Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Friday, February 27, 2009

Codor woog op het moment van schrijven 126.00 kg (bmi: 53.83).

:hallobuddys: en alle andere :l1ieve :s1terke :m1edelijners,

Ben even uit de running geweest. Ben vorige week dondernacht met spoed opgenomen in het ziekenhuis :ziekenhuis: met een galblaas koliek :maagzuur:. Nou dat was niet bepaald een pretje. Ik heb me hondsberoerd gevoeld en gekropen van de pijn.

Ben gistermiddag weer thuis gekomen Helaas ben ik er nog niet helemaal van af. De galblaas moet er nog uit gehaald worden, maar ze willen eerst wachten tot de ontsteking helemaal weg is.
Geluk bij een ongeluk ben ik wel 2,2 kilo afgevallen. Maar op deze manier hoeft het toch niet helemaal. Maar we zien het maar als een positieve bijkomstigheid. De magische ;1b;0b;0b komt in zicht.

Hopelijk gaat dit nu wat sneller want ik kan echt bijna geen eten verdragen. Leef op een boterhammetje en wat soep.

Het blije :voorjaar: gevoel is dus nu even weg, maar ik ken mezelf en weet ook dat het weer gauw genoeg terug komt. Even geduld a.u.b.

Allemaal een heel fijn weekend toegewenst en vooral een hele goede lijnweek dat bij iedereen het lijntje naar onder mag gaan !!!
Hoop wel dat jullie me vergeven :vergeefme::dat ik even niet zo veel aanwezig zal zijn.

:update: 2 maart 2009

Nou snap ik er echt niks meer vanmorgen: ;1b kilo erbij en dat terwijl ik zo ongeveer de hele nacht op het potje heb mogen doorbrengen. Maar we zullen maar zeggen dat het erbij hoort

:update: 3 maart 2009
Gelukkig was de weegschaal mij vanmorgen weer welgezind. Weer die 8 ons eraf. Wanneer zal ik het eens ooit leren om me niet iedere dag te wegen ?
Zit trouwens in een kleine "tweestrijd" mijn vriendinnen willen vanavond op ziekenbezoek komen (hartstikke leuk natuurlijk !!!). Maar ik ben zo bang dat ik me dan niet kan beheersen met een wijntje of een hapje, dat ik het liefste zou zeggen dat ik me nog niet goed genoeg voel.
Dit is natuurlijk belachelijk want ik moet natuurlijk vooral in het leven bljven staan...wie herkent dit ? en hoe lossen jullie dit dan op ? Maar toch ik wil zo graag voor het einde van de maand onder de 100 zijn.Liefs
:codor:

February 27, 2009 om 09:22
Hoi Codor,

Wat een toestand moet dat geweest zijn. Ik hoop voor je dat het niet te lang duurt voordat je geopereerd kunt worden. Ik heb zelf ook de galblaas eruit en had totaal geen problemen met de ingreep. Daar hoef je niet tegenop te zien.
En daarna knap je dan weer op. Je zit al dicht bij de 100 kg, misschien is dit het moment om even door te zetten. Misschien lukt het toch wel de magische grens over te gaan, omdat eten nu niet zo gemakkelijk gaat.

Prettig weekend, ik hoop dat je je goed voelt.
:gekelogtenberg:
February 27, 2009 om 18:16
Hoi Codor,:bloemetje:

Tjeetje , dat is me ook wat.
Hoop dat je je gauw weer een beetje beter voelt.
Het allerbeste en hopelijk tot gauw.

:tian:
February 27, 2009, gewijzigd door Chachacha op February 27, 2009 om 23:03
Ha, die Codor,

Da's niet zo'n leuke manier van afvallen, maar tóch...
Dan ben je bij de magische grens vóór mij, want ik heb het nog niet helemaal voor elkaar. Maar het zit er wel weer aan te komen, deze week weer een btje opgepakt, maar nu in de nachtdiensten loopt het weer wat tegen.
Moet je nog medicatie nemen om de ontsteking kwijt te raken? Hoop voor je dat het gauw genezen is en je geholpen kan worden. Een vrindin van onze dochter heeft de operatie deze zomer gehad, ze had geluk - met 2 kleine sneetjes was het klar... kan dat bij jou ook zo of krijg je zo'n ouderwetse operatie? Nouja, als de narigheid maar over is want dát heb ik wel meegekregen dat het verschrikkelijk pijnlijk is!

Hey, ik moet ff een ronde lopen, 'k kom zo af en toe eens kijken hoe het is bij je. Ik wens je een fijn weekend en dat je gauw weer beter bent!
:chachacha:
February 28, 2009 om 06:55
Och meis toch,
Heel vervelend en pijnlijk, ik weet er alles van.
16 maanden geleden is mijn galblaas met steen eruit gehaald. Gewoon een opluchting. Ik had ook een bacterie die eerst weg moest zijn voordat ik geopereerd zou worden.
Geen kolieken meer. Hoewel je in het begin en ook de maanden erna toch nog wel moet uitkijken wat en hoeveel je eet. Daarna heb ik weer die bacterie gekregen en weer twee keer een kuur. Maar nu gaat het al een paar maanden erg goed.
Ik wens je heel veel sterkte en eet maar een beetje lichtverteerbaar voedsel. Tot gauw weer eens, hoor. liefs en :vlinderrups:
February 28, 2009 om 08:44
Hoi Codor,
Bedankt voor je reactie.
Nee, codor, pissig was ik voor dat ik die leuke dag heb gehad. Pissig was ik toen ik die ochtend aangekomen was en daarna kwam mijn vriendin.Dus daarna had ik die leuke dag en vanmorgen was ik afgevallen, dus blij.
Maar extra bewegen , dat zit er niet in vandaag.
Voor jou, een gezellig weekend.
:tian:
February 28, 2009, gewijzigd door VlinderRups op February 28, 2009 om 09:06
Hoi Codor,
Lief van je om meteen te reageren en te feliciteren en te condoleren.
Ja, het leven is vreugde en verdriet. Maar het gaat goed hoor.
En dat hoop ik voor jou ook, straks weer.
En galproblemen komen heel veel bij mensen voor die aan het lijnen zijn. Het is erg maar waar. Maar goed dat moet ons er toch niet van weerhouden om af tevallen want daar zijn juist weer heel veel voordelen van te verwachten.
Over die kolieken, dat is bij iedereen weer anders. Ik kreeg het soms juist als ik een paar dagen weinig gegeten had en dan bv Chinees at. Dan ging het fout. Je voelt het meteen opkomen maar je kan het niet meer stoppen. Ik kreeg diclofenac voor die aanvallen, heb ik gelukkig weinig hoeven te gebruiken en het hielp bij mij niet echt goed ik bleef tijdens die aanvallen gewoon pijn houden. Ik kan je alleen de raad geven om gedurende de dag kleine porties te eten en niet steenkoud of heel heet en weinig vet. Maar ik las bij :gekelochtenberg: dat zij helemaal geen last had van de operatie, ik hoop voor jou dat het ook zo mag gaan. Zie er maar niet teveel tegen op dat helpt toch niet. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk maar probeer het en leef nu zo gezond mogelijk om die ontsteking weg te werken. Ik had gewoon de pech dat ik de bacterie weer terug kreeg. Zo is het gelukkig bij iedereen anders. Dus meid, ontzie jezelf maar want na een koliekaanval kan je behoorlijk moe zijn.
Liefs en groetjes, Rita
March 1, 2009 om 05:40
hoi codor:hug::roos2:

tjonge wat lees ik nu,dus nu ben je er dus nog niet,en moet je ook nog eens onder het mes.
je zal er wel poepie zat van zijn of niet?:aaioverbol:
ondanks de pech ben je niet uit het veld te slaan gewoon,ik vind je een echte kanjer,ik weet niet of ik dat zou kunnen,echt toppie:okidoki:

even over je voorstel om onder die magische 100 te komen voor 27 maart,ik vind het goed hoor,kan niet wachten als het al zover is,betrap me er nu ook wel soms op,dat ik toch nu ook wel iets vaker op de weeschaal ga staan,komt ook wel dat ik weer eens tapje fanatieker ben geworden,maar goed spieren wegen natuurlijk ook zwaarder,en aan mn kleren kan ik het wel merken dat ik weer aan het afvallen ben,dus het gaat de goede kand op.
dus we gaan er weer lekker voor,op naar 27 maart.

samen staan we sterk!!:klappen::klappen:


liefs :engel12:
Onbekend
March 1, 2009 om 07:45
Dag Codor,

Bedankt voor je leuke berichtje in mijn :dagboek:
Ik wil graag je buddy worden en klik je zometeen even aan.
Ik wens je sterkte met je galproblemen en hoop dat de onsteking
snel over zal zijn, zodat de operatie achter de rug komt.
Daarna zul je je een stuk beter voelen, weet ik van medebuddies hier.

Een fijne zondag,

doe kalm aan,

:groetjes: :noesja:
March 1, 2009 om 14:23
Lieve Codor

Wat naar allemaal en zeg het geeft toch niet als je niet zoveel aanwezig bent. Wat nou vergeven, dan mag ik wel vragen of je mij ook wilt vergeven.
Ik reageer ook nu pas.
Maar ook ik had mijn dingen wel, groot feest vanwege mijn man die vrijdag 50 is geworden.
Met mij gaat het wel, het feestgebeuren was heel leuk, maar ook erg slecht voor de lijn.
Ik heb me absoluut niet ingehouden.
Zal maar niet zeggen wat ik allemaal heb gegeten zeg.
Maar goed een hoop gebak heb ik ingevroren en ik wil er nu echt 3 weken voor gaan, zodat ik toch weer wat kwijt ben als we naar Israel gaan 23 maart. Ik ga mijn best echt doen, moet gewoon.
Nou Codor ook ik ben minder bezig hoor hier op de site, dus maakje er maar niet druk om. Ik hoop dat het allemaal een beeje gaat en dat je gauw opknapt.

:simchat:
March 2, 2009 om 01:29
Toevallig kwam ik bij je langs en las dat je erg ziek bent geweest! Misschien ben je ondertussen ook al geopereerd. Naar om zoiets tegen te komen! :knuffel:

Heel veel beterschap gewenst!

:romie:

Onbekend
March 2, 2009 om 03:03
goede morgen,

jeetje dat is schrikken zeg, ik wens je heel veel beterschap toe!!
Ik heb alleen maar de eerste paar bladzijdes gelezen maar ik ga ervan de week echt aan beginnen!!

:tijgertje1977:
March 2, 2009 om 03:43
Hoi hoi:cool06:
Natuurlijk wil ik je toevoegen als buddy want steun kunnen we allemaal wel gebruiken.
Maar wat vervelend joh van je galblaas ik hoop dat ze je snel helpen.
Met mij gaat het best goed hoor ...ik ben nu twee weken bezig en ruim 5 kilo afgevallen. Ik sport ook best regelmatig op de sportschool want dat is eigenlijk ook heel goed voor mijn reuma het lukt natuurlijk niet altijd als ik weer een slechte periode heb maar bewegen is juist wel goed anders word ik helemaal zo stijf.En wat die kilo van vandaag betreft ik zou me er maar geen zorgen over maken morgen is alles vast weer anders.
Ik wens je veel sterkte met alles.
Lieve groetjes Désirée:bighug:
March 2, 2009 om 03:55
Een nieuwe week brengt nieuwe kansen.
Daar gaan we!!
Succes,
:gekelogtenberg:
March 2, 2009 om 04:28
Nou het zit je niet mee, word eerst maar weer beter voor je gaat verder lijnen, want alles wat je nu verliest zit er binnen no time weer aan als je weer wat kan eten, eerst aan je gezondheid denken hoor.

:moon78:
Onbekend
March 2, 2009 om 04:36
heeey lieverd :hetty:
wat vervelend nou weer hè

misschien ben je al geopereerd en moet je daar nog van bijkomen
of je wacht nog op de operatie

ik weet van horen zeggen dat het erg pijnlijk is allemaal, dus een operatie zal achteraf ook een opluchting zijn

ik wens je een snel herstel en misschien zou het een fijne bijkomstigheid zijn wanneer je zoals mijn moeder ooit, geen vet meer kunt verdragen

liefs en beterschap
:hetty1:
Onbekend
March 2, 2009 om 07:31
fijn weer van je te horen codor
ja, dan moet je weer afwachten hè
en de operatie valt inderdaad erg mee, heb ik ook van horen zeggen
maar ja je moet er maar weer voor en ik kan me best voorstellen dat
je daar ook tegen aan ziet
hopenlijk kom je de weken voor de operatie pijnloos door

liefs hetty
March 2, 2009 om 07:42
Hoi Codor,

klinkt allemaal niet zo lekker allemaal. Ik wens jou daarom veel sterkte toe. En denk eerst maar aan je gezondheid hè!

groetjes,

Richie
March 2, 2009 om 15:34
Heeee Codortje,

Hoe gaat het met je?
Jeetje Co, was dat effe schrikken toen je schreef dat je in het ziekenhuis was geweest.

Effe terug op krachten komen hoor Codor, want zo'n pijnaanvallen ondermijnen je gestel wel. Maar je zal tevreden zijn na de operatie. Dan heb je van niks geen greintje last meer. Binnenkort spring je weer over de haag. Meerdere familieleden van mij hebben soorgelijke operatie gehad, en alllemaal super tevreden.

Lieve Codor, doe maar rustig aan en concentreer je in de eerste plaats op je gezondheid.

:alleskomtgoed2:

:hug:

Lieve groet
:somgol:
March 2, 2009 om 17:09
Arme jij, de hele nacht op de pot en nou kun je ook nog de pot op van de weegschaal.
Het allerbeste en sterkte.
:tian:
Onbekend
March 3, 2009 om 03:59
oooo codor :hetty:
ik herken dit echt wel
het ligt zuiver aan mijn bui of ik me al dan niet laat gaan


maar misschien is het een tip om de borrel met water aan te lengen
en echt alleen de gezonde snacks te nemen
komkommer in een beetje ketjap dippen of zoiets
als je het eenmaal hebt klaargezet, ben je misschien stoer genoeg om ook alleen maar dat te nemen

ik zeg ook maar wat hoor lieve codorretje

succes en laat je niet boven de 100 kilo zweven hoor
is heerlijk eronder te vertoeven

liefs :hetty1:

March 3, 2009 om 05:28
Dit zijn nou vast de naweeën van het nachtelijk potje. Heb je nu je zin?
Wees maar heel blij met die 8 ons, is toch bijna een kilo.
Sterkte maar weer en ga zo door. Niet op de pot natuurlijk hoor. Maar gewoon lekker op stap want het is heerlijk weer. Probeer het maar.
Succes.
:tian:
March 3, 2009 om 08:36
heej meid

ik heb me vanmorgen even gemeten,en was maar liefst 5 cm in talle omvang afgenomen,en dat in een paar weken tijd,goed he?

xxx :engel12:
March 4, 2009 om 07:44
Hoi Codor

Ik ben blij dat ik niet zo van alcohol hou.
Ik heb niet echt een tip voor je, maar hoe is het gegaan gister.
Trouwens ik heb je een PB tje gestuurd hoor.
Bij mij was er vanorgen ook weer 4 ons af, nu weer 8 ons in 2 dagen.
Dat doet me wel goed.
Nou ik laat het hier weer even bij.
En kom op hoor, zet em op.

:simchat:
March 5, 2009, gewijzigd door TheEagleFlies op March 5, 2009 om 22:17
Lieve Codor,
Meid, wat een drama. Ik herken het hoor. Heb op een goed moment ook richting huisartsenpost gemoeten. Dacht op zijn minst dat ik het aan mijn hart had, die achterlijke pijn straalde van midden op mijn borst zo door naar achteren. Wist ik veel. Overgeven, hou op schei uit. Bleek ik galstenen te hebben. Nou ik heb me niet laten opereren. En sinds ik goed eet, gaat het goed. Oh, vergruizen kan ook geloof ik. Maar aan mijn lijf geen polonaise, behalve dan om mijn schortje weg te laten halen.:lachen:
Ik moet giga opletten met vet enzo, maar het gaat goed en zolang het goed gaat hou ik het maar zo.

Maar wat ik ook wel ernstig vond was je dilemma. Nou ja ernstig.
Ik kan het me wel voorstellen, maar toch moet je het jezelf niet ontzeggen hoor. Kun je niet aan je vriendinnen vragen om gewoon allemaal 1 wijntje te drinken. Als het vriendinnen zijn dan helpen ze je toch?
En hoe je het oplost? Gewoon eerlijk zijn. Gewoon zeggen dat je er mee zit en zo graag einde van de maand 100 wil wegen en dat dat voor jou belangrijk is. Als ze het niet vervelend vinden om aan de wortels of ander mager snack te zitten dan kunnen ze komen, anders wil je van de afspraak afzien voorlopig. Laat merken dat zij mogen kiezen. Ik zeg ook wel eens,leuk als je komt, maar ik heb niks in huis hoor. Ja, een ontbijtkoek of eierkoek. Degenen die mij kennen weten het al.
Dus vandaar. Dus meid, gewoon hoppa zeggen hoe het ervoor staat. Niet wegkruipen hoor. Dat heb je al een tijd gedaan met je overgewicht dus laat jezelf maar zien. Echte vrienden blijven vrienden.

En wat betreft dat geduld, meid ga gewoon een maandje naar een Aziatisch land en je leert wel geduld te hebben.
En wat ik doe is soms bewust een stap rustiger lopen. En als ik te hard van stapel loop stel ik me voor dat er in mijn innerlijk een ruiter is die de teugels wat harder aantrekt. Echt waar.
Nou goed, ik wens je een fijn weekend en maak er wat leuks van.

PS Oh, ik zie net dat die vriendinnenavond is geweest. Hoe is het afgelopen.
:surya:
March 6, 2009, gewijzigd door Tian op March 6, 2009 om 09:27
Hartelijk bedankt:dankje: voor je :veelbeterschap:wensen en ze hebben me zo goed gedaan (+)dan ik , een paar uur:wekker: later,al een stuk beter ben.:excellent:
Een hele gezellige avond met je vriendinnen:vrienden:. Doe je best en :succes:met sterk zijn.:prettigweekend:
:tian:
March 6, 2009 om 08:44
Hoi Codor,

Bedankt voor je complimentje hoor.
Ik moet er nog wel aan wennen dat mensen mij zo knap vinden haha.
Maar het doe wel goed hoor.
Ik hoop dat het met jou ook snel lekker gaat en je weer lekker opknapt.

Groetjes :itsme1:
March 7, 2009 om 21:32
Ik heb wat te lezen mee, maar jij tijdens het lezen moet er wel gesnoept worden. LOL. Dus leuke tip van je, maar haalt het probleem niet weg. Maar ik ga er iets op verzinnen hoor. En zo vaak rijd ik nou ook weer geen lange enden, maar het irriteert me wel altijd. Dan zit ik mooi in het gareel en zo'n dag de hort op gaat het mis. Bah. Enfin, ik kom er wel doorheen hoor. Ik vind het er wel wat op.

Wat betreft je halve uurtje wandelen. Ik denk dat je je conditie gewoon ook aan het verbeteren bent. En dat gaat veel sneller dan je denkt hoor.
Je bent 13 kilo afgevallen, dat scheelt hoor in de beweging. En trouwens nog 1 en je zit op de 100. Ik ook bijna, kunnen we elkaar een hand geven.
Goed joh, dat het zo lekker gaat. Ik ben trots op je hoor.

Bij mij kwamen de galstenen niet door afvallen hoor. Ik had ze juist toen ik zoveel (vr)at. En nu ik redelijk gezond eet, heb ik er gewoon geen last meer van.

Ik durfde mijn gewicht ook nooit te zeggen. Maar toen ik eenmaal die 25 was afgevallen durfde ik het wel. En wat is nou 100 joh. Kom uit de kast en laat jezelf zien. LOL.
Nee hoor, doe wat goed voor jou voelt hoor.

Hoe is het gegaan met je avondje met oud collega's?

Nou joh, ga zo door en we houden de beuk erin. We laten ons niet meer kisten. Eind van de maand zijn we allebei 100.
Wens je succes en good luck.
Fijne dag
Liefs Anke
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan