Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Tuesday, January 6, 2009

Margarita42 woog op het moment van schrijven 78.60 kg (bmi: 31.89).

Goedemorgen allemaal,

Gisteren m'n eerste dag van de sollicitatietraining gehad. Het was gepland van 9 tot 5 uur. Best lang. Ik ben niet gewend om zo lang verplicht in een groep iets te doen. In mijn werk als secretaresse ben ik gewend m'n tijd zelf in te delen en op te staan wanneer ik wil. Heb ik zin in een kop koffie...dan haal ik die even. Wil ik even lopen dan loop ik naar de postbakjes enz. Nu moest ik dus echt wachten tot er een pauze was. Ik had op een gegeven moment echt trek in m'n banaan, maar ja, we zaten daar als groep en ik kon die banaan dus echt nog niet eten. Dat vind ik dan dus best moeilijk.

Ik was echt van plan om op de fiets te gaan, maar het had hier zo hard gesneeuwd (wel 10 cm) dat er geen door komen aan was. De straten en fietspaden waren ook niet geveegd. Gelukkig besloot Kurt niet naar Apeldoorn te gaan vanwege de slechte wegomstandigheden en bood hij aan mij naar de cursus te brengen. We besloten niet via de snelweg te gaan maar gewoon via de stad. Dat hadden we dus beter niet kunnen doen. We reden stapvoets en hebben over 4 kilometer een uur gedaan! Toen we eenmaal op de binnenring van Eindhoven reden ging het een stuk sneller maar uiteindelijk hebben we er 5 kwartier over gedaan. Normaal een minuut of 20-25!

Achteraf bleek dat de cursusleidster wel de snelweg had genomen en die was er in een vloek en zucht. Nou ja, volgende keer beter.

De training was best leuk. In eerste instantie had ik zo'n gevoel van: "wat doe ik hier?". 's Middags kregen we echter een opdracht.
We moesten een KAAK-analyse maken. K=Kennis, A=Attitude, A=Ambitie, A=Kunde.
Dus: wat heb je geleerd (dus je opleiding, cursussen), wat zijn je persoonskenmerken (bv. loyaal, enthousiast), wat wil je in je nieuwe baan, en wat kun je allemaal.
Daarna moest iedereen zichzelf presenteren a.d.h.v. deze analyse en kregen de andere cursisten de opdracht om na elke presentatie iets op een post-it te schrijven mbt tot die persoon. Dus bijvoorbeeld: je komt onzeker over, of: je zegt het 1 maar je lichaamstaal vertelt ons iets anders. Ik vond het best eng om te presenteren, maar toen ik er eenmaal stond ging het vanzelf en werd ik zelfs enthousiast. Kreeg ook alleen maar positieve feedback. Ik vond dat echt een opsteker.

Kurt en ik zouden vandaag golfles hebben, maar die is vanwege de sneeuw afgezegd. Vond het niet eens echt jammer. Het is zo koud, brrr. De zon schijnt hier nu wel heel uitbundig aan een blauwe hemel en ik zit heerlijk in het zonnetje dit bericht te typen. Niet verkeer dus.

Vanochtend hebben Kurt en ik samen de kinderen op de slee naar school gebracht. Groot feest natuurlijk.

M'n gewicht gaat weer lekker naar beneden. Hoop a.s. vrijdag weer onder de 78 kilo te zitten. We zullen zien.

Ik wens jullie allemaal nog een hele fijne dag.

Liefs,
Regina

January 6, 2009 om 08:18
Hoi Regina, jemig er moet me meteen wat van het hart! Wat zie je er geweldig uit op de foto van de feestdagen! WOW! Ik lees dat je weegschaal naar beneden gaat, heerlijk. Ben wel trots op je dat je ondanks al je tegenslagen zo op gewicht bent gebleven. Je hebt me wat voor je kiezen gekregen! Heel goed hoe je alles oppikt en positief blijft. Ik heb al je verhaaltjes wel gelezen hoor. Ik ben er ook weer bij en zal mijn dagboek snel bijwerken! Liefs, femke
January 7, 2009 om 05:15
Hey!

Good for you!

En wat een mooie foto er weer bij!

:bloem: Hans :knuffel:
January 7, 2009, gewijzigd door Saltandpepper op January 7, 2009 om 14:13
Hoi lieve lijnvriendin,
Heb je deze week weer een beetje verwaarloosd
maar ik maak het weer goed.
Je gaat al weer als een speer he ik moet er
even snel achteraan gaan anders ga je zover vooruit
voor mij.Goed hoor ondanks wat je de laatste maanden hebt
meegemaakt.
Nu nog een paar daagjes en dan lekker een week
op vakantie geniet er nog maar van want voor je het weet heb
je ineens misschien wel werk.Je heb dus je eerste
sollicitatietrainingsdag(mooi woord voor scrabble) gehad.
Ligt er lekker wat sneeuw waar je naar toe gaat?
Hoe is het bij de Fysio en met je dochter?

Nou meid doe je best.

:groetjes:

:saltandpepper:

p.s. een hele leuke foto van je.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan