Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Friday, February 27, 2009

Fleur234 woog op het moment van schrijven 83.00 kg (bmi: 30.86).

Het ziekenhuis was een echte teleurstelling. Aangezien alle testen normaal terugkwamen en mijn eetpatroon als zijnde gezond werd gekeurd, zit het allemaal in mijn hoofd. Al die kilo's die ik bijkom hebben een oorzaak die in mijn kop zit. Ik heb een half jaar gewacht op die afspraak en dan dit. Ik ben dolblij dat ik gezond ben. Maar ze willen geen afspraak meer voor me vastleggen of mij naar de dietiste laten gaan voor ik een klein jaar naar de psycholoog ga en 'er weer klaar voor ben'. Wat ze schijnen te vergeten is dat ik ondertussen wel blijf bijkomen als een zot. Ik heb zoveel tijd niet. Ze sturen mij daar altijd zonder enige raad of instructies naar huis.. Wat moet ik nu beginnen...

Edit: even een antwoord.. Mijn schildklier is onderzocht ja. Alle mogelijke oorzaken zijn onderzocht. Alles is in orde. Ik mag God daarvoor op mijn blote knieën bedanken, maar het feit is wel dat ik ondertussen maar blijf bijkomen en met een permanent knorrende maag en pijnlijk hoofd van de honger rondloop. Ik heb ook steeds minder energie. Ik voel me constant moe, terwijl ik dat echt haat. Het zit echt niet in mijn kop, ik probeer mij constant op te peppen om er weer voor te gaan, maar mijn lijf wil niet mee: heel frustrerend. Lastig als je lichaam je tegenhoudt de dingen te doen die je graag doet.. Bij de kinesist is het ook duidelijk dat mijn lijf moe is. Na enkele minuten cardio staat mijn hartslag al op 180. Ik ben constant uitgeput.

Ik snap niet hoe ze kunnen zeggen dat ik heel gezond eet enzovoort, en dan de schuld van mijn gigantisch bijkomen in mijn hoofd leggen. En ik vind het ook erg dat ze me pas binnen een klein jaar ofzo terug willen zien.. wie weet hoeveel weeg ik tegen dan :'( 100 kilo? Het lijkt ineens niet meer zo onrealistisch..

Wist ik maar wat ik kon doen. Een crashdieet lijkt nu erg aanlokkelijk, maar het helpt mij toch niet.
Ik wou dat ik concreet wist wat ik kon doen. Wat kan ik nog doen...
Wat zouden jullie doen...?

February 28, 2009 om 10:34
Maar ben je wel aan het aankomen dan?! Ik zie een neerwaartse lijn in je grafiek?!

Het is inderdaad vaak wel makkelijk af gedaan dat het tussen je oren zit......sterkte.

Ik ben begonnen met streep-je-slank, weet niet of ze dat in Belgie ook kennen?!
February 28, 2009 om 14:14
Je hebt je grafiek aangepast zie ik.
Ja, ik zou zo 1 2 3 ook niet weten wat het is. (als de specialisten het al niet kunnen zeggen?!)

Je eet dus gezond, je beweegt voldoende.......

Heel apart.

Je schildklier is al eens onderzocht?!
February 28, 2009 om 15:49
Hey Astrid!:voorjaar:

Sja dit is lastig. Aan de ene kant ben je natuurlijk harstikke blij dat je gezond bent, maar aan de andere kant heb je nog steeds geen antwoord op je vraag waarom jij zo snel aankomt. Het is in ieder geval wel duidelijk dat de medische wereld je geen antwoord gaat geven.
Pfff.. ik had zo gehoopt dat er een specialist was die je goed op weg kon helpen!
Wat je nu moet beginnen? Hoop hebben dat je stabiel kunt blijven in gewicht en met ons hier blijven strijden tegen de kilo's

:liefde:

:blinkiebill:
March 2, 2009 om 16:35
Astridje, wat vreselijk om dit te lezen. Het kán toch niet dat er niks aan de hand is?? Man, om je dood van te frustreren. Jij eet nog veel extremer en gezonder dan mij (op zich ook niet moeilijk met mijn uitspattingen, maar je snapt mijn punt wel), je sport meer, je doet veel meer moeite, en je komt bij. Dat kán toch helemaal niet als de oorzaak zogezegd in je hoofd zit??

Wat zou je kunnen doen... Kinesist doe je al, diëtiste heb je al gezien, in het ziekenhuis ben je geweest, een huisdokter zal je ook niet meer verder kunnen helpen, ... Wat kan je verder nog doen? Ik weet het ook niet meer :( Zeker het feit dat je zo verschrikkelijk vermoeid bent, moet toch ook een oorzaak hebben. Het zou van de stress en de drukte op school kunnen zijn, maar ik vermoed dat er toch ook meer aan de hand zou kunnen zijn daar dan zo'n simpele verklaring. Heb je het toevallig gehad in het ziekenhuis over Cushings? Misschien moet je op zoek naar een specialist op dat vlak, die je daarover uitsluitsel zou kunnen geven, ook al is zoiets moeilijk op te sporen?

Ik zit echt vreselijk met je in :(
*knuff*
March 4, 2009 om 01:06
Ik zou eens langs de dokter gaan om je te laten onderzoeken op depressie. Alle symptomen van een trage schildklier kunnen ook te wijten zijn aan depressie alleen, dit heb ik zelf ook meegemaakt. Je lichaam gaat trager werken, je komt dus sneller bij, je bent moe en lusteloos, je hebt constant een drang naar voedsel,... etc. Ik kan een behandeling met sint-janskruid aanraden en loop eens langs een psycholoog. En blijf bewegen en sporten, ook al heb je geen zin of denk je dat het geen zin heeft. Je wordt er blijer van en je zal minder snel aankomen in elk geval.

Veel succes! xxx
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan