Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Thursday, March 26, 2009

Paaltje woog op het moment van schrijven 92.50 kg (bmi: 32.39).

Hallo allemaal!

Vandaag stiekem op de weegschaal gestaan en zag dat het wijzertje steeds meer naar de 92 gaat hihi! (Ik weeg mezelf trouwens op zo'n ouderwets ding, dus geen digitale.)
Wist natuurlijk wel dat ik de 91 niet in een week zou halen en om eerlijk te zijn wil ik dat ook helemaal niet. Liefst van ik maximaal 1 kilo per week af want als het sneller gaat ben ik veel te bang dat mijn lichaam weer in de spaarstand gaat en alles wat ik binnen krijg vasthoudt als vet.

Vind het wel grappig trouwens, want toen ik Sonja Bakker deed (en daarna ook nog eventjes) at ik misschien maar 1000 kcal op een dag en viel af maar ik eet nu denk ik bijna 1300 kcal en ik val nog steeds af... Hoe vreemd!! Maar goed dat is dus die spaarstand waar ik het over had, had dat gelezen op het internet en dacht ik ga dat eens even proberen. Rustig steeds 100 kcal per week meer eten en krijg de pip ze heeft nog gelijk ook hahaha!

Apart eigenlijk hoe je lichaam werkt. En dat is dus eigenlijk ook de reden waarom al die crash dieeten niet goed zijn, een normale vrouw heeft ongeveer 2000 kcal per dag nodig (afhankelijk van lengte, gewicht en activiteiten natuurlijk) maar als je dan ineens maar 1100 kcal gaat eten (bijvoorbeeld) denkt je lichaam: "ho, ik krijg niet voldoende binnen over een aantal dagen, ik ga maar eens alles opslaan zodat ik nog wat reserves heb" En ja dan word dus eigenlijk alles wat je binnen krijgt (dus ook de goede dingen!) omgezet in vet, en daardoor krijg je dat jojo effect. Even simpel uitgelegd. En als je daarbij ook nog eens elke dag gaat sporten krijgt je lichaam nog minder binnen dan dat het verbruikt waardoor het dus in een nog grotere spaarstand terecht komt.
Met andere woorden, als je af wil vallen, doe geen crash dieet maar eet 10% minder dan dat je nu doet, tenzij je al veel crash dieeten hebt gedaan dan moet je het langzaam gaan opbouwen naar wat je eigenlijk zou moeten eten en dan weer 10% minderen. Ga maximaal 3x per week cardio doen en de rest van de dagen krachttraining om goed in je vel te komen. En als je meer wil gaan sporten dan moet je ook meer gaan eten.

Toch best simpel als je erover nadenkt! Ik ben in ieder geval blij dat het voor mij werkt, en ben zo blij dat ik mijn geluk en de kennis die ik gekregen heb wil delen met jullie! :D Ohhh ja wil je het zelf lezen: http://www.slank-en-sterk.nl

Succes iedereen, samen kunnen we het!
Liefs Saskia

March 26, 2009 om 05:38
Haaaaaaaai,

Ja vind het eigenlijk best fijn om alleen te trainen. Hoef met niemand rekenschap te houden en ga wanneer ik zelf zin heb. Heb wel besloten om met een vriendin ook 2x in de week te gaan zwemmen. Maar dat komt nog, ze is nog niet zo stabiel na dr gebroken enkel hihi
Ach ik kom er ook wel, het voelt super goed dat ik op mn eten let en weer lekker aan het bewegen ben.

Wat super dat het bij jou ook goed gaat :whoepie:
Ik heb het ook gehad hoor, te weinig eten en dus aankomen.
Eet nu 1500 a 1600cal op n dag en val gewoon af....primaaaaa :D
Maar net zoals je zegt, moet op mn train dagen wel wat meer eten.
Moet daar nog even een weg in vinden dus.
Vind het ook goed van je dat je niet te snel wilt gaan. Ok natuurlijk heb je t liefst 10kilo per maand eraf en er nooit weer bij maar dat gebeurt nou 1maal niet :grinnik:
Dus net wat je zegt, lekker rustig aan doen en 0.5 a 1 kilo per week is netjes !!

:gazodoor2:

:02groetjes:
March 26, 2009 om 08:37
Ohhh Yes yes yes, hele nuttige info, dank je wel! Lekker duidelijk en dus inderdaad eigenlijk best simpel. Maar je mottut net ff wetuh!

Nou,succes en van harte gefeliciteerd met je verloren kilo('s)!!!!

ps ik heb ook zo'n prehistorisch weegschaaltje, maar ja als de wijzer maar daalt he?!
March 27, 2009 om 05:14
Klopt helemaal wat je zegt maar het belangrijkste nog is dat als je langzaam afvalt het er ook af BLIJFT. heb in de krant gelezen dat er iets mis is gegaan met sonja bakken dat heeeeeel veel mensen die daarmee zijn afgevallen nu alelmaal nog meer wegen dan ervoor. omdat ze dan in 1 keer terugvallen om precies dat verhaal waar jij het over hebt.
nou je bent goed bezig in ieder geval, ga zo door:D
Onbekend
March 27, 2009 om 15:18
Nee, dat Sonja Bakkeren is ook niks voor mij. Ik doe niet aan een dieet hoor. Ik weet heel goed waar het bij mij aan ligt. Ik moet gewoon gezonder eten. Maar heel soms heb je een dipje. Geen probleem, het moet ook leuk blijven, toch? Zo'n ingrijpende levensomslag heb je niet binnen een week onder de knie.

Dank je wel voor je berichtje trouwens.
Maar het is en blijft frustrerend werk dat afvallen. Ben je eindleijk zo ver om het voor eens en altijd goe daan te pakken, moet je je er toch bij neer leggen dat het niet zo snel gaat als je misschien zou willen. Lastig! Maar stoppen helpt niet en dat zou ook zwak zijn.

Gelukkig doe ik het samen met mijn vriend, dat helpt wel enorm! Krijg jij thuis ook veel steun?
Onbekend
March 27, 2009 om 15:41
Het afvallen gaat langzaam, tussen de 2 en 9 ons per week zo'n beetje.Ik hoop op een gemiddelde van een pond per week te komen. Dat zou fijn zijn.
Ik wil heel graag onder de 100 kilo wegen en ik heb mijzelf een jaar gegeven. Dan zou ik zo'n 25 kilo kwijt zijn. Zou te doen moeten zijn.

Maar dan moet ik wel even van mijn burn-out af. Nou ja eventjes....dat duurt wel een aantal maanden voordat ik weer kan zeggen dat ik me echt goed voel. Dan kan ik ook meer energie in het sporten steken en het sporten op een hoger niveautje brengen. Nu fiets ik drie keer per week naar mijn werk (ik werk tijdleijk maar 3 dagen), ik wandel drie keer per week en ik zwem een keer per week. Aardig wat toch? Maar alles op een laag tempo hoor. Iets is beter dan niets.

Fijn dat je man je zo steunt. Lijkt me wel moeilijk met al dat lekkers in huis. Mijn vriend en ik kopen het gewoon niet. Kan ik ook niks snaaien. Maar als de kat van huis is....mijn vriend is nu op een personeels feestje en ik aan de chocolade. Sssssshhhht, niks zeggen hoor! :holy::fluiten:

Groetjes

Marjolein
March 29, 2009 om 04:48
Ha lieve Sassa,

Ik zie dat je er weer wat af hebt weten te peuteren, fantastisch!!!! Ga zo door en je bent zoooow slank van de zomer!!

Het zijn een beetje drukke tijden dus het kan zijn dat ik wat minder frequent een mailtje stuur, maar het is niet dat ik je minder zou willen motiveren hoor! Dus ga ervoor, haal alles uit de kast en doe het beter als ik momenteel.........want er is een kilootje bij.......ooooh ')
Nou ja het was allemaal wel erg lekker dus ik heb er wel van genoten.

Meteen maar voorgenomen dat het dan wel serieus weer even streng moet en ik niet nu weer even makkelijk terugval in allerlei lekkere dingetjes!
Drukke tijden zijn slecht voor je eetpatroon!

Nou ja! Ga zo dus door, dan ga ik ook door zoals jij doorgaat en niet ik!!! Snappie?!!

O en had jij dat ook? Iedereen slaapt een uur minder, maar ouders kunnen voor het eerst uitslapen..........de klok op de kinderen werkte nog niet!! haha!!!


Groetjes en een heeeeel fijn weekend!!
RIeta
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan