Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, May 25, 2009

Bar1972 woog op het moment van schrijven 101.60 kg (bmi: 33.56).

Zo lieve mensen, we zijn een weekje verder en ik kan je zeggen dat het me tot dusver zeer goed afgaat. Ik ben inmiddels bijna 4.5 kg afgevallen en het opgeblazen gevoel heb ik al niet meer. Ik heb zelfs in het weekend de verleidingen weten te weerstaan.

Zaterdag was ik namelijk boodschappen gaan doen en ik heb heel veel lekkere dingen in huis gehaald om mezelf te kwellen... Nee hoor maar ik vind dat de kinderen niet de dupe mogen zijn van mijn probleem, dus heb ik voor hen wel het één en ander meegenomen.

Ik merk wel dat ik het moeilijk heb 's-avonds, want ik moet afstappen van mijn gewoontes. Deze waren namelijk; lekker chipje, dropje, kaasjes, toostjes etc.... voor bij de tv. Nu heb ik mezelf verwend met druiven, watermeloen, wortelen en een kiwi...

Echter vraag ik me wel af of je dan toch niet gewend blijft aan het eten ook al is het gezond wat je eet. Is dit niet net als met roken???? Je pakt een supersmoker of hoe zo'n ding ook mag heten, maar het blijft de gewenning van het roken. Zo blijf je deze gewoonte toch in stand houden.
Gaarne jullie reaktie hierop.

Alvast bedankt,

Barry

May 26, 2009, gewijzigd door MrDis op May 26, 2009 om 01:55
Hoi Barry,

je gaat goed hoor!
Voor wat betreft je vraag. Mijn ervaring is dat het wel minder wordt op het moment dat je regelmatig over de dag eet en vooral je valkuil ontdekt (ik zal maar niet zeggen... gaat zoeken :lol: ) . Trek op de avond kan betekenen dat je iets meer zou moeten ontbijten / lunchen ofzo.
Verder gaat je behoefte na een tijd ook zakken.
Let wel: ik las dat je krachttraining gedaan hebt en spieren opgebouwd. Bedenk wel dat die ook gevoed willen worden dus je zult nooit op een echt laag voedingspatroon uit kunnen komen. Aan de andere kant helpen die spieren, omdat ze eten vragen, wel om af te vallen.
Groeten
MrDis

ps. zakje dropjes / chippies in de lade houden en er stiekum elke dag een stuk of 5 a 10 uitpakken werkt bij mij.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan