Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Thursday, March 26, 2009

Mamaineke woog op het moment van schrijven 85.30 kg (bmi: 33.74).

Lieve mensen,

Vanmiddag moet ik terug naar Dr. Feskens. Mijn tas staat al ingepakt en ik ben niet van plan om mee terug naar huis te gaan.

Maandagochtend ben ik bloed gaan prikken. Marien bracht me naar de prikpost op het dorp. Er zat niemand te wachten maar de deur was dicht dus dat betekende dat er iemand binnen was. Ik ging op een stoeltje zitten. Komt er een "oude theemuts" die in het woonzorgcomplex woont, waar de prikpost is, aangelopen en gaat staan praten met een andere bewoner. De deur ging open dus ik stond op. Schiet zij dus naar binnen. Ik ben eerst zei ze. Ik zei: "Dat dacht ik dus niet, ik zit hier te wachten en u komt net aanlopen". Ja, maar ze had al zitten wachten maar was haar papieren vergeten, dus daar was ze even omgeweest. De prikster bevestigde dat en ik kon niet anders doen dan weer gaan zitten.

Toen ik na 10 minuten binnen mocht komen was ik niet echt blij en dat heb ik ook even duidelijk gemaakt. Ik kom daar op mijn laatste krachten om me te laten prikken en dan gebeurd er dit. Als ik mijn papieren vergeet en er naar huis om moet dan kan het ook best dat als ik terug kom dat er mensen zitten. Dan zal ik dus gewoon weer achteraan aan moeten sluiten. Ze snapte mijn gedachtengang wel. Ik kan echt merken dat mijn lontje steeds korter gaat worden.

Er werd bloed geprikt voor de normale 3 maandelijkse controle van mijn diabetes en er moest bloed geprikt worden voor de elektrolyten (vochthuishouding) voor Dr. Feskens.

Thuisgekomen belde mijn zusje hoe het nu ging. Niet dus. Ik duizelde weer als ik naar de wc of de keuken liep. Voel me slap en lusteloos. Ze vond dat ik de huisarts moest bellen omdat het eigenlijk tot donderdag te lang zou kunnen zijn. Ik belde de huisarts en die zou die dag langskomen.

Nog voor de middag was de huisarts er. Mijn bloeddruk was goed en ze stelde voor dat ik bloed liet prikken om de elektrolyten na te kijken. Ik gaf aan dat ik dat smorgens al had gedaan en ze zou de gegevens op gaan vragen bij het huisartsenlaboratorium. Ze hoopte ze dinsdagochtend dan binnen te hebben en zou dan een beslissing over eerdere opname kunnen nemen. Ik vertelde haar ook over alle problemen die we tegenkomen en dat het niet opschiet. Ze raadde aan eens bij het CZ te informeren naar andere mogelijkheden.

Net na de middag belde ik het CZ. Ze kunnen dus helemaal niets voor me doen! Ze kunnen een MRI in Antwerpen niet vervroegen. Ik mag niet naar Antwerpen voor opname want ze hebben daar geen contract mee voor bariatrische chirurgie. Zelfs voor een second opinion kan ik niet naar Antwerpen. Dan kan ik alleen naar de bariatrische expertisecentra in Arnhem of Nieuwegein. Klachten over artsen/chirurgen worden alleen geregistreerd en pas als er meerdere klachten komen gaan ze alleen maar kijken of ze nog met deze arts zaken willen doen. Daar schiet ik dus allemaal helemaal niets mee op. Zelfs al deze dingen moeten dan nog via Dr. Feskens lopen. Als hij dus niets wil..... dan gebeurt er ook niets. Dit hele probleem is begonnen als een complicatie na bariatrische chirurgie door Dr. Feskens en daarom blijft het onder bariatrische chirurgie en Dr. Feskens.

Eind dinsdagochtend belde de huisarts dat ik opnieuw bloed moest laten prikken want volgens het huisartsenlaboratorium was er alleen voor suiker bloedgeprikt. Ze konden niets over elektrolyten vinden. Ik moest dus naar Goes naar de Pijlers om opnieuw bloed te laten prikken want hier is de prikpost alleen tussen 9 en 10 uur open. Om half 2 was de huisartsenpraktijk weer open en haalden we het formulier op. Bij de Pijlers was ik gelukkig bijna direkt aan de beurt. Ik vroeg hoelang de uitslag zou duren en ze gaven aan dat de huisarts deze vrijdag wel zou hebben. Hahahaha... daar schieten we dus weer niets mee op he. Ik vroeg of ze er spoed op kon zetten. Ze deed dat wel maar dacht dat het niets uit zou halen. Ze vond het vreemd dat de uitslagen van de elektrolyten er niet zouden zijn. Er waren 4 buisjes bloed afgenomen en normaal bij suiker maar 2. Verder waren er 2 papieren geweest. Ze raadde aan woensdagochtend even naar de chirurg te bellen of die de uitslagen niet gewoon binnengekregen had.

Dat deed ik dus woensdagochtend en die hadden de uitslagen dus inderdaad gewoon binnen. Ik was dus gisteren voor niets gaan prikken. Ze faxten de uitslagen even door naar de huisarts. Ik belde naar de huisartsdat de fax er aan kwam en of ze die gelijk aan mijn huisarts wilden geven. Ze hadden echter alleen een lege fax gehad. Weer terug gebeld naar het ziekenhuis en ze zouden hem even opnieuw sturen.

Een uurtje later belde de huisarts. De uitslagen van het bloedonderzoek waren op het randje. Ietsje minder en ze zou me direkt laten opnemen. Ik moest maar zeggen wat ik wilde. Als ik opgenomen wilde worden dan zou ze nu met de internist gaan bellen. Ik kon ook morgen gewoon naar het spreekuur van Dr. Feskens gaan. Dan kon ik in ieder geval privé even een goed gesprek met hem hebben (en met Marien erbij). Anders zou ik hem natuurlijk weer alleen maar aan mijn bed zien. Ik koos voor het laatste want dat gesprek is hard nodig en ik houd het nog wel een dagje uit thuis. Ik ben de laatste 2 dagen weinig afgevallen dus voel me ook ietsje beter.

Vanmiddag dus naar Dr. Feskens. Ik heb gisteren een overzicht van 4 pagina's gemaakt van wat er allemaal sinds 5 januari gebeurd is en wat er volgens mij mis gegaan is. Dit mag hij hebben en eens goed bestuderen. Marien zegt dat als Dr. Feskens niets gaat ondernemen dat hij dat overzicht naar de rechtsbijstandsverzekering stuurt en een schadeclaim laat indienen. Het lijkt me verstandig dat Dr. Feskens actie gaat ondernemen.

Liefs,
:mamaineke:

March 26, 2009 om 06:41
Ineke,

Ik zit hier nog steeds met mijn vingers gekruist, hopend dat die pummel van een chirurg eindelijk eens in actie gaat schieten.
Dit kan toch niet meer!
Veel sterkte!
:teganalaya:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan