Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Tuesday, January 6, 2009

Gelfling woog op het moment van schrijven 67.90 kg (bmi: 24.94).

2009: Jaar vol goede voornemens.
Tips van Voedingscentrum:

Voornemen 1: Iets gezonder eten
Wat eet en drink jij zoal op een dag? Wellicht ontdek je bepaalde vaste gewoontes, die niet allemaal even gezond zijn. Kijk op welke punten jouw eetpatroon gezonder kan en pak die punten vervolgens stukje bij beetje aan, in je eigen tempo. Zo kun je ervoor kiezen om tussen de hoofdmaaltijden door niet alleen iets zoets te eten, maar dit af te wisselen met bijvoorbeeld een stuk fruit, een krentenbol of een glas (karne)melk. Of je gaat meer aandacht besteden aan het ontbijt. Maak in ieder geval een keuze. Bepaal vervolgens hoe je een eetgewoonte gezond wilt maken. Stel voor jezelf vast wanneer je gaat beginnen. Door het een tijdje te doen wordt dit vanzelf een gezonde gewoonte.

Het Nieuwe Eten


:thinkpositivealways:

January 6, 2009 om 13:56
Hoi Gelfling,

Dat is een erg goed voornemen! Het is ongeveer wat ik nu aan het doen ben: Stap voor stap een gezonder eetpatroon aannemen en na een tijdje wordt dat (hopelijk) een gewoonte. Lukt het je een beetje om dit te doen? Probeer vol te houden. Na een tijdje wordt het makkelijker.

:jijbenthetwaard:

:knuffel::lindsay:
January 6, 2009 om 16:21
:dagboekje03:

Mijn valkuil is meer het snoepen 's avonds. Iedere avond niet gesnoept is mooi meegenomen. W.b.t. het gezonde eetpatroon werkt het onregelmatig werken er niet echt aan mee, maar goed, meer dan je best doen, kunnen we niet, toch? We :emielopdeweegschaal: en we :meetlint:, :geld:geven we niet meer uit aan snoep, dus we komen er wel, hoop ik.

:groetjes: en :thanx: voor je reactie :welterusten:
January 7, 2009 om 16:06
Hallo Gelfling,
:valtaftrein:

Ik las je reactie op de club: normaal eten en afvallen. Zo kwam ik bij jou terecht. Zelf heb ik ook neiging om s ávonds te gaan snoepen.
:dom:
Nu ik me heb voorgenomen om weer serieus te lijnen,sinds 5 januari, doe ik het niet. Ik hou bij wat ik eet in mijn lijnboekje, dat helpt me goed. Als ik trek krijg ga ik iets doen, b.v. op de computer iets opzoeken of strijken of op deze website steun zoeken.

Helpen de pillen die je neemt je echt?
:sneeuwman1:
Veel succes met het lijnen en vraag je eens af waarom je snoept, misschien helpt dat je.
Groetjes:colibri:
January 7, 2009 om 17:33
:dagboekje02:

Ik heb geen idee of die helpen, volgens mij zitten die meer tussen je :oren:. Maar het is op natuurlijke basis, dus kan geen kwaad.

Waarom ik 's avonds wat eet? Ach, omdat ik dan voor de tv niks te doen heb en dan is alles lekker he, :bonbons::chocola::donut::chips::engelsedrop::snack:

JIj ook:volgendekeer:Ingrid
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan