde dingen. Heb me dit weekend dan ook volgestopt met dropjes, thee met honing en biscuitjes, kippensoep etc. Heeft weinig geholpen, maar het was wel lekker. Ben blij dat ik in de weekenden mijn eetdagboek niet bijhoud. Zaterdag maar weer kijken hoe groot de schade is. Sporten zit er ook even niet in. Maar dat komt wel weer.

Onbekend
January 7, 2009 om 05:36
Knap van je hoor, gelijk stoppen met roken!(+)
En inderdaad: nu volhouden en gewoon die eerste sigaret niet meer opsteken. Succes ermee!:cheerleader:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan