Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Saturday, March 7, 2009

Surree woog op het moment van schrijven 42.10 kg (bmi: 15.10).

ik ga laat naar bed vandaag
ik heb niet opgelet vandaag of
niet voldoende & onderweg ben
ik sluipenderwijs mijzelf verloren
kwijtgeraakt heb ik mijzelf verlaten
gaf de grip uit handen aan wat zich
aan chaos vanbinnen aandiende & liet
mij aan hersenspinsels uitgeleverd

van mij die spinsels of ook van
mij ook van mij ik wil ze niet zo
zien maar ze zijn onderdeel van wat
of wie ik ook ben of liever van wat
mij & mijn gedrag bepaalt & ze
beheersen mij ik laat dat toe ik
weet nog niet hoe beter daarmee
om te gaan ik weet zoveel nog niet

ik ga laat naar bed vandaag heb
de strijd niet kunnen winnen niet
vandaag al doe ik elke dag opnieuw
mijn best & vecht ik voor mijn kop
boven water geen reddingsboei nodig
ikzelf die het doe die het red die
blijft happen naar lucht & eens vrij
zal ademen maar nog niet vandaag

March 9, 2009 om 07:59
Hi Surree,

Het gaat de goede kant op, nu we weten wat de oorzaak is en ik medicijnen krijg om die versnelde stofwisseling te onderdrukken, en ik ben daardoor denk ik in gewicht toegenomen. Zekerheid heb je natuurlijk nooit.

Voor en na het sporten zorg ik ervoor dat mijn voeding en vochthuishouding op orde zijn. Op een lege maag kun je niet lopen, en vocht moet je zo snel mogelijk aanzuiveren. Anders ga je zwalken.

Ik ben na een week van gedwongen rust weer begonnen met lopen en fietsen en dat is voor mijn innerlijke rust nog wel nodig. De uitslag van de cardioloog was helemaal goed, wat ik ook verwachte, vandaar dat ik meteen weer ben gaan lopen. Je conditie loopt na een week rust wel achteruit.

Ik woon in Nederland in de omgeving van Amsterdam en je voorspelling met het weer zijn uitgekomen. Bedankt.

Je hebt een mooi gedicht geschreven. Ik denk dat al je gevoelens, voornemens en tegenslagen, maar vooral je wil om het te boven te komen niet beter verwoord hadden kunnen worden. Het heeft iets van "razernij" als ik het zo mag omschrijven. Ga door op de weg die je bent ingeslagen. Willen is kunnen, vroeg of laat. Probeer zoals je al eerder zei, dat buitenlopen vol te houden.

liefs veronique
March 10, 2009 om 09:08
Hi Surree,

Je berichten zijn altijd openbarend. Voor jezelf, maar ook naar mij toe, dank je daarvoor. het is goed reflectie te krijgen en te proberen in de schittering ervan je eigen licht uit te zenden, steeds verder.

Ondanks alle last die we meenemen zijn we aan de opbouw van onszelf bezig. Het blijft moeilijk het onderscheid te maken wat we het eerste van ons afwerpen, waarmee we het ons makkelijker maken.

Elke dag iets minder moet goed genoeg zijn om vrder te komen dan de eindstreep die we nu voor ogen hebben.

Vandaag wat druilerig weer, maar regen als excuus is geen optie, dus gewoon naar buiten. Lukt het jou ook?
We gaan verder.

liefs veronique
March 10, 2009 om 09:42
Hai surree
Ik sta zelf aan de andere kant van de weegschaal, ik dacht altijd dat dunne mensen geen problemen hadden met eten maar ik begrijf dat er minstens net zoveel doorzettingvermogen en inzet nodig is om je doel te bereiken
Heel veel sterkte als ik jou fotootjes bekijk dan heb je die minstens zo hard nodig als ikzelf
March 11, 2009 om 06:43
Hi Surree,

Ben weer helemaal in het ritme. Vind het klasse dat je er een extra toertje aan vastgeplakt hebt. Ben trots op je.

Vandaag heb je weer alle gelegenheid.

tot gauw en uitgebreider van mijn kant.

liefs veronique
March 11, 2009 om 17:55
Heyooo.

Oh oh; wat een zwaar nieuwsje. Las ook je andere site onlangs nog even, zijn idd nogal veel dingen bijeen hé. 'k Hoop dat je er wat structuur in krijgt en alles stap voor stap kan oplossen (en je niet te hard tegen de volgende stap op moet kijken als je nog met de vorige bezig bent).

Wat mij betreft.. Ach, het GING goed, het GAAT goed, maar daar tussen zat me toch weer even een terugval . Mijn gewicht is echt het gekste ding ooit ofzo. Soms kom ik zomaar 2kg bij op 3 dagen? En al ga ik niet superheilig doen: 6000kcal per dag éxtra eet ik nu OOK weer niet, zelfs in mijn minder strenge dagen hihi. (hypocriet als we zijn zie je die schommelingen even niet, teveel wegen is ook maar dom:))

Heb nog altijd 't gevoel dat ik er echt énorm veel voor moet doen om een beetje af te vallen, basiscly gaat het pas echt goed als ik eventjes savonds niet warm eet. (maar dat is stiekem niet de juiste manier om het "vol te houden" , dus dat wil ik dan ook weer niet echt!!)
"gewoon gezond" & veel sporten is voor mij echt niet genoeg.
(Zit écht aan 7x per week sporten, soms zelfs meer, & i looooooooooooooooooveeeee, maar voor afvallen lijkt maar één sport te helpen en dat is LOPEN!)

Qua lopen gaat het niet goed, maar wel iéts beter, heb ontdekt dat ik op de loopband veel minder pijn heb. En hoewel ik dat ding haat, was dat toch een leuke ontdekking..! Morgen dus maar eens vroeg uit de veren om op dat ding te gaan staan!!

Good luck to you, ik hoop dat de zon daar snel weer schijnt & je ook eens lekker buiten kan komen!
Take care!
March 12, 2009 om 14:02
Bedankt voor je reactie! Ik vind het altijd erg leuk als ik weer een nieuw gezicht (of buikje, benen, hals ;)) tussen de reacties zie staan. :)

Tsja, mijn bmi.. In principe kun je zeggen dat ik daar wel redelijk mee omga, ik ben immers nog nooit onder de 18 gekomen. Maar zodra ik boven de 60.9 kom vind ik mezelf echt te zwaar, ik vind 60 zo een hoog getal.. Toch kom ik er telkens weer want door mijn psychische toestand (5 jaar depressies met manische fases tussendoor) kan ik níks lang volhouden, zo ook niet weinig eten of een normaal eetpatroon opbouwen. Het lukt me niet, niet om mijn eetgestoorde stemmetje te gehoorzamen maar ook niet om mijn gezonde stemmetje te gehoorzamen. En daarbij lijkt 61 wel mijn normale gewicht te zijn. Het is dus een beetje een hopeloze strijd, waar ik mezelf nu heel erg aan over heb gegeven maar wat me niks oplevert. Ik voel me een mislukking MAARR ik heb nu wel besloten daar aan te gaan werken!!

Ik ga proberen mijn leven weer te herpakken, want ik wil niet nóg 5 jaar in deze patronen rond blijven hangen. Dus ik denk dat daarbij hoort dat ik mijn eetpatroon moet gaan normaliseren, maar dat heb ik al heel vaak geprobeerd en vind ik zo moeilijk. Toch moet ik het doen, en ik hoop mijn zelfvertrouwen uiteindelijk ook weer terug te winnen. Dan houden die duivelse stemmen vanzelf hun mond. ;)

Deze week heb ik trouwens weer iets meer ondernomen; ik ben een weekendje weg geweest waarbij ik familie heb gezien en weinig heb gecomputerd, ik heb met mijn twee kleine nichtjes gespeeld, ik ben bij mijn beste vriendin geweest die net terug is van een paar maanden buitenland en ik ben bij een vriend geweest. Morgen ga ik weer een heel weekend naar mijn vriend in Amsterdam, wat ik vrij lang niet meer heb gedaan omdat ik voor alles wilde vluchten en verstoppen!

Ik voel me natuurlijk niet in één keer veeeel beter, ik zit gelukkig niet in een manische fase, maar ik zie wel dat ik wel degelijk iets aan mezelf en mijn leven kan -en moet- veranderen. Dus dat is goed!

Hoe gaat het met jou? Ik las bij iemand een reactie van jou waarbij je vertelde dat je naar een ziekenhuis (of kliniek? Dat weet ik niet precies. oh, Mesos heet het geloof ik, wat is dat precies?) moest, maar dat je af wilde zeggen omdat je vocht vast hield, hoe gaat het nu met je? Hoe is jouw week tot nu toe gegaan? Ik zie af en toe een berichtje van jou langs komen bij anderen, en ik moet zeggen dat je altijd fijne/interessante/eerlijke/helpende berichtjes schrijft! : )

Nou, misschien tot schrijfs. Fijne avond/veel sterkte,
liefs.
March 12, 2009 om 18:44
Hi Surree,

Bewondering voor je uitgebreide epistels. Op dit moment te weinig tijd om het allemaal te volbrengen. Je sporten moet je gewoon met 5 minuten per keer langer opbouwen. Niet snel, niet buitensporig maar gewoon in de tijd. In rust bouw je conditie op. En je grenzen overschrijden is op zich niet slecht, maar weet dat je dat niet doorlopend kunt doen.

Je moet mij ook niet loslaten in een bibliotheek, dan voel ik me als in de hemel zogezegd. Dat heb ik ook in boekwinkels. Ik ben een alleslezer. Maar het meest bemin ik mooie zinnen en constructies in verhalen.

Ja de grote boodschappen moet je tijdig binnen halen, en dieren geeft verplichting. Jezelf verzorgen trouwens ook!

Vandaag redelijk productief geweest met mijn gedichten. Ik heb er 3 gemaakt, alleen op mijn werk en daar kom ik niet voor woensdag. Vandaag kan ik niet meer inloggen in verband met updaten, dus ik kan je er geen deelgenoot van maken. Een ging over LOF, de oprichtster van dat blad heeft de Joke Smit prijs gekregen. LOF heeft tot doel vrouwen aan het werk te krijgen en mannen meer op de oudertaken. Ik heb het vergeleken met Lof der Zotheid, Waarin de Zotheid en haar 5 dochters de wereld regeeerden, en wat blijft over, het vuile geld, en heeft verandering wel zin. Ik vond het wel geslaagd. Je krijgt het nog van me.

Vanavond de wandelingen van Maarten van Rossum op tv gezien, kun je via internet opvragen. Lees jij het Parool, daarin staan op zaterdag altijd wandelingen van John Jansen van Galen, ik hoop dat ik zijn naam goed schrijf. Ook altijd de moeite waard en vaak in de buurt. Ik fiets vaak een rondje Ronde Hoep 's avonds 25 km precies genoeg om 's avonds nog te doen na het werk.

Maak het dit weekeinde goed voor je zelf.

liefs veronique
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan