Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Sunday, April 12, 2009

Jpke woog op het moment van schrijven 101.50 kg (bmi: 28.41).

Hé, hallo bezoekers en buddies,

Wat een rotdag op het werk vandaag. :irri01:
De directie heeft een woordje extra uitleg gegeven bij de voorziene herstructurering. Er gaan 160 van de 550 banen verloren.
bestaande uit 80 arbeiders (1 op 2),45 bedienden (1 op 4) en 35 kaders (1 op 4). Daar ik een bediendenstatuut heb, is er 1 kans op 4 dat ik mijn baan verlies. Da's niet superveel maar ook niet superweinig. De spanning is echt niet goed voor mijn eetmoraal. Aan de ene kant constant zin in chips, zoutkoekjes, ijs en nog meer van die ongezonde toestanden(:patat:). Aan de andere kant is de rauwkost er met héél veel moeite ingegaan.:radijs::slakrop:. K'heb mezelf verplicht alles op te eten, want ik was bang dat ik anders veel te snel honger (zeg maar zin) in die ongezonde troep zou krijgen.:vreten: Voor de rest heel veel water gedronken om een verzadigd gevoel te bewaren. En dat hielp wel een beetje.

Hopelijk komt er gauw duidelijk voor iedereen.

groetjes van (een zich beetje depri voelende :zelfbeeldn:)

JPke

April 17, 2009, gewijzigd door Doggiegirl op April 17, 2009 om 05:57
"gewoon" gezonder eten en meer bewegen is op de lange termijn altijd beter!!! en natuurlijk iedereen weet dat maar soms is het moeilijk de verleidingen te weerstaan :beschaamd: . Maar goed,bij mij is ook weer een knopje om gegaan en ga vol goede moed ertegen aan! en kan ik een enkele keer de verleiding niet weerstaan ga ik er gewoon lekker van genieten maar niet doorslaan ,en de vlg. dag er weer goed tegen aan!

Succes met afvallen en fijn weekend alvast:doei:
April 18, 2009 om 00:04
Balans na 1 week.

Hoi iedereen, :bonjour:

Na 1 week 1.5 kg kwijt. Daar ben ik best wel trots op. Mijn eerste dagen zaten vol sport. De laatste dagen waren zonder sport (ik ben een fietser:wielrennen:en de laatste dagen viel het weer niet echt mee :bliksem:). Het is misschien een voorbarige conclusie (na 1 week). Maar het viel echt op dat sportieve dagen succesvoller waren dan de andere .
Qua voeding heb ik het echt wel goed gedaan. Gezonde kost met hier en daar een caloriebom (tja, als echte Belg blijven de frietjes een zwak punt).
Volgende week wordt droog (zegt Sabine onze weervrouw), benieuwd of het fietsen me dan onder de 100 kg brengt. :schopondermijnkont:

Heel veel succes iedereen en doorsturen maar die reacties
:veelsucces:

jpke
April 18, 2009 om 16:20
Hallo jpke,:hallo:

Leuk dat je ff op mijn profiel gekeken hebt. En natuurlijk mag je me toevoegen als buddie. Ik heb jou ook al vast toegevoegd. Ik weet zeker dat sporten heel goed helpt bij het afvallen, je maakt nml ook nog een hormoon aan waardoor je je lekkerder:genieten: gaat voelen, en waardoor volgens mij het lijnen ook "makkelijker" gaat.
En natuurlijk stop ik ook dingen in mijn mond die ik eigenlijk niet moet eten maar doordat ik sport heeft de weegschaal die missers gelukkig net in de gaten.
Ik zag dat je op 12 augustus op je streef gewicht wil zijn... mag ik zo vrij zijn om te vragen waarom 12 augustus?? Het is nml. mijn verjaardag.:verjaardagsfeest02: Grappig hé?
Leuk dat je mijn grafiek op een afdaling van een ski piste vind lijken, ik wil komende winter weer eens gaan skieën,:sign09: wie weet gaat het met zoveel kilo minder wel zo goed dat ik ook zo'n heftige afdaling aan durf.
Ik hoop dat je komende week lekker sport weer krijgt, bij ons was het vandaag strak blauw,:zonnetje2: heerlijk. En anders moet je je fiets maar op blokjes hout binnen zetten hihi:fietsdefietsdefiets: dan komt het vast goed met het afvallen.
Geloof in de doelen die je wilt halen.
Groetjes Jet
April 19, 2009 om 03:29
hallo jpke,
Dank je wel voor je compliment.
ik heb toen ik begon met afvallen mijn bmr (niet bmi) bepaald en vanuit dat gegeven gebruik ik een voedingsschema. In het begin had ik een nogal eenzijdig voedingsschema (bleek achteraf) waardoor ik niet meer afviel. Toen heb ik me voor 1 maand special care lid laten maken, zodat ik advies kon vragen aan de voedingsdeskundige van hier. Die gaf me de tip om meer te varieeren.
Als special care abbonnee kan je elke dag een voedingsschema krijgen om verantwoord af te vallen. Deze gebruik ik hier nu voor. Elke vrijdag krijg ik de menus voor de hele week en dus kan ik zo mijn boodschappen voor de hele week doen. Ik heb het schema iets aangepast aangezien ik nu minder calorieeen nodig ben.
Dat zijn de voordelen voor mij die ik uit de special care haal. Ik hoef zelf niet zoveel te verzinnen:D
Uiteindelijk hoop ik zo'n gewicht te bereiken dat ik voldoende heb aan datgene wat ik nu eet.
Ik wens je heel veel succes met je streven en ik hoop dat je iets aan mijn verhaal hebt.
groetjes Wiebke
April 19, 2009 om 06:37
Hee drummer ;)

Bedankt voor de tip! Ik was zoiezo van plan vis te blijven eten, dan maar deels vegetarisch .. ik wil wel graag gezond blijven :)

Succes met de strijd tegen de kilo's :hehe:

Wat voor muziek maak je trouwens?

:liencubus:
April 19, 2009 om 17:43
Hee JPke ;)

Haha wat een mega reactie :hehe: je liefde voor muziek is duidelijk groot!

Wat gaaf zeg dat dat op je eigen bedrijf kan! Op wat voor bedrijf werk je dan? Ik denk inderdaad dat Only @ Noon (heerlijk toepasselijke naam) een prachtige mix aan muziekstijlen is. Hebben jullie er ooit iets van opgenomen en op internet staan?

Ah dat klinkt goed! Tool is erg gaaf! Ben je ook bekend met Porcupine Tree? Ook progressive rock .. zeker de moeite van het luisteren waard :)

Liencubus komt zeer zeker van Incubus af :D ook een super gave band! Het is een mix van Lien (m'n bijnaam afkomstig van Eline) en Incubus.

Ik speel gitaar voor lol, er komt niet echt veel uit qua muziek maar ik vind het heerlijk gewoon wat te pingelen en m'n eigen verzinsels te spelen. Helaas zijn nu alle snaren bijna door dus ik moet m maar ns laten verversen als ik daar tijd voor heb haha.

Tuurlijk mag je me toevoegen als buddie :) en thanx voor je compliment!

:liencubus:
April 20, 2009 om 07:18
Jij doet het blijkbaar ook niet slecht met het afvallen hé :)
Veel succes nog!
April 20, 2009 om 15:43
Verdomme dit is balen :bang:

Er is een herstructurering op til bij ons in het bedrijf.
165 van de 550 banen gaan verloren.
Da's verdomme bijna 1 op 3.
30% kans dak mijn baan ga verliezen.
Ik heb dit nog nooit meegemaakt.
In juni werk ik er 25 jaar.
'T is nog steeds mijn eerste werkgever.

Man ik heb zin om te gaan vreten. :irri02:
Ben al 3 keer naar de koelkast gelopen, maar de deur nog niet opengetrokken.

IK MAG GEWOON NIET TOEGEVEN AAN DIE VREETLUST!!!:ijsje1::hamburger::oliebollen:

Ik ga een groot glas water drinken misschien helpt dat wel, maar t'is verdomme een magere troost.

jpke :nietok:
April 20, 2009 om 17:18
Ik zoek niet echt een job in een bepaalde sector ofzo. Momenteel ben ik al met een job op zich heel tevreden. Mn eisen liggen dus niet echt hoog. ;) (Maar ik laat natuurlijk ook niet met me sollen!)

Het studentenleven is hier nog altijd even bruisend ja. Al kan ik dat alleen zeggen door wat anderen me vertellen, want zelf heb ik daar eigenlijk geen ervaring mee. Ik heb sinds ik in Gent zit vooral vast gezeten in mn eetstoornis, waardoor het student-zijn me een beetje ontgaan is. Ook ben ik absoluut geen uitgaansmens, maar dan echt in het extreme blijkbaar. Geen idee dus of Het Vliegend Peerd er nog is, maar ik denk van wel. Heb in ieder geval die naam wel nogal gehoord enzo.
April 21, 2009 om 05:19
Hee JPke,

Jeetje dat is schrikken! Wanneer hoor je of jij bij 1 van die 165 mensen hoort? Na 25 jaar in dienst lijkt me niet dat ze jou eruit pikken toch?

Hopelijk heb je je gister kunnen beheersen want denk maar zo; met al dat (vette) voedsel krijg je je baan niet terug!

Wat gaaf om te horen dat je ook van Porcupine Tree geniet. Heb je Anesthetize al geluisterd? 17 minuten lang en iedere minuut ervan is heerlijk! Super opbouw, dan weer rustig, dan weer harder en sneller .. ik hou ervan.

:liencubus:

April 21, 2009 om 15:29
Hoi JPke

Leuk dat je een reactie bij mij hebt geplaatst.....ben net begonnen en nog steeds een beetje aan het experimenteren op deze site.
Sporten dat is mijn wapen in de strijd tegen de kilo's, dat doe ik namelijk het liefst elke dag. Maar dat lukt gezien de tijd helaas niet altijd. Vandaag heb ik voor het eerst weer 10 km hardgelopen:joggendmannetje: en omdat het zulk mooi weer was heb ik vanmiddag nog 75 minuten gefietst op de racefiets...heerlijk!!
Ik heb gemerkt dat de kilo's er veel moeilijker af gaan na mijn 40e. Maar het moet nu echt gaan gebeuren!!
Groetjes Wilma:haveaniceday:
April 23, 2009 om 05:31
Goeiemorgen JPke!

Kijk eens aan .. ik ben trots op je! Hoe minder ik van je zie hoe beter ;)

Jaaaa, gaaf he :verliefd: ze hebben iets van 15 albums dus dat moet wel lukken *O* volgensmij touren ze weer dit jaar *gaat even googlen*

Jup. ze staat 21/10 in de HMH (Heineken Music Hall)in Amsterdam. Ik heb ze daar 2 jaar terug gezien en ze waren geniaal. Ik weet niet of je wel 'n concerten en festivals bezoekt maar het is zeker de moeite waard! In totaal heb ik ze 3x mogen bewonderen (HMH / Pinkpop / 013 in Tilburg) en het is iedere keer weer heerlijk om te zien! Ze spelen alles zo perfect ..

Ik ga vanavond 'ns tijd maken om motorpsycho te luisteren, ben benieuwd!

Muziek .. ik ben blij dat het bestaat!

:liencubus:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan