Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Thursday, March 26, 2009

Joepvanderwal woog op het moment van schrijven 122.20 kg (bmi: 39.45).

Het is niet super zwaar om gemotiveerd te blijven. Hoewel de hele dag wel door mijn hoofd spookt dat ik gezond moet eten/leven. Het zou een automatisme moeten worden. Misschien komt dat nog?
Ik herinner me hoe lastig het was om te stoppen met roken. Dat is nu bijna 13 jaar geleden. Dat was een besluit om te doen. Ik kon kiezen tussen wel of niet doen. Het lastige bij gezond eten is dat je moet eten. Het gaat dus om een andere manier en niet zoals bij roken om er mee te stoppen.
Ik droomde in het begin vaak dat ik per ongeluk een sigaret op stak. Uit automatisme dus. Ook in mijn eetgedrag zullen wel automatismes zitten denk ik. 'k Zal daar vandaag eens op letten.
Tot nu toe heb ik iedere avond gewandeld. Gisteravond zelfs ruim een uur.
Niet gesnoept of een wijntje....en....weer een streepje minder op de weegschaal.

March 27, 2009 om 05:20
Hoi Joep,
Bedenk, dat afvallen gaat als aankomen.
Gram na gram,ons na ons
Het enige verschil tussen aankomen en afvallen is, bij aankomen eet je meer dan je nodig hebt en bij afvallen eet je minder dan je nodig hebt.
De motivatie om af te vallen moet je zoeken in de gedachte, hoe je je over een tijd voelt met een lager gewicht. Uit ervaring kan ik je zeggen, dat voelt prima. Probeer je voor te stellen hoe je leven erover 6 maanden met 20 kg minder ballast uitziet en ga die droom verwezenlijken.
Je schijft in je berichtje aan mij over "het gewicht dat je meespeelt de bergen in. Bedoel je met spelen dragen of muziekspelen?"

Groet, Accordeon
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan