Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, January 19, 2009

QruunSchram woog op het moment van schrijven 102.50 kg (bmi: 27.80).

Dapper

‘Jij bent een zeurpier.’
- ‘Jij moet je jas aantrekken.’
‘Bemoei je er niet mee.’ Twee fonkelende bruine ogen kijken me doordringend aan.
- ‘Mamma staat te wachten.’ Ik trek een quasi boos gezicht en reik Pheline haar jas aan.
‘Maar het lu-hukt niet.’
Pheline is weer beter, zoveel is duidelijk. Ze is in november 3 geworden en over alles moet nu dus gediscussieerd worden; niets gebeurt zonder uitgebreide argumentatie van onze kant.
‘Waarom moet ik naar de crèche?’
- ‘Omdat mamma naar kantoor gaat om centjes te verdienen.’
‘En gaat pappa ook naar kantoor om centjes te verdienen?’
- ‘Nee, pappa blijft thuis met Marius, want die is een beetje ziek.’
Ze hoest en kucht.
‘Ik ben ook nog een beetje ziek.’
Na een koffielepeltje hoestdrank gaat ze zonder morren mee, bij het afscheid geeft ze Marius een kus op zijn haar.
‘Tot strakjes Marius, ik ga naar de crèche en mamma gaat centjes verdienen en pappa blijft thuis.’ Marius murmelt in willekeurige volgorde de drie woordjes die hij nog maar net machtig is.
Dan zwaaien we samen vanuit de erker naar onze vrouwen, die klaar staan voor vertrek.
Marius’ speen is via een deken van slijm verbonden met zijn neusgaten, met roodomrande ogen kijkt hij me toch nog blij aan. Hij heeft slecht geslapen en hoestte vanochtend zijn ochtendfles gedeeltelijk op, nadat hij terug in bed was gelegd. Hij leunt met zijn voorhoofd tegen mijn gezicht. Net als zijn zus heeft hij de ogen van zijn moeder. Van dichtbij zie ik het water erin omhoogkomen, zijn kleine lichaampje balt zich samen. Dan niest hij, een explosie van snot.
‘Wil je een banaantje, mannetje?’
Ik zet hem op de grond, veeg zijn gezicht schoon en loop naar de keuken. Op de achtergrond hoor ik hem rammelen met de lepel en het plastic bordje dat Pheline bij de TV heeft laten staan. Als ik terugkom in de kamer staat hij dapper met de lepel naar kabouter Plop te zwaaien. Hij mag dan ziek zijn: die mottige kabouter moet op zijn woorden passen!

:qruunschram:

January 19, 2009, gewijzigd door Prodetje op January 19, 2009 om 06:07
Wat heb je het weer mooi en beeldend geschreven! Heel herkenbaar ook. Zelf heb ik een kleindochter van 6 een kleindochter van 11 weken een kleinzoon van bijna 2 1/2 en een nieuwe baby kan ieder moment geboren worden.
Omdat ze lekker dicht in de buurt wonen ben ik op de dinsdag oppasoma voor de 2 kleintjes. Ook altijd opgepast op de kleine man van bijna 3 van mijn dochters vriendin. De laatste is een grappig pienter mannetje met een vocabulair waar de van Dale trots op zou zijn. Hij is in de ontkennende en bevestigende fase. Geen idee of het zo heet maar zeg jij ja dan zegt hij nee, zeg je nee dan zegt hij ja. (doodvermoeiend voor de ouders)Zo leuk hoe kleine kinderen zich ontwikkelen en de fases die ze allemaal doorlopen. Mijn kleindochter van 6 is verkouden, hoesten en proesten maar was volgens de moeder aan de betere hand. Op dat moment had ik ook de baby van mijn zoon te logeren en mijn kleindochter die helemaal vertederd is van de kleine baby moest ineens niezen en hoesten terwijl ze de baby aanschouwde. Hoop niet dat de kleine straks ook met een speen en vol neusje zit. Ik hoorde van mijn schoondochter, die "juf" op een basisschool is, dat kinderen doorgaans 16 keer per jaar verkouden zijn. Hoop dat de baby van 11 weken nog even mag genieten van haar speen zonder snotneus.
Sterkte me de snotneuzen en fijn dat de oudste weer aan de betere hand is.

Nu ga ik weer over tot de orde van de dag, veel te doen in huize Prodetje!
Prodetje
January 19, 2009 om 13:25
Qruun, wat een heerlijk stuk weer.
Maar hoe gaat het met Qruun zelf en het gevecht met de weegschaal. De inspiratie al weer wat te pakken?

Ik hoop dat deze verkoudheden jou verder bespaard blijven. Geniet lekker van het opgroeien van de kinders... het gaat hard.

groetjes

Miekez
January 19, 2009 om 15:54
Hoi Qruun,

Wij vrouwen doen het ook, afvalwedstrijdjes.... Kijk maar eens bij de clubs. Daar zie je een clubje dat een strijdje doet van 1.1 tot 14.2.... enne... gues what.... op dit moment lig ik aan kop.
Heb soms wel het gevoel dat ik vals speel, want de prodimed maakt het een stuk makkelijker.

Maar goed, je vrouw naar Las Vegas en jij je dan laten kennen..?? Nee toch zeker. Meer tijd voor je buddies hier... meer tijd om te sporten (zegt misses onsportief herself).

Maar even serieus, het lijkt me zo geweldig om die hatelijke 3 cijfers uit mijn gwicht te halen en jij bent nu zo dicht bij. Ik ga je in de gaten houden, want ik wil voorbeelden, horen dat het kan.
Bovendien, ik gun je het gevoel dat dat volgens mij moet geven. Total victory....

Succes enne ik vind je moedig hoor de WW. Voor mij een te vrijblijvend verhaal, maar wel denk ik de beste manier om direct ook je levensstijl blijvend bij te stellen.

groetjes

Miekez
January 19, 2009 om 16:29
Hallo Qruun,

Een dochter van een goede vriend van ons uit de States is 60 kg afgevallen bij WW. Ze is prachtig en jong. Het heeft haar discipline gekost waar je U tegen zegt en haar leven is drastisch veranderd. Ze heeft de man van haar leven ontmoet, is getrouwd en "stiefmoeder'van 2 grote zoons en heel happy! Ze had zo een slecht zelfbeeld van zichzelf dat ze nooit dacht aan een man te komen terwijl ze vol ook heel erg mooi was! Ze was zelfs teacher of the year! Daarna is ze op dieet gegaan om meer met de kinderen te kunnen doen en ook als voorbeeld.
Zo zie je maar dat er veel kan veranderen als je er voor gaat.
Ik heb WW verschillende keren geprobeerd. Het is een goed dieet en het werkt ook op langere termijn, ik was helaas geen trouwe bezoekster en ook niet zo gemotiveerd. Wat een grote zwakheid van me was!

Jij gaat afvallen en bereikt wat je wilt bereiken en wat betreft de mannen..ze zijn er wel op deze site..misschien even benaderen!?

succes met afvallen ieder onsje is een prestatie!
groetjes en sterkte met de kleintjes!
Prodetje
January 20, 2009 om 04:38
hoi,
was idd ook wel benieuwd hoe het nu met jou zelf is.
En, eeeeh heb je het gezien, mijn column staat al een week nu onderaan de homepage vermeld met zo'n blokje.
Hoe dat komt weet ik niet, misschien omdat er zoveel mensen reageren?
troost je, volgende keer is het de jouwe
January 20, 2009 om 08:31
Kids zijn en blijven leuk, onschuldig en de opmerkingen en dignen die ze doen al ze wisten hoe leuk ze waren was de lol er vast voor ons af.

Sucses !
January 21, 2009 om 15:52
De slapeloze nachten met baby/peuter/kleuters mis ik niet, maar het 'discussieren' op niveau: dat zou ik wel weer een dagje willen doen.
Maar discussies met pubers zijn achteraf ook waardevol. (Hopelijk voor beide kanten).
Gaat-ie goed met gewicht en hardlopen op de hei?
January 21, 2009 om 15:55
Hoi Qruun

De lijn heb je volgens mij nu goed te pakken. De roltrap naar beneden....

Gaat goed volgens mij. Is het een beetje vol te houden voor je? Als "tijdelijke" onbestorven weduwnaar. Of heb je erg veel behoefte aan troostvoer.
Je wederhelft zal het heerlijk vinden als ze zo gemist wordt, maar... ook fijn als er een slankere Qruun haar opwacht.
Heb net je boek uitgelezen en ...... misschien kunnen jullie dan nog een keer naar de sauna en vul je al haar droomwensen in.

Succes

:miekez:
January 22, 2009 om 02:57
deze is toch zo herkenbaar... inclusief de gesprekken over 'waarom moet jij gaan werken?' en 'mag ik mee gaan werken?'. Om de zoveel maanden moet ik op zaterdagochtend de ronde doen, en dan mogen ze alledrie mee. Op elke afdeling krijgen ze dan zoentjes, tekengerief én op de laatste afdeling een koekje. Geweldig vinden ze dat!
Bovendien zie ik dat je weegschaal weer de juiste richting uit gaat, dus -op de snotvalling na- alles blijkt goed te gaan.
Fijn weekend alvast,
:mindermagook:
January 22, 2009 om 03:30
Hoi!

bedankt voor je reactie op mijn pagina :)

Hier nog een dreumesje van 19 maand dus ik zit nog niet midden in DIE fase hehehe. I'll let you know! ;)

Suc6 met het afvallen!!

De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan