Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, January 19, 2009

Chachacha woog op het moment van schrijven 102.70 kg (bmi: 38.18).

:bloemoprij2::bloemoprij::bloemoprij2:

:halloallemaal:


Op deze trieste grijze dag even een momentje om m'n dagboek bij te werken. Heb net boodschappen gedaan en hoewel ik met de auto was (jaja te veel nodig om op de fiets te vervoeren), ben ik helemaal verkleumd :koud:.
Dan liever vrieskou met een zonnetje, voelt lang niet zo vervelend aan! Maar een mooi excuus om met een bakkie bij de computer te zitten, hihi :$

De afgelopen week heb ik een bescheiden nieuw beginnetje gemaakt om weer 'normaal' te eten en niet voor vuilnisbakkie te spelen (spreek: klep open en dan alles erin). Dat is mooi gelukt - nu kan ik het wel zeggen: vorige week zondag stond er
;1b;0b;5b.;9b ;!b;!b;!b op m'n weegschaal, heb 's maandags stiekem tóch ff gewogen en schok me een ongeluk;!b
Ik zal het gewicht ook nog invoeren, tenslotte is eerlijk blijven wel het minste dat je voor jezelf kan doen!

Het lukte nog niet eens zo heel erg strikt te zijn en tóch ben ik gelukkig alweer wat van mijn 'hamsterspek' kwijt, natuurlijk loop ik nog wel achter op mijn afvalschema, maar dat komt ook wel goed!

Deze week ben ik ook weer begonnen met wat meer bewegen, 2 x naar de fysiosport geweest. Eigenlijk had ik me voorgenomen om elke dag een half uurtje te lopen met Dodie, ons hondje :rennendhondje:, maar dat kan ik gewoon niet opbrengen, te nat, te koud, te lui; het hondje heeft trouwens ook niet zo'n zin, bij de hoek wil ze al de afkorting nemen en via de achtertuin weer terug, ze is al nét haar vrouwtje - een lui beest! En aan regen heeft ze helemaal een hekel!

Maar er zit vooruitgang in, op een heldere dag kun je't al merken: de lente zal niet meer al te lang op zich laten wachten, de dagen worden al een beetje langer, dan kon je goed zien met het mooie, heldere vriesweer van verleden week!

Januari is al weer bijna afgelopen, dat was de tijd waarop m'n schoonvader begon met uitzaaien van de eerste slazaat, een heel gepiel: zaaien, verspenen, verpotten en dan onder het platte glas in de koude bak, pa was een tuinder van de oude slag, in hart en nieren! Thuis hebben we ook altijd een moestuin gehad, maar van m'n schoonvader heb ik wel heel veel bijgeleerd! Uitvoeende 'kracht' is Henk, m'n man, hij zorgt dat alles wat ik wil hebben ook gaat groeien in de tuin, lekker makkelijk, niet?!
Dit jaar wil ik Hokaïdo- pompoen proberen, we hebben al wel eens zo'n reuze- exemplaar gehad, maar dat was voornamelijk voor de LOL:pompoen02:

De kleinere soorten hebben meer smaak, maar of ze groeien in onze onbestendige zomers?... dat gaan we zien. Ik kijk nu al uit naar de verse oogst van de groentes:brocolli::bloemkool::chili:!
Het eerste dat ik weer geniet uit de tuin, dát zijn altijd de verse sprieten van de bieslook, een paar luwe dagen en hij groeit weer, yummie wat lekker!

Ter herinnering aan Kim zetten we weer pronkbonen, die bloeien helderrood, vond ze altijd zo mooi! (helaas zijn de bonen niet zo lekker, stug en harig, maarja...) 'k zie trouwens net dat ik misschien niet zo'n populaire hobby heb, er staan geen tuinplaatjes bij de smilies, of kijk ik erover heen?

Toen ik jonger was, had ik niet zo veel interesse in dat soort dingen, niet dat ik de natuur nou niet mooi vond, maar het lijkt net of ik alles nu veel intenser waarneem.

Heb me voorgenomen om er zo vaak mogelijk aan te denken: PLUK DE DAG!

Elke dag is er één en elke dag is een nieuwe kans.
HET GAAT LUKKEN!!! Genieten maar!

Wens jullie allen veel success en een fijne Week


:chachacha:


:bloemoprij2::bloemoprij::bloemoprij2:

Onbekend
January 22, 2009 om 09:56
Hee Elke,:bloemenmand:

Ben blij om te zien dat het met je gewicht de goede kant op gaat. Hier gaat het ook lekker en het is momenteel erg makkelijk om van lekkere dingen af te blijven.

Net als jij kan ik niet wachten op het voorjaar.......als de bieslook weer gaat groeien ...jammie.

Succes met afvallen en tot gauw

:astridd:
January 22, 2009 om 22:57
Hai Elke, he he, daar ben ik dan weer. Begin een beetje in te lopen met de mail.
Zeg, jij gaat weer lekker. En je hebt gelijk de dagen gaan lengen, heerlijk gevoel. Dat jij een tuinierdster bent. Ik ben vol goede moed aan een gewone tuin begonnen, maar allengs begon mijn luiheid de overhand te nemen en nu vind ik de tuin een crime. Hoewel, als ik eenmaal bezig ben dan vind ik het achteraf wel lekker. Ik zou best een groententuintje willen, maar ik zie mezelf er niet in werken.
Maar leuk dat jullie dat wel doen. Gezonder ook trouwens.
Nou joh, wens je weer veel succes en alvast een fijn weekend.
Ik kom de nachtdienst uit dus ik ga lekker genieten van mijn vrije weekend.
Liefs Anke
:surya:
January 23, 2009 om 11:36
hey Elke,

bedankt voor je bericht in mijn dagboekje.

om antwoord te geven op je vraag; zolang ik nog wil afvallen noem ik het lijnen, maar zoals je zelf al aangeeft is het een manier van leven geworden, ik heb er geen moeite meer mee en weet precies wat wel en niet mag hebben, en wat de gevolgen zijn als ik wel een x over de scheef ga. en ook dat is belangrijk want dan kun je pas een bewuste keuze maken of je het wel of niet doet. tijdens mijn lijnpauze heb ik er bewust voor gekozen om een tijdje niet af te vallen, gewoon om te kijken hoe mijn lichaam reageert als ik een x mee doe met een bbq, wat het doet als ik wel ja zeg tegen een gebakje, kortom wat ik wel en niet kan doen om op gewicht te blijven.

zolang ik nog niet op gewicht ben noem ik het lijnen, maar het is niets anders dan op een andere manier leven.

je hoeft dus niet bang te zijn, na een aantal weken lijnen zal het zeker makkelijker worden en weet je precies wat je wel en niet moet doen, wat heel belangrijk is, is dat je niet kijkt naar alles wat je niet mag eten maar juist naar de dingen die je wel mag. als je zin hebt in iets heel lekkers(lees fouts) probeer het dan een dagje uit te stellen, en dan nog een dagje, na die dagen voelt het veel meer als een belonig en geniet je er dubbel van.

succes met je strijd tegen de kilo's, alle begin is moeilijk, maar het is zeker de moeite waard.

:babbië:
January 23, 2009 om 14:42
Hey lief,
Heerlijk he vers en zelfgeteelde groenten. Ik heb geen groene vingers maar mijn moeder wel. Het is veel gezonder en veel lekkerder. Geniet er van. Met je gewicht gaat het goed zag ik. Hou vol!! :)
Een fijn en liefdevol weekend toegewenst en tot snel!
Latin
January 29, 2009 om 04:47
Hoi hoi,

Net weer een uur gebeld..... voorlopig nog geen internet hier.
update in mijn dagboekje

doegies
biebs
January 29, 2009 om 08:22
Hey lief, gaat alles nog goed bij jou? Ik zie geen update, maar ik verwacht dat het wel goed is. Zo niet laat even weten hier op de site he!! groetjes en alvast een prettig weekend! Latin
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan